FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ρευστή η κατάσταση στην Α2

Ημερομηνία: 07-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου και η κατάσταση στη βαθμολογία της Α2 είναι ρευστή. Είναι ανοιχτά τα πάντα. Δεν έχει κλείσει η τετράδα των πλέι-οφ. Δεν έχει αναδειχτεί πρωταθλητής. Δεν έχει κλείσει η τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Η Α.Ε. Πηνείας θέλει ακόμη μια νίκη και μια ισοπαλία να μείνει στα πλέι-οφ. Την απειλεί ο Λ. Αστέρας Σκουροχωρίου, ο οποίος υπερτερεί στην ισοβαθμία!

*Ο Α.Ο. Μακρισίων είναι πρώτος και θα μείνει πρώτος! Μπορεί να κάνει δύο νίκες και να βγει απευθείας πρωταθλητής. Η ομάδα είναι φορμαρισμένη. Επέστρεψε στο γήπεδό της και προχτές διέλυσε με σκορ 6-1 τη Δάφνη. Δύο γκολ πέτυχε ο Γαλανόπουλος και από ένα οι Κηπουρός, Μούτσος, Καββαθάς και Τάφα.

*Ολυμπιακός Λαμπέτι και Ζαχάρως είναι ακλόνητοι στην τετράδα. Στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές θα κριθεί η τελική τους θέση στα πλέι-οφ.

Αγώνας επιβίωσης

Με την τελευταία του νίκη ο Μυρσιναϊκός επί της Μυρτιάς σώθηκε οριστικά. Παλεύουν τέσσερις ομάδες να αποφύγουν τα πλέι-άουτ. Είναι τα Χελιδόνια (30), η Δόξα Ελαιώνα και ο Πέλοπας (31) και  ακολουθεί ο Ν. Κόροιβος (32). Ο ΠΑΟ Κακοβάτου δίνει αγώνα να μείνει στα πλέι-άουτ, ενώ ο Α.Ο. Αρετής έπεσε οριστικά, όπως και ο Ολυμπιακός Μυρτιάς.

 Δίλημμα ή τρίλημμα

Στα βιβλία του παλιού Γυμνασίου στο βιβλίο της Λογικής της τελευταίας τάξης, υπήρχε ιδιαίτερο κεφάλαιο, με τίτλο «Δίλημμα και τρίλημμα» και ανέπτυσσε τον τρόπο κρίσης του ανθρώπου μπροστά σε λήψη σημαντικών αποφάσεων. Στην κατάσταση αυτή βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διοίκηση του Πανηλειακού, δηλαδή οι «Πυρσοί». Να συνεχίσουν ή όχι στο Κύπελλο. Η ΕΠΟ τρελάθηκε και πάει να το τελειώσει σε ένα μήνα. Παράλληλα, στην ΕΠΣ Ηλείας ακολουθούν τα πλέι-οφ, μετά τη λήξη του πρωταθλήματος. Άρα ο Πανηλειακός πρέπει να αποφασίσει, αν θα παίξει Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή ή θα κοιτάξει το πρωτάθλημα. Μεγάλος ο προβληματισμός. Δική τους η απόφαση!

Αγώνες τη Μ. Εβδομάδα

Μόλις έμαθα πως τη Μ. Τετάρτη υπάρχει πλήρες πρόγραμμα στην Α΄ τοπική, αλλά και στα πλέι-οφ της Β΄ Κατηγορίας. Άραγε, γιατί τόση σπουδή από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣ;

*Αγωνιστική μέσα στις γιορτές και μάλιστα Μ. Τετάρτη με Ευχέλαιο νωρίς στους ναούς. Έχουν καταλάβει στη Διοργανώτρια τι σημαίνει Μ. Εβδομάδα; Με ανοιχτή  την αγορά, με παίκτες εργαζόμενους και άδεια γήπεδα. Μήπως είδαν τους αγώνες της περασμένης Τετάρτης για τη Σουπερλίγκα, προ κενών κερκίδων; Ούτε την αποζημίωση της διαιτησίας δεν πρόκειται να βγάλουν οι γηπεδούχοι. Και τους… κάθεται το παιχνίδι Χειμαδιό-Πανηλειακός, που δεν έχει βαθμολογική σημασία. Αν έπαιζε με τη Μαγούλα, τι θα έκαναν; Δεν φτάνει όμως η δική μας άποψη, χρειάζεται να ξεσηκωθούν και οι παράγοντες των σωματείων…

Μόνον ο Κωσταριάς

Διαχρονικά την Ένωση από το πόστο της Πειθαρχικής έχουν υπηρετήσει πολλοί παράγοντες. Ορισμένοι απ’ αυτούς έφυγαν-παραιτήθηκαν, μετά την πρώτη διαφωνία (βλέπε δικηγόρος κ. Χηνόπουλος). Από το 2005 και δώθε η Πειθαρχική αποτελεί ανεξάρτητη αρχή. Από τότε, λοιπόν, δύο πρόεδροι πέρασαν αδέκαστοι, σοβαροί και δίκαιοι. Ο πρώτος είναι ο Σπύρος Καρδιανός (επί αείμνηστου Γ. Παπαγεωργίου). Ο δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κωσταριάς, ο οποίος στο δρόμο, για λόγους δεοντολογικούς, παραιτήθηκε! Αυτά για γνώση. Όλοι οι άλλοι απέτυχαν. Αυτά μιας και πολυασχοληθήκαμε με την Πειθαρχική, αλλά διαβάστε και το επόμενο σχόλιο.

Το ύψος του προστίμου

Τα πρόστιμα σε βάρος των σωματείων τα θέσπισε ο Βασίλης Γκαγκάτσης από τότε που η Πολιτεία του έκλεισε την κάνουλα των επιχορηγήσεων. Ο πειθαρχικός κώδικας και ο ΚΑΠ έχουν όρια για τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία ως προς το ύψος του προστίμου. Παίζουν ρόλο τα πάντα στην επιβολή και το ύψος του προστίμου. Όχι όμως αν το σωματείο μας ψηφίζει ή όχι. Αυτό δεν είναι ηθικό. Ιδού ένα παράδειγμα από την ΕΠΣ Πειραιά του Ανατολάκη. Αφορά την ίδια περίπτωση. Η ομάδα δεν κατέβηκε ν’ αγωνιστεί.

*Οι Σαλαμινομάχοι (Α΄ τοπικό) δεν κατέβηκαν να παίξουν. Μείον δύο βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και το επόμενο. Πρόστιμο 100 ευρώ.

*Η Ένωση Καμινίων (Γ΄ τοπικό). Ίδια αφαίρεση βαθμών. Πρόστιμο 50 ευρώ.

*Εκπρόσωπος Δόξα Πειραιά, απαγόρευση εισόδου για ένα μήνα και 50 ευρώ πρόστιμο.

*Εκπρόσωπος Παννεαπολικού, απαγόρευση εισόδου για 15 μέρες και 50 ευρώ πρόστιμο. Τώρα κάνετε μια σύγκριση με το πρόστιμο στον Αίολο Πύργου.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot