FOLLOW US: facebook twitter

Απάλλαξαν την παραλία από τα σκουπίδια στην Αλκυώνα Κατακόλου

Ημερομηνία: 08-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”28991″ img_size=”full”][vc_column_text]Πάνω από 20 σακούλες απορριμμάτων, ανακυκλώσιμα και μη, μάζεψαν από την παραλία της Αλκυώνας Κατακόλου οι μαθητές που συμμετείχαν για 3η χρονιά και έδψσαν δυναμικό «παρών»,  στην εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που διοργανώνει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Στην εκστρατεία καθαριότητας πήραν μέρος το  5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου , Σύλλογος Γονέων του Σχολείου, Τοπικό δίκτυο Αειφόρου Σχολείου Ηλείας ,Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Κατακόλου

Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά, όλα τα σκουπίδια καταγράφηκαν , οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες σημείωναν ότι υλικό που μαζευάνε σε ειδικά φυλλάδια που τους έστειλε η Μεσόγειος SOS και θα τους τα στείλουν για να υπολογίσουν το συνολικό όγκο!

Στόχος της εκστρατείας καθαριότητας, ήταν η ενημέρωση και κινητοποίηση μικρών και μεγάλων πολιτών για τη διαφύλαξη του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο καθάρισαν την παραλία και πέρασαν το μήνυμα σε όλους να πετάμε πια άλλα σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές! Πέραν από τον καθαρισμό αυτό καθαυτό, αυτή η δράση δίνει στα παιδιά στάσεις, θέσεις και συμπεριφορές θετικές προς το περιβάλλον, ώστε να το αγαπήσουν, να το προστατεύουν και  να σκέφτονται πριν πετάξουν οτιδήποτε εκτός κάδου.

Τα παιδιά, αφού ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της παραλίας, συμμετείχαν σε παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες στην άμμο, που είχαν σχεδιάσει οι εκπαιδευτικοί τους, και στα οποία τα παιδιά συμμετείχαν με την ίδια διάθεση και ζωντάνια, όπως και στον καθαρισμό της παραλίας.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1496907765185-20e8cd03-abad-7″ include=”28992,28993,28990″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot