FOLLOW US: facebook twitter

Αριστερά και Επιχειρηματικότητα

Ημερομηνία: 28-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40401″ img_size=”full”][vc_column_text]Είναι η Αριστερά και η επιχειρηματικότητα έννοιες ασύμβατες όπως εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕΘ.

Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία των τελευταίων 50 χρόνων της Ελλάδας, θα διαπιστώσει ότι αυτό αποτελεί μάλλον έναν ακόμα μύθο.

Όσο κι αν ακουστεί οξύμωρο η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας η επιχειρηματικότητα και μάλιστα το υγιέστερο και ικανότερο κομμάτι της -η ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα- ήταν επί δεκαετίες κτήμα της ελληνικής αριστεράς και όχι της φιλελεύθερης παράταξης η οποία εκπροσωπούσε διαχρονικά την πελατειακή επιχειρηματικότητα.

Αυτό που αποτελούσε ασύμβατη έννοια στα μετά-εμφυλιακά χρόνια στη χώρα μας, ήταν κράτος και Αριστερά, δημόσιος τομέας και Αριστερά, διορισμοί και Αριστερά.

Μη μπορώντας οι διωκόμενοι αριστεροί να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, αναγκάζονταν να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα όπου και οι δουλειές ήταν λιγοστές και οι ίδιοι δεν ήταν καλοδεχούμενοι. Έτσι οι περισσότεροι βρήκαν καταφύγιο στη «φιλική» επιχειρηματικότητα που δεν κοίταζε «κοινωνικά φρονήματα».

Χιλιάδες αριστεροί έγιναν ανταγωνιστικοί μικροί ή μεσαίοι επιχειρηματίες και δεν λείπουν τα παραδείγματα κάποιων που μεγαλούργησαν.

Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να στήσει ένα μνημείο στον «Άγνωστο Έλληνα Αριστερό Επιχειρηματία».

Στην αριστερή ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που βοηθά στη βελτίωση του κοινωνικού κράτους και την εξάλειψη της φτώχειας.

Στην ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα που είναι η μόνη δύναμη που βρίσκει σε όλα τα οικονομικά προβλήματα την πιο υγιή, πρόσφορη και γρήγορη λύση. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το σημερινό αδιέξοδο και να συμβάλλει στην πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot