Βιβλιοθήκη Πύργου: Ιταλοί, Γάλλοι και Ισπανοί μαθητές μέσω του Erasmous+ ενημερώθηκαν για το σεισμό του ’93 μέσα από τις εφημερίδες της εποχής
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”43727″ img_size=”full”][vc_column_text]Συνοδεύονταν από μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Πελοπίου
Την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου επισκέφτηκαν 20 παιδιά και καθηγητές από την Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία που βρίσκονται στην περιοχή μας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος Erasmous+. Οι ξένες αποστολές, συνοδεύονταν από μαθητές του ΓΕΛ Πελοπίου και τους εκπαιδευτικούς Χρήστο Μπελόκα και Αντώνη Σπανό (παρότι δεν ανήκει φέτος στο δυναμικό του σχολείου).
Το θέμα του προγράμματος που υλοποιούν είναι «Τι θα συμβεί αν η γη κινείται; Είμαστε έτοιμοι;» και σκοπός του, να αποκτήσουν οι μαθητές βασικές γνώσεις, ώστε να είναι ψύχραιμοι και να ξέρουν πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση σεισμού.
Η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, γνώσεων και πρακτικών ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα συμβάλει ώστε να υπάρξουν βελτιώσεις στα πρωτόκολλα αντίδρασης και στα σχέδια έκτακτης ανάγκης που αφορούν όχι μόνο στα σχολεία, αλλά και γενικότερα στον πληθυσμό των σεισμογενών περιοχών.
Τη παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος απαρτίζουν οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Πελοπίου Χρυσαυγή Καλαμπόκα, Έλενα Γκούβα, Λήδα Θεοδωράκη, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Βασίλης Βασιλόπουλος, Άγγελος Νιώτης και Χρήστος Μπελόκας.
Μαθητές και καθηγητές από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του Erasmous+ την βιβλιοθήκη Πύργου συνοδευόμενοι από παιδιά και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Πελοπίου.
Είναι γνωστό ότι η χώρα μας είναι η 1η χώρα στην Ευρώπη και 6η παγκοσμίως σε σεισμική δραστηριότητα. Και ιδιαίτερα οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όντας ακριβώς στα όρια των λιθοσφαιρικών πλακών Ευρασίας – Αφρικής δίνουν κατά καιρούς μεγάλους –τόσο σε μέγεθος όσο και σε ένταση- σεισμούς.
Οι μνήμες του μεγάλου σεισμού της 26ης Μαρτίου 1993 δεν έχουν σβήσει ακόμα από το μυαλό όσων τον έζησαν. Τις εικόνες από το μεγάλο αυτό σεισμό, όπως τις κατέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής εκείνης είδαν από κοντά οι μαθητές στη Βιβλιοθήκη.
Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και με ιδιαίτερη χαρά ανακάλυψαν στις συλλογές της Βιβλιοθήκης συγγραφείς από τη χώρα του καθενός.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1509697453518-2a95bd15-3302-10″ include=”43726,43729″][/vc_column][/vc_row]