FOLLOW US: facebook twitter

Αστέρας Αμαλιάδας-Πανηλειακός 2-0: Υπόθεση Μαρουκάκη!

Ημερομηνία: 05-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Το πρώτο γκολ του Μαρουκάκη με κεφαλιά στο 4ο λεπτό, με τον Καπετανάκη να μην μπορεί να το αποσοβήσει.

 

Ο 28χρονος επιθετικός, με δύο κεφαλιές, χάρισε τη νίκη στον Αστέρα

Ο Αστέρας επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού στο ηλειακό ντέρμπι, με μεγάλο πρωταγωνιστή  τον Μαρουκάκη  και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Βλαχιώτη με τον Παναρκαδικό μείωσε στον ένα βαθμό την απόσταση από τους Λάκωνες. Το ντέρμπι στην Αμαλιάδα παρακολούθησαν 1200 περίπου φίλαθλοι, εκ των οποίων οι 200 περίπου από τον Πύργο.

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά και ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη μεγάλη φάση που δημιούργησε. Στο 4΄ ο Μπαρμπαρούσης έκανε σέντρα, ο Κέρι γύρισε ωραία τη μπάλα προς τον Μπουντόπουλο, αυτός σέντραρε στον Μαρουκάκη, που με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα (1-0). Στο 20′ ο Μπουντόπουλος πάσαρε στον Μαρουκάκη που έκανε προβολή αλλά ο Καπετανάκης απέκρουσε σωτήρια.  Στο 22΄ ο Μαρουκάκης μετά από σέντρα δεν έπιασε όπως έπρεπε το σουτ και η μπάλα αποκρούστηκε από τους αμυντικούς του Πανηλειακού. Στο 27΄ ένα φάουλ του Σωτηρόπουλου απέκρουσε το τείχος, ο ίδιος στη συνέχεια σέντραρε και η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς. Στο 33΄ είχαμε μια χαμένη ευκαιρία του Χατζηστάμου που δεν βρήκε τη μπάλα και στο 41΄ ένα μακρινό σουτ του Σέχου δεν είχε τύχη.

Γενικά στο α΄ ημίχρονο έγινε ανοιχτό παιχνίδι. Ο Αστέρας μετά το καλό του ξεκίνημα σαν να  επαναπαύτηκε στο 1-0 και έδωσε γήπεδο στον Πανηλειακό, ο οποίος είχε καλή ανάπτυξη αλλά μέχρι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αστέρα. Από κει και πέρα αδυνατούσε στην τελική πάσα…

2-0 στο 74΄

Στην επανάληψη ο Αστέρας ενίσχυσε το κέντρο του με το Ρόβα προκειμένου να αποκτήσει υπεροπλία και είτε να κρατήσει το 1-0 είτε να το αυξήσει. Ωστόσο μέχρι το 60΄  δεν είχαμε κάποια σπουδαία φάση, αλλά παιχνίδι κέντρου κυρίως. Στο 69΄ μια σέντρα  του Κέρι από δεξιά βρήκε το Μαρουκάκη μέσα στην περιοχή που έπιασε σουτ ψηλά άουτ. Στο 73΄ ο Κέρι μπήκε στην περιοχή αλλά έχασε το τελικό κοντρόλ και τον πρόλαβε ο Καπετανάκης.

Στο 74΄ ο Ματθαίος Μαρουκάκης αξιοποίησε καλή σέντρα του Κέρι από δεξιά και με κεφαλιά κλείδωσε τη νίκη του Αστέρα (2-0). Στο 90΄ είχαμε το πρώτο κόρνερ για τον Πανηλειακό το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο και στο 91΄ είδε κόκκινη κάρτα ο Δαβουρλής διότι απώθησε τον Τόρες.

Από τον Αστέρα κορυφαίος ήταν ο Μαρουκάκης και πολύ καλός ο Ενγκουέμ, ο οποίος πέρασε  σέντερ μπακ μαζί με τον Μπανούση μετά τον τραυματισμό του Αρβανίτη. Και ακόμη, σταθερός ο Τσάμης, πολύτιμος ο Μπουντόπουλος και πολύ καλοί οι Παπαδόπουλος, Μπανούσης ενώ ο Κέρι έχει μερίδιο στη νίκη.

Από τον Πανηλειακό που δεν φάνηκε στην επανάληψη, δεν έχει ευθύνη για τα γκολ ο Καπετανάκης, που είχε καλές αποκρούσεις. Από κει και πέρα, ξεχώρισαν οι  Νιφορόπουλος, Λεβέντης και στο α΄ μέρος οι Σωτηρόπουλος, Ασημακόπουλος. Εξαιρετική η διαιτησία του Μαρκαντωνάτου ενώ σωστές υποδείξεις είχαν οι βοηθοί του Ασημακόπουλος, Καραμέρος, άπαντες της ΕΠΣ Ηλείας.

 

Αστέρας: Τσάμης, Μπουντόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπανούσης, Αρβανίτης (8′ λ.τρ. Κασνέτση), Ενγκουέμ, Κυριάκος (63′ Μπουζούρας), Τόρες, Μαρουκάκης (80′ λ.τρ. Μηνάς), Κέρι, Μπαρμπαρούσης (46΄ Ρόβας).

Πανηλειακός: Kαπετανάκης, Νιφορόπουλος, Λεβέντης, Μπουρνέλης, Σούλης, Νικολόπουλος, Χατζηστάμου (84΄ Βουργουντζής), Γκοτσούλιας (90΄ Κατελούζους), Θ. Ασημακόπουλος (82′ Δαβουρλής), Σέχου, Σωτηρόπουλος.

 

Παύλος Τσάμης

Φωτογραφία: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot