FOLLOW US: facebook twitter

Απόφαση Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”23035″ img_size=”full”][vc_column_text]Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στη συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου επικαιροποίησε παλιότερη απόφαση του για κλειστά καταστήματα την Κυριακή 16/7 και ανέδειξε το θέμα σε συνάρτηση με τα συνολικότερα προβλήματα που θίγουν τους αυτοαπασχολούμενους.

Η Κυριακή είναι μέρα που ανήκει σε εμάς τους εργαζόμενους.  Είναι μέρα ξεκούρασης  που αναπληρώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι μέρα που αφιερώνουμε στην οικογένεια μας, μέρα κοινωνικής ζωής και δράσης.

Η αργία της Κυριακής κερδήθηκε με αγώνες, αποτελεί  ιστορική κατάκτηση και δεν θα την χαρίσουμε στις πολυεθνικές, αντίθετα παλεύουμε ενάντια  στους νόμους και τις κυβερνήσεις που  επιβουλεύονται τη πλήρη κατάργηση της.

Τα μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις παίρνουν τα τελευταία χρόνια, ήταν μέτρα για να ενισχύσουν τα μονοπώλια, για να εξασφαλίσουν εκ νέου τα προκλητικά κέρδη τους.

Έφεραν μνημόνια και νέες συμφωνίες που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα αλλά και νόμους που έχουν «διαρθρωτικό» όπως λένε προσανατολισμό, προκειμένου να συγκεντρώσουν την πίτα στα χέρια τους.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν χωράνε οι μικροεπιχειρήσεις μας που μας θεωρούν πρόβλημα για την ανάπτυξη της οικονομίας τους.

Τέτοιος είναι ο νόμος που στο τελευταίο 4ο μνημόνιο ενσωμάτωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές

Οι αυτοαπασχολούμενοι πασχίζουμε να τα βάλουμε με τα θηρία που απειλούν να μας βάλουν λουκέτο. Τα έσοδα μας ισα ισα που καλύπτουν τα βασικά ,ενώ βουλιάζουμε στα χρέη από τη φοροληστεία και τις υπέρογκες εισφορές που μας οδηγούν μαζικά έκτος επαγγέλματος.

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οξύνει τον ανταγωνισμό μέσα στον όποιο παλεύουμε να επιβιώσουμε από δυσμενέστερη θέση, αυξάνει τα ήδη μεγάλα έξοδα μας.

 

Διεκδικούμε:

  • Κυριακή μέρα αργίας, ανάπαυσης και αναπλήρωσης των δυνάμεών μας. Να κατοχυρωθεί η Κυριακή αργία νομοθετικά.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους στα χρέη και στα λουκέτα και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις ηλεκτρονικές και μη.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία Πρόνοια[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot