FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Νίκη-Δόξα με φόντο τον τελικό

Ημερομηνία: 10-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μεγάλο παιχνίδι σήμερα για τα ημιτελικά της Α΄ τοπικής. Η Νίκη Τραγανού των εξαιρετικών παικτών, αδελφών Κολοτούρου και η μεγάλη Δόξα Ν.Μανολάδας του άξιου τεχνικού, Γιώργου Λαγού, τα δίνουν όλα για τη νίκη-πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος. Οι ομάδες στην κυριολεξία είναι ισάξιες, όπως δείχνουν οι προηγηθείσες τρεις ως τώρα συναντήσεις τους. Θυμίζουμε τα σκορ απλώς για του λόγου το αληθές (0-0, 0-1, 1-1). Άρα, θα νικήσει ο πιο καλός, ο πιο υπομονετικός ή αν θέλετε ο τυχερός. Οι γηπεδούχοι του Θοδωρή Λούρμπα, θέλουν νίκη, ώστε να πάνε για τρίτο παιχνίδι στη Ν.Μανολάδα από θέση ισχύος. Το ίδιο όμως επιδιώκουν και οι «μελανόλευκοι», ώστε να μη χρειαστεί τρίτο παιχνίδι. Ίδωμεν…

 

Ανοιχτό παιχνίδι στα Κρέστενα

Το πέμπτο φετινό τους παιχνίδι δίνουν σήμερα στα Κρέστενα ο Α.Ο. Ξενοφών και ο Πανηλειακός, επίδοξος πρωταθλητής φέτος. Στ’ άλλα τέσσερα παιχνίδια κυριάρχησαν οι παίκτες του Σπύρου Αντωνόπουλου. Σήμερα όμως θα είναι άλλο παιχνίδι. Τα δεδομένα είναι γνωστά σε όλους. Οι γηπεδούχοι θέλουν νίκη για να κρατηθούν μέσα στο «παιχνίδι» και να πάνε για τρίτο στον Πύργο. Από την άλλη πλευρά ο Πανηλειακός έχει ξεκάθαρο στόχο τη νίκη. Του αρκεί όμως και η ισοπαλία, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Διαθέσιμος για σήμερα θα είναι ο Χατζηστάμου που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής.

*Για το προπαιδικό πρωτάθλημα ο Πανηλειακός, πρωτοπόρος και δυνατός επικράτησε 8-1 του Α.Ο. Ξενοφών.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ενώ το πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής ανήκει στο παρελθόν, οχτώ ομάδες αγωνίζονται ακόμη, οι μεν για την ανάδειξη του πρωταθλητή, οι δε για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Σ’ αυτές τις τέσσερις τελευταίες  είχαμε την πρώτη πράξη.

*Ο Α.Ο. Χάβαρι πέτυχε να κάνει άλμα παραμονής. Νίκησε 1-0 τον Ηλειακό Βαρθολομιού και τώρα θέλει μια ισοπαλία στο γήπεδο των Θινών για να ανανεώσει το εισιτήριό του στην Α΄ Κατηγορία κατά τη νέα περίοδο. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο έμπειρος Κ. Ρούνης (πέναλτι). Ο Ηλειακός ρίσκαρε στο τελευταίο ημίωρο μπας και ισοφαρίσει και κινδύνευσε να δεχτεί κι άλλο γκολ. Μάλιστα, η ομάδα του Βαρθολομιού κατέβασε στο γήπεδο και τον Αχαιό Καρατζανίδη, πέτρα του σκανδάλου φέτος για την ομάδα του Βαρθολομιού. Δεν κατόρθωσε όμως τίποτε. Δεν της μένει παρά να νικήσει την επόμενη φορά στο Βαρθολομιό και να πάει για τρίτο παιχνίδι. Προφανώς και είναι εκτός πλάνων ο γκολκίπερ Δούρος, που είναι Αχαιός κι αυτός!

*Το ματς στον Αμπελόκαμπο ήταν μάλλον αμφίρροπο με τους γηπεδούχους να αγωνίζονται χωρίς τους Τσίτσο, Παναγιωτόπουλο. Το 0-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς, με τον Εθνικό να έχει το πάνω χέρι, ακόμη κι αν χάσει το δεύτερο παιχνίδι.

 

Υποτιμούν το τοπικό ποδόσφαιρο

Το πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής ολοκληρώθηκε. Το πρωτάθλημα των 18 ομάδων-πανελλήνιο φαινόμενο, αφού δεν ανέδειξε πρωταθλητή! Ποια γεύση άφησε; Μα τη χειρότερη. Υποβιβάστηκε ολόκληρος Αίας, ομάδα μιας πόλης των 5.000 κατοίκων. Δεν γνωρίζω αν προβληματίζονται και πώς να το φτιάξουν, συνεχίζουν να ζουν στην κοσμάρα τους στη Διοργανώτρια.

*Δεν υπήρξε ομάδα να σπάσει το τετράδυμο (Πανηλειακός, Δόξα, Νίκη, Ξενοφών), το οποίο εξαρχής εθεωρείτο φαβορί για τις τέσσερις πρώτες θέσεις!

*Περιμένουμε ένας να μας εξηγήσει πως δικαιολογείται ο θεσμός των πλέι-οφ. Τόσο πολύ υποτιμούν το ποδόσφαιρό μας;

 

Απειλή για δικαστήρια

Ευθεία σύγκρουση Κουλούρη-Αστερή, μετά τα γεγονότα του γηπέδου Αμπελοκάμπου, σε ματς μπαράζ Β΄τοπικής, προ ημερών. Η αστυνομική δύναμη με εντολή του διαιτητή του αγώνα απομάκρυνε τον αθλητικό δικαστή της ΟΡΤ από τον αγωνιστικό χώρο, όπου ο τελευταίος έπαιρνε… πλανάκια. Το επεισόδιο συνεχίστηκε στην τηλεόραση της ΟΡΤ , σε αθλητική εβδομαδιαία εκπομπή του παρουσιαστή. Για τα όσα ειπώθηκαν ο πρόεδρος της Διοργανώτριας απειλεί με δικαστήρια. Έτσι με πληροφόρησαν φίλοι του προέδρου Άρη.

 

Εκτός μάχης

Εκτός μάχης πλέι-οφ ανόδου τέθηκε ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου, μετά τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής. Προχτές στο γήπεδό του έφερε 1-1 με την Α.Ε. Πηνείας κι έμεινε στον πόντο. Οι υπόλοιποι τρεις μνηστήρες είναι μέσα στο κόλπο με το Λαμπέτι να έχει τον πρώτο λόγο. Η επόμενη αγωνιστική θα είναι λίαν διαφωτιστική για την τύχη των ομάδων…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot