FOLLOW US: facebook twitter

Βάρβαροι από κούνια

Ημερομηνία: 09-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Ήταν ένα από τα πρώτα ηλιόλουστα καλωσορίσματα της Άνοιξης, μετά από έναν ομολογουμένως βαρύ χειμώνα. Η μέρα Κυριακή αλλά στα τετράγωνα πέριξ του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας επικρατούσε από νωρίς το πρωί μία ασυνήθιστη κινητικότητα. Μάλιστα η τροχαία είχε φροντίσει να διακόψει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, όπως συμβαίνει κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην έδρα του.

Εκείνη τη μέρα, ωστόσο, μπάλα δεν είχε αφού η ομάδα έπαιζε στην επαρχία, γεγονός το οποίο καθιστούσε την παρουσία κλουβών και διμοιριών των ΜΑΤ σχεδόν ανεξήγητη. «Μα τι στα κομμάτια γίνεται;», ρώτησε μία γιαγιά από το μπαλκόνι της  έναν αστυνομικό, ο οποίος φρουρούσε ένα από τα μπλόκα της καυτής περιμέτρου. «Έχει μπάσκετ γυναικών. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός», έκραξε εκείνος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η φωνή του θα φτάσει στα γερασμένα ώτα. Εκείνη ακριβώς την ώρα, λίγα μέτρα πιο πέρα, ένα ζευγάρι με το μωρό τους και ένας ακόμη φίλος ή συγγενής τους, βόλταρε πάνω κάτω στον κλειστό δρόμο, μέχρι να περάσει λίγο η ώρα και να πάρει τη θέση του στην εξέδρα. Ωραία εικόνα θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς με την πρώτη ματιά.

Έφεραν και το μωράκι τους, το οποίο παρότι μηνών ακόμη το καημένο και ξαπλωμένο στο καρότσι του, φορούσε εν αγνοία του τα χρώματα του συλλόγου. Την ώρα που η «οικογένεια» κατέβαινε για ακόμη μία φορά τον δρόμο, ένα κοριτσάκι γύρω στα δώδεκα με τον μικρότερό της αδερφό τον ανέβαιναν. Με το που είδαν οι μεν ότι το κοριτσάκι, το οποίο προφανώς έτυχε να περνά από εκεί, φορούσε μία μπλούζα του Ολυμπιακού, την τραμπούκισαν άγρια, σε βαθμό που αν δεν ήταν κανείς ο ίδιος παρόν στο περιστατικό θα δυσκολευόταν να πιστέψει τη βία, την χυδαιότητα και τις απειλές αυτών των άρρωστων ανθρώπων.

Το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει το κοριτσάκι προτού φύγει γρήγορα από το σημείο ήταν ότι ο αδερφός της είναι Παναθηναϊκός. Πάλι καλά που δεν την έδειραν δηλαδή. Εκείνο όμως για το οποίο λυπόταν περισσότερο κανείς ήταν για το βρέφος που δεν έφταιγε σε τίποτα και μάλλον για την σοβαρή πιθανότητα την οποία αντιμετώπιζε να γίνει βάρβαρος, γιατί θα μεγαλώσει σαν βάρβαρος.

Σαν αυτούς που σκότωσαν τον 24χρονο από την Πάφο, ο οποίος έπεσε σε διερχόμενο αμάξι στην προσπάθειά του να αποφύγει την επίθεση μετά το τέλος αγώνα κυπέλλου (ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) ή σαν τους μαχαιροβγάλτες, που μόνο από θαύμα δεν σκότωσαν κάποιον στον τελικό του κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot