FOLLOW US: facebook twitter

Αυστηρές συστάσεις από τον Δήμο Ζαχάρως για την υπερκατανάλωση νερού

Ημερομηνία: 05-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα

Σε επικίνδυνο βαθμό μειώνονται τα αποθέματα νερού στο Δήμο Ζαχάρως,  κοντεύοντας να εξαντληθούν.

Οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υπερκατανάλωση νερού και η αλόγιστη χρήση του σε ανούσιες δραστηριότητες (πλυσίματα αυλών, αυτοκινήτων κ.λπ.), έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες λειψυδρίας.

Ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, οι πηγές και τα υπόγεια ύδατα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο, ενώ τα αντλιοστάσια του Δήμου δουλεύουν ασταμάτητα και το προσωπικό βρίσκεται επί ποδός, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επικίνδυνη κατάσταση, για την οποία η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος. Χρειάζεται η συμβολή όλων, ώστε η αντιμετώπιση του προβλήματος να έχει άμεσα αποτελέσματα.

Δεδομένων των παραπάνω, ο Δήμος Ζαχάρως προχωρά στην εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης και ανακοινώνει ότι η χρήση νερού θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση, ενώ απαγορεύονται αυστηρά η κατανάλωση νερού σε περιττές δραστηριότητες.

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι εκκλήσεις, ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τον Κανονισμό Ύδρευσης (συνεχείς έλεγχοι κατανάλωσης από το προσωπικό του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, προειδοποιήσεις, πρόστιμα, διακοπές).

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε σταγόνα μετράει και ότι η συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους συνδημότες μας και το περιβάλλον και να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού αποκλειστικά εντός των οικιών μας και με σύνεση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot