FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Κι όμως υπάρχουν ελπίδες…

Ημερομηνία: 11-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Πυλαία είναι πάντα ένα κλειστό, αφιλόξενο και δύσκολο. Εκεί ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει τα φώτα κάθε αντίπαλης ομάδας. Όμως με τον Κόροιβο δυσκολεύτηκε αφάνταστα, παρά το γεγονός ότι στο πρώτο 10λεπτο έκανε περίπατο (20-7). Έφτασαν οι «Μπλε», αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής στο 37΄ (64-61). Εκεί, λοιπόν, χρειαζόταν να πάνε ένα κλικ πιο πάνω. Αν είχαν και τον Μιλουτίνοβιτς θα μπορούσαν κάτι να κάνουν. Όμως δεν τον είχαν. Ακόμη, ο Γκότσερ έχει μείνει μακριά από το τρίποντο  και γενικά η ομάδα δεν έχει την αύρα του πρώτου γύρου. Είχε 5/18 τρίποντα, με τον Μακ Κλέλαν να είναι ο κορυφαίος παίκτης σε 36 λεπτά αγώνα, με 19 πόντους αλλά και πέντε λάθη. Ευοίωνο σημείο ότι πήγαν καλά οι Έλληνες, Σπυριδωνίδης και Σαχπατζίδης.

*Τα πράγματα στην Κύμη ήταν ευνοϊκά, αφού έχασε ο Απόλλων. Τώρα πάμε για το τελευταίο βόλι με τον Προμηθέα Πάτρας. Όσο για τον ΠΑΟΚ, ας όψεται ο Αυστραλός Σόμπι, που τον έσωσε στη δύσκολη στιγμή!

 

Κατώτερος των προσδοκιών

Ο Αστέρας αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών των φίλων του, αφού έχασε από την Παναχαϊκή σχεδόν αμαχητί. Το μαρτυράει το σκορ (0-3). Μοναδική δικαιολογία το γεγονός ότι ο Σέμος πέραν του Μπαρδούση, στερήθηκε και τον Μπουτσικάκη (τραυματίας τελευταίας στιγμής). Αυτά είναι δύο γρανάζια της άμυνας που έλειψαν, οπότε έγιναν αλλαγές που δεν απέδωσαν.

*Καλύτεροι του Αστέρα, που γιόρτασε τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, οι Μελετίδης, Μπράβος.

*Χίλιοι φίλαθλοι περίπου, από τους οποίους 150 από την Πάτρα, είδαν ένα παιχνίδι που δεν ενθουσίασε εύλογα τους «βυσσινί» που περίμεναν κάτι άλλο. Είχαμε και το απαραίτητο μανούριασμα, γιατί έτσι είναι αυτά. Τα μέτρα θα έπρεπε να είναι σκληρότερα.

* Έμπειρος ο Αγγελάκος (Αρκαδίας) την έβγαλε με τρεις κίτρινες (Τσαφταρίδης, Σπανός, Αρβανίτης).

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Τέσσερις ισοπαλίες, από τις οποίες οι δύο «λευκές», τρεις νίκες γηπεδούχων, από τις οποίες μία συντριπτική, αυτή του Πανηλειακού και δύο διπλά ήταν ο απολογισμός της 31ης αγωνιστικής. Έσπασαν δύο από τα τέσσερα στάνταρ (Νίκη, Ενιπέας), ενώ ήρθαν τα δύο προβλέψιμα διπλά (Θύελλα, Κουρτέσι). Είχαμε αναφέρει επί λέξει «όχι πάνω από δύο», χωρίς φυσικά να αναφερθούμε σε ομάδες!

*Στο ματσάκι της παρηγοριάς, νίκησε ο Αίας (4-3). Στο άλλο ντέρμπι, πολύ γειτονικό, Αμπελόκαμπος και Σαβάλια ήρθαν ισόπαλοι (0-0), ενώ στη λήξη είχαμε μανουριάσματα.

*Φυσικά τη νίκη της αγωνιστικής την έκανε τον Κουρτέσι στο Βαρθολομιό με 2-0. Φαίνεται πως οι Ηλειακοί είχαν μείνει στο 0-0 με τον Πανηλειακό!

*Αύριο θα είμαστε αναλυτικοί για τα παιχνίδια της Μ. Τετάρτης.

 

Ένας καταιγιστικός Πανηλειακός

Παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει του αυριανού αγώνα για το Κύπελλο στη Ζάκυνθο, έκανε ο Πανηλειακός το Σάββατο του Λαζάρου στο «Μαρακανά» με την Προοδευτική (8-0). Τελικά ο κόουτς, Σπύρος Αντωνόπουλος, έκανε το σχετικό ροτέισον και είδε πράγματα. Κράτησε εκτός αγώνα τον Βλαχόπουλο. Άφησε στον πάγκο τον Στούπη και το Γκουβέρο και είδε την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα. MVP του αγώνα ο Χατζηστάμου, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και προετοίμασε το πρώτο. Έφτασε έτσι ο Ευβοιώτης τα δέκα γκολ. Δύο γκολ σημείωσε κι ο Φώτης Σκοζάι, φτάνοντας τα οχτώ. Σκόραρε για πρώτη φορά κι ο Σάκης Θεοδωρακόπουλος, εκτελώντας πέναλτι!

*Πρώτος σκόρερ παραμένει ο Μπεγλεκτσής με 17 γκολ. Προχτές δεν πέτυχε γκολ, αφού δεν έπαιξε στράικερ, αλλά πλέι μέικερ και ήταν εξαιρετικός. Έχουμε να σημειώσουμε ότι στο γήπεδο ήταν κάπου 250 φίλαθλοι, αρκετά λίγοι…

*Η γυναικεία ομάδα νίκησε 3-0 την αντίστοιχη του Ίκαρου Πετρωτού Πάτρας, ενώ η ομάδα προπαίδων νίκησε τον Αίολο 8-0 για το αντίστοιχο πρωτάθλημα.

 

Νίκησαν οι «Γενναίοι του Πύργου»

Την όγδοη φετινή της νίκη πέτυχε η Θύελλα Πύργου στο Χάβαρι, απέναντι στην τοπική ομάδα. Αν θέλουμε να αξιολογήσουμε τη νίκη της, δεν θα μιλήσουμε για έκπληξη. Όπως στον πρώτο γύρο ο Α.Ο.Χ. πήρε 1-1 στη Σπιάντζα, έτσι και το Σάββατο οι Θυελλιώτες πήρανε τη νίκη και προβάδισμα σε τυχούσα ισοβαθμία. Ένα και μόνο γκολ έκρινε την έκβαση του αγώνα. Το πέτυχε μόλις στο 7΄ ο περίφημος σκόρερ, Αντώνης Παργινός, που έφτασε τα 7 γκολ φέτος.

*Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο παίχτηκε το παιχνίδι, με το Διαμαντάκο να χάνει τρία τετ-α-τετ. Γερή άμυνα με την καθοδήγηση του Αλέκου Τομαρόπουλου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, κοούτσαρε εκτός αγωνιστικού χώρου, γιατί τον απομάκρυνε ο ρέφερι Πήττας στο 42΄, επειδή δεν έδωσε καθαρό φάουλ στο Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος αντικαταστάθηκε. Μεγάλη απόδοση οι Βασιλακόπουλος, Καρανάσης, Κωστάκης Κατελούζος και Παργινός.

 

Μάτι

Στο γήπεδο Χαβαρίου θεάθηκαν το Σάββατο το μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ, ερίτιμη κυρία, Βίκυ Δημητρακοπούλου και ο γνωστός παρατηρητής αγώνων, Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Πήραν μάτι των τεκταινομένων κατά τον αγώνα Α.Ο.Χ.-Θύελλας.

*Κι επειδή μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα να αφιερώσουμε λίγους στίχους από την Ασματογραφία της στους παροικούντες τα γραφεία της Δραγατσανίου: «Ο πρώτος ουν υμών έστω πάντων διάκονος, ο δε άρχων ως ο αρχόμενος, ο προκριθείς δε ως ο έσχατος».

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot