FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρωταγωνιστές οι παίκτες του Πανηλειακού

Ημερομηνία: 31-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”23103″ img_size=”full”][vc_column_text]Ο Σπύρος Αντωνόπουλος κατέβασε ιδανική ενδεκάδα στο Τραγανό, σύμφωνα με το έμψυχο δυναμικό  που είχε στα χέρια του. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν πλήρως. Ο Καπετανάκης ήταν εκεί. Πολύ σταθερός. Θυμηθείτε ένα φάουλ του Νίκου Κολοτούρου που κατέβασε… Ο Γκουβέρος ήταν εξαιρετικός ως αριστερός μπακ. Πολύ μοντέρνος, κατέβαζε και μπάλα. Ανυπέρβλητος ο Νιφορόπουλος. Ξεκινούσε από δεξιά, έμπαινε στο χώρο του κέντρου και αναστάτωνε τους αντιπάλους. Στο κέντρο της άμυνας πολύ προσεχτικοί τόσο ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, όσο και ο Στάθης Μπουρνέλης. Αντιδρούσαν σωστά  στις αντίπαλες επιθετικές ενέργειες.

*Έσφυζε από δύναμη ο Σάκης Τσουκαλάς. Έτρωγε σίδερα. Στο πρώτο κιόλας λεπτό πήρε κίτρινη για ένα τάκλιν. Βιάστηκε πολύ ο ρέφερι. Ο αμυντικός του Πανηλειακού αντέδρασε βίαια κι ευτυχώς που ο Μαρκαντωνάτος κρατήθηκε, αναγνωρίζοντας ίσως το λάθος του. Ο Στούπης χάρμα οφθαλμών. Ήταν από άλλο πλανήτη ο μέσος του Πανηλειακού. Έκανε τα πάντα με επιτυχία. Μέγας πλέι-μέικερ ο Βλαχόπουλος. Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Απαράμιλλος.

*Ευφυής ο Σάκης Πλαστουργός. Έκανε πράγματα στο χώρο ευθύνης του. Βαρύ σέντερ φορ ο Φωτάκης Παναγόπουλος. Έπαιρνε μπάλα, έκοβε, μοίραζε. Δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ. Οι κεντρικοί αμυντικοί της Νίκης τον αισθάνθηκαν.

*Για το Σωτηρόπουλο γράψαμε και χθες , πως ήταν ο MVP του αγώνα, χάρη στο υπέροχο παιχνίδι του και τα τρία γκολ που πέτυχε. Εκείνο το χτύπημα πέναλτι  ήταν χάρμα οφθαλμών. Τότε έγραψε το 0-3 και πέταξε τη φανέλα του πανηγυρίζοντας. Ήταν στο ζενίθ της απόδοσής του. Τη φανέλα του μάζεψε ο μικρός Μπαλτζώης, γνωστή φιγούρα του σταδίου Πύργου, ο οποίος ακολούθησε για το γούρι κοντά την ομάδα.

 

Οι αλλαγές κι ο πάγκος

Στο 65΄ ο Αντωνόπουλος έκανε την πρώτη αλλαγή. Απέσυρε τον Πλαστουργό κι έβαλε το Χαλκιδαίο, Χατζηστάμου. Στο 73΄ έδωσε θέση στο Φώτη Σκοζάι αντί του Βλαχόπουλου και στο 85΄ πέρασε μέσα το Χατζηαράπη στη θέση του Παναγόπουλου, ώστε και οι τρεις αντικατασταθέντες να πάρουν το χειροκρότημα των φιλάθλων που ήταν θερμό. Στον πάγκο ήταν ακόμη οι Θεοδωρακόπουλος, Μπεγλεκτσής, Μπατζάκας και Γιαννακόπουλος.

 

Δεκαπέντε ομάδες;

Μια πρώτη εκτίμηση για τις ομάδες που θα αποτελέσουν τον όμιλο των ηλειακών ομάδων είναι: Ηλεία: ΠΑΟΒ, Αστέρας, Πανηλειακός. Μεσσηνία: Τσικλητήρας, Καλαμάτα. Λακωνία: Αστέρας Βλαχιώτη. Αρκαδία: Παναρκαδικός, Λεωνίδιο. Αργολίδα: Ερμιονίδα, Παναργειακός, Ερμής Κιβερίου. Αχαΐα: Αχαϊκή, Διαγόρας Βραχνεΐκων. Κεφαλονιά: Παλληξουριακός και ο πρωταθλητής Ζακύνθου που δεν έχει βγει ακόμα. Είναι σαφές πως οι ομάδες της Κορινθίας (Λουτράκι, Ζευγολατιό, Πέλοψ Κιάτου), θα πάνε σ’ άλλον όμιλο.

 

Νίκη, δύναμη στο τοπικό ποδόσφαιρο

Τρία χρόνια μετά η Νίκη Τραγανού έχασε και πάλι σε μπαράζ ανόδου!  Ήταν το 2014, όταν έπαιζε  στο γήπεδο Στρέφη με τον Άρη Αρχ. Ολυμπίας κι έχασε, αφού σ’ εκείνο το πρωτάθλημα είχε παλέψει σκληρά και είχε έρθει δεύτερη με 76 βαθμούς, έναντι 78 του αντιπάλου της.

*Φέτος ήταν η δεύτερη φορά που ενεπλάκη σε αγώνες πλέι-οφ, διαφορετική διαδικασία από τότε. Φέτος η ομάδα αυτή, που αποτελεί δύναμη στο χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου πλέον, έφερε 0-0 στον Πύργο με το μεγάλο αντίπαλό της και στο δεύτερο παιχνίδι έχασε στο γήπεδό της με ευρύ σκορ (0-3), παρά πάσαν προσδοκίαν των φίλων της.

*Η ομάδα του Θοδωρή Λούρμπα ηττώμενη με 0-1, στο 30΄ έχασε την ευκαιρία της ισοφάρισης, όταν το φάουλ του νεαρού Καλογερόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Πανηλειακού. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα πλήρωσε δύο λάθη, του, κατά τα άλλα, ικανού πορτιέρο της.

*Γενικά η ομάδα αιφνιδιάστηκε μόλις στο 7΄ κι έκτοτε δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό. Από τους παίκτες οι αδερφοί Κώστας και Δημήτρης Κολοτούρος, όπως και ο Καλογερόπουλος ξεχώρισαν.

*Στις τάξεις του σωματείου υπάρχει ικανοποίηση , γιατί η ομάδα δείχνοντας την αξία της , μπήκε στο «κόλπο», αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της.

 

Ο άδοξος υποβιβασμός της Μαγούλας

Σε μεγάλη περιπέτεια έπεσε φέτος ο ιστορικός Κένταυρος Μαγούλας. Η διοίκηση του δάσκαλου Ν. Κουσάβελου, πάντα με τη βοήθεια των αδελφών Κονδύλη, μείωσε το μπάτζετ. Βρήκε «στέγη» στο γειτονικό γήπεδο Καράτουλα, λόγω έργων στο δικό τους. Αποτέλεσε παρελθόν ο προπονητής επί έτη, Άρης Ρουμελιώτης και  το έργο ανέλαβε ο Παπαζώης  που δούλεψε με αυταπάρνηση ως το τέλος μαζί με τους παίκτες. Ψυχή της ομάδας ο παράγοντας Γιώργος Αργυρίου που-δυστυχώς- είδε την ομάδα να υποβιβάζεται μετά από χρόνια στην Α΄ τοπική.

*Άτυχη πολύ η ομάδα. Έχασε εννέα αγώνες μετά το 90΄. Ένα μοναδικό φαινόμενο στο τοπικό ποδόσφαιρο. Έχασε την κατηγορία στα πλέι-άουτ κόντρα στον Αμπελόκαμπο με τρεις ισοπαλίες! Τι άλλο να προσθέσουμε.

*Η ομάδα πέτυχε 9 νίκες, 11 ισοπαλίες, 14 ήττες. Η πορεία ήταν καλύτερη στο β΄ γύρο και είναι αξιοσημείωτο πως έκανε 5 νίκες εκτός και μόνον 4 στο γήπεδο Καράτουλα!

*Πρώτος σκόρερ ο Σάκης Στροφύλλας με 13 γκολ. Ακολούθησε με 6 γκολ ο κορυφαίος παίκτης Αβραμόπουλος , ενώ ατυχία ήταν ο τραυματισμός του Παρ. Στροφύλλα (5 γκολ φέτος). Εξαιρετική παρουσία ο Μάριος Καρβουνιάρης και ο έμπειρος Σάκης Κλάδης.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot