FOLLOW US: facebook twitter

Απογειώθηκαν τα «Μικρά Καρφιά»: Παρουσίαση – κατάθεση ψυχής από τον Σπύρο Παρασκευάκο

Ημερομηνία: 14-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32987″ img_size=”full”][vc_column_text]Απογειώθηκαν τα «Μικρά καρφιά» του Σπύρου Παρασκευάκου και το μουσικό έργο του Πυργιώτη δημιουργού την Τρίτη το βράδυ στο public του Πύργου

Μια βραδιά πλημμυρισμένη από ποίηση, μελωδίες, μουσική, δυνατά συναισθήματα, πολύ αγάπη και αποδοχή διάχυτη από την παρουσία του κόσμου, των γονιών του, της οικογένειάς του, φίλων και παλιών συμμαθητών και δασκάλων του αλλά και ανθρώπων που απλά ήθελαν να τον γνωρίσουν ως δημιουργό, ήταν αυτή της παρουσίασης της νέα ποιητικής συλλογής «Μικρά καρφιά» του Πυργιώτη Σπύρου Παρασκευάκου στο public Πύργου το βράδυ της Τρίτης.

Ο χώρος του βιβλιοπωλείο ήταν κατάμεστος και ο Σπύρος «ξανασυστήθηκε» μέσα από το έργο του στον τόπο του. Από τα «Μικρά καρφιά», την νέα του ποιητική συλλογή με 19 ποιήματα που γράφτηκαν κυρίως στα εφηβικά του χρόνια αλλά και την παρουσίαση της νέας του δισκογραφικής δουλειάς «Τρίτη έξοδος», συνεργασία τριών νέων καλλιτεχνών, του Σπύρου Παρασκευάκου, του Γιάννη Βασιλόπουλου και της Δήμητρας Σελεμίδου, καθώς και της πρώτης του δουλειάς «Απ΄το μηδέν» ένα άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει με τον Ζαχαρία Καρούνη.  Η βραδιά εκτός από ποίηση είχε και μουσική, αφού με τον Σπύρο στο πιάνο ερμήνευσαν τραγούδια από τους δύο δίσκους, η Δήμητρα Σελεμίδου και η Πολυξένη Καράκογλου. Μάλιστα, ήταν και μια από τις ελάχιστες φορές που τραγούδησε και ο ίδιος ο Σπύρος ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του νέου άλμπουμ «Τρίτη έξοδος», το κομμάτι «ένας μόνος και μια μόνη» που στο δίσκο ερμηνεύει ο Φοίβος Δεληβοριάς με την Δήμητρα Σελεμίδου.

Η παρουσίαση έγινε από την συνάδελφο δημοσιογράφο Δήμητρα Διαμαντοπούλου σε μια μορφή ζωντανής συνέντευξης που καθόλου σχέση δεν είχε με τις συνήθεις κλισέ βιβλιοπαρουσιάσεις, κι έτσι έδωσε στον Σπύρο την ευκαιρία να «ξεκλειδώσει» τα βαθύτερα συναισθήματά του, τα όνειρά του και βεβαίως τις μνήμες του από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στον Πύργο, από την ζωή του στην Μυτιλήνη όπου εκεί άρχισε να έχει επαφή με την μουσική και στη συνέχεια την Αθήνα που την συνδυάζει όπως είπε με την ενηλικίωσή του.

«Δεν είμαι φιλόλογος ή κριτικός να τα αναλύσω, να τα κατατάξω, να τα αξιολογήσω κατά τους γνωστούς τρόπους τα ποιήματά του. Σαν αναγνώστρια μετρώ την αλήθεια τους…  Την ψυχή τους! Τις ιστορίες που έχουν να διηγηθούν. Το πώς βλέπει ένας νέος καλλιτέχνης τον κόσμο. Ποια είναι η δική του ματιά, τι θέλει, τι έχει να μας πει, για το πώς βιώνει ο ίδιος την ζωή, την εποχή του που «γέμισε πτώματα…» σημείωσε η Δήμητρα Διαμαντοπούλου.

Ο ίδιος είπε πως ένοιωσε πολύ χαρούμενος και ευτυχής που του δόθηκε για πρώτη φορά η ευκαιρία να ξανασυστηθεί στην πατρίδα του στον Πύργο με την όποια ευθύνη ένοιωσε ότι αυτό σέρνει μαζί του και επίσης ότι δεν νοιώθει ούτε ποιητής, ούτε μουσικός, ούτε στιχουργός, απλά «είμαι ένας άνθρωπος που παρατηρεί τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του και όταν θέλει να μιλήσει, να πει κάποια πράγματα, τα γράφει…».

Για τα «Μικρά καρφιά» απαντώντας στην ερώτηση της κ. Διαμαντοπούλου για το πώς προέκυψαν, τόνισε ότι υπάρχουν δύο ποιήματα χαρακτηριστικά στο βιβλίο του και ότι αυτά είναι συνυφασμένα με τον πόνο, την απώλεια ή την ημιτελή παρουσία ανθρώπων στη ζωή μας.  Κι όπως είπε, αυτά τα ποιήματα επειδή ήρθαν στη ζωή του πολύ πριν την μουσική, θέλησε να τους δώσει πλέον την θέση τους και να μην τα καταχωνιάσει σε κάποιο συρτάρι, γιατί πάντα στη ζωή μας πρέπει να θυμόμαστε και να σεβόμαστε κάθε στιγμή που είναι για μας σημαντική σε έναν συγκεκριμένο χρόνο.  Στην συνέντευξη αυτή ειπώθηκαν πολλά, για τις δυσκολίες ενός νέου δημιουργού, για την μουσική που λατρεύει, για την σχέση ζωής με τους φίλους του και συνεργάτες του Γιάννη Βασιλόπουλο και Δήμητρα Σελεμίδου.

Ξεχωριστή και με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση ήταν η στιγμή όπου η Δήμητρα Διαμαντοπούλου διάβασε ένα ποίημα από τα «Μικρά καρφιά»- που έχει αφιερώσει στη γιαγιά του- και ο ίδιος στη συνέχεια ένα πολύ χαρακτηριστικό ποίημα «Τα χρόνια των βιβλίων» με ιδιαίτερη σημασία για εκείνον και την οικογένειά του τα πέτρινα χρόνια του Εμφυλίου και της Αντίστασης! 

Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τις δύο τραγουδίστριες που ήρθαν ειδικά για την παρουσίαση, δύο υπέροχες, μαγικές φωνές, τα «κορίτσια» του όπως τα αποκάλεσε ο Σπύρος και με το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησαν τα συγχαρητήρια, τα φιλιά, οι αγκαλιές και οι υπογραφές στο βιβλίο και τα cd του, που εξαντλήθηκαν όλα και μάλιστα έγιναν νέες παραγγελίες![/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1500020276278-fb28e41d-4b37-3″ include=”32994,32995,32996,32997″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot