FOLLOW US: facebook twitter

«Βάτραχοι» του Λωλοστεφανή

Ημερομηνία: 28-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34372″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Το «Βατράχι», όπως φανερώνει η λεζάντα κάτω από τον τίτλο του, είναι ένα «ποιοτικό μέσο παραπληροφόρησης από το 1867», το οποίο χαρίζει άφθονο γέλιο αλλά και παρεξηγήσεις στους επισκέπτες του. Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για έναν ιστότοπο καθαρής παρωδίας, που δημιουργεί ψευδείς ειδήσεις προς τέρψιν των αναγνωστών του. Στα πλαίσια αυτών των εξωφρενικών διαστάσεων, το «Βατράχι» παρήγαγε τις προηγούμενες ημέρες την ακόλουθη είδηση: Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα, προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Αυτό ήταν. Το διάβασαν τα τσακαλάκια της οδού Πειραιώς (μάλλον από τον «Βηματοδότη» που έσπευσε να ηγηθεί της εκτεταμένης καυτηρίασης των κακώς κειμένων) και το έκαναν σημαία. Γαλάζια στελέχη άρχισαν να εξαπολύουν μύδρους στα σόσιαλ μίντια, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη νέα ρουσφετολογική και άκρως προκλητική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Από κοντά και οι υπόλοιποι, όπως Πρώτο Θέμα, Ελεύθερος Τύπος, Athens Voice, iefimerida και άλλα μέσα που έσπευσαν να αναμεταδώσουν την φοβερή «είδηση», την οποία συνόδευσαν και με τα γνωστά σχόλια: «Απίστευτο», «Σάλος», «Έλεος» κλπ. Το θέμα μάλιστα έφτασε να γίνει είδηση και στο γνωστό μεσημεριανάδικο του Σκάι, όπου οι γνωστοί-άγνωστοι (Μπογδάνε μας λείπεις) τοποθετήθηκαν σχετικώς.

Βέβαια, μέσα σε λίγες ώρες κατάλαβαν άπαντες ότι είχαν πέσει θύματα της ανικανότητας και της απροσεξίας τους. Εκτός αν επιλέξουμε να πιστέψουμε πως κάποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων ότι πρόκειται για φάρσα, γεγονός που καθιστά την θέση τους δυσχερέστερη. Σε κάθε περίπτωση, όσοι «τσίμπησαν» είτε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, είτε με εκείνη του πολιτικού, όφειλαν να επανέλθουν με ένα μικρό έστω «mea culpa». Δεν το έκαναν γιατί προφανώς δεν τους καίγεται καρφί. Αυτό είναι όμως που σηκώνει κόκκινη κάρτα κι όχι το ατόπημα της αρχικής αναπαραγωγής, γιατί λέει κάτι πολύ ουσιαστικό για τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Αλλά εδώ που τα λέμε, δεν περιμένεις και κάτι καλύτερο. Διότι, τι κάνουν όλοι αυτοί σήμερα; Ό,τι έκαναν πάντα. Στήνουν παραστάσεις. Δεν τους ενδιαφέρει το έργο. Αρκεί να κόψουν τα εισιτήρια.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot