FOLLOW US: facebook twitter

Βγαίνει από τον «πάγο» το εργοστάσιο απορριμμάτων

Ημερομηνία: 25-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2544″ img_size=”full”][vc_column_text]Αναμένεται να ενταχθεί το μεγάλο έργο της Ηλείας στο ΕΣΠΑ ως το τέλος Οκτώβρη

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια προκειμένου να μπουν σε ροή σημαντικά έργα διαχείρισης απορριμμάτων σε όλη την Ελλάδα, που υπόσχονται να επιλύσουν δια παντός τον πονοκέφαλο των Περιφερειών και των Δήμων σχετικά με την διάθεση και επεξεργασία των στερεών τους αποβλήτων.

Μετά την επιτυχή έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της πρώτης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στη Δυτική Μακεδονία, περισσότερα περιβαλλοντικά έργα μπαίνουν (ή προσπαθούν να μπουν…) σε τροχιά υλοποίησης συμπληρώνοντας ένα κρίσιμο κομμάτι στις υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ypodomes.gr, σε ότι αφορά την πολυθρύλητη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηλείας, το εργοστάσιο στην Τριανταφυλλιά, επισημαίνεται ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση και να υπογραφεί η σύμβαση πιθανότατα στα τέλη του 2017. Ειδικότερα το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

«Ένα έργο ΣΔΙΤ που βγαίνει σύντομα από τον «πάγο» μετά και την οριστική επίλυση των χρηματοδοτικών του προβλημάτων. Η  Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων αναμένεται να εξασφαλίσει την ένταξή της στο ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, γεγονός που ουσιαστικά θα σημάνει την δυναμική εκκίνηση της υλοποίησής της.

Μετά την οριστικοποίηση της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ θα ακολουθήσει η αποστολή του Τεχνικού Φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον απαιτούμενο προσυμβατικό έλεγχο και, δοθέντος του «πράσινου φωτός», λίγο αργότερα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, πιθανότατα στο τέλος του 2017.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 39 εκατ. ευρώ ενώ προσωρινός μειοδότης έχει αναδειχθεί η κοινοπραξία Μεσόγειος-ΑΑΓΗΣ-JP AVAX. Η ΜΕΑ, που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τον Νομό Ηλείας, θα έχει μέγιστη δυναμικότητα επεξεργασίας 80.000 τόνων απορριμμάτων ετησίως.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί σε 22 μήνες από την έναρξη των εργασιών κατασκευής ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκμετάλλευση και λειτουργία της Μονάδας για 27 χρόνια.»

Πηγή: Ypodomes.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot