FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η συνέχεια κρίνει πολλά στον ΠΑΟΒ

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι δύο… τελικοί που έδωσε ο Παμβουπρασιακός και αποκόμισε ισάριθμες νίκες, έφεραν την ομάδα της Βάρδας πάνω από τη διαχωριστική γραμμή και την αισιοδοξία στο «πράσινο» στρατόπεδο ενόψει της συνέχειας. Ήδη η συνέχεια και μέχρι τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος, περιλαμβάνει το μεγάλο ηλειακό ντέρμπι της Αμαλιάδας και ακολούθως τους αγώνες με Λεωνίδιο (μέσα) και το γειτονικό ντέρμπι με την Αχαϊκή. Πρόγραμμα όχι τρομακτικό, αφού η ομάδα από την Κυνουρία είναι εύκολος αντίπαλος, ενώ και τα δύο ντέρμπι είναι ντέρμπι κι όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά.

*Ο γύρος θα κλείσει στις 7 του Γενάρη με άλλο ένα ηλειακό ντέρμπι (ΠΑΟΒ-Πανηλειακός). Από τα αποτελέσματα των παραπάνω αγώνων θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον της ομάδας που έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Υπάρχει ένα επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα, καθώς σε επτά αγώνες έχει πετύχει μόνο 5 γκολ, ενώ στέκεται πολύ καλά η άμυνα (-6), η οποία θα ενισχυθεί στη συνέχεια με το Σιδέρη.

*Οι μέχρι τώρα σκόρερς είναι: Νικολόπουλος 2, από ένα οι Ανδριέλος, Λιόσης, Κωνσταντινίδης.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ούτε για δείγμα διπλό κατά την 11η αγωνιστική! Σπάνιο φαινόμενο . Είχαμε ωστόσο τρεις ισοπαλίες, ενώ τέσσερις ήταν οι άσοι. Κλασσικά πιάσαμε τους άσους σε Κρέστενα και Χάβαρι. Τα προβλέψιμα διπλά δεν ήρθαν. Ούτε στη Γαστούνη, ούτε στη Μανολάδα ούτε στα Λεχαινά ούτε στη Ζαχάρω!

*Έτσι δεν είχαμε εκπλήξεις, ενώ το ντέρμπι Νίκης-Ενιπέα το πήρε  η ομάδα του Τραγανού (4-2) με διαιτητική βοήθεια. Είναι η δεύτερη φορά που αλλοιώνεται σε βάρος της ομάδας του Λαντζοΐου ένα αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί το λάθος στο Χειμαδιό (2-2 με ισοφάριση από τα Σαβάλια). Έτσι, στην ομάδα του Νίκου Γκρίλλα λείπουν τρεις βαθμοί, τουτέστιν τώρα θα ήταν τετράδα. Αναπόφευκτα όμως αυτά σε ένα πρωτάθλημα!

*Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής έφερε το Κουρτέσι στα γειτονικά Καβάσιλα (1-1). Μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Γιάννη Καραλάγα ο πόντος!

 

Τέλος ο Γαλάνης

Ο Αλέξης Γαλάνης είναι ο δεύτερος προπονητής που παραιτείται από ομάδα Α΄ τοπικής. Είχε προηγηθεί ο Δημήτρης Κουρής προ καιρού από τον Ηλειακό Λεχαινών. Είναι προφανείς οι λόγοι της παραίτησης (κακή πορεία). Όμως εμείς δεν μπορούμε επιδερμικά  και εκτός… χορού, να την αξιολογήσουμε. Ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα και οι παράγοντες του σωματείου.

 

Ο τέταρτος διαιτητής

Εξέλιξη στην τοπική διαιτησία αποτελεί ο τέταρτος διαιτητής, ο οποίος ορίζεται σε παιχνίδια με χαρακτήρα ντέρμπι στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής. Δεν ορίζεται σε όλα τα παιχνίδια αλλά σε δύο, ενώ αργότερα μπορούμε να τον δούμε και στα υπόλοιπα. Αντιγραφή είναι η εξέλιξη αυτή και εισηγητής της ο Χρυσόστομος Μάνθος που είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης στην Ηλεία, εκ μεταγραφής από την Αχαΐα.

*Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα εν προκειμένω. Ο 4ος δεν αμείβεται ενώ συγχρόνως αμείβεται ο παρατηρητής αγώνα. Αντιγραφή η κίνηση αυτή από την ΕΠΣ Λακωνίας, αλλά εκεί ο 4ος αμείβεται, ενώ δεν υπάρχει παρατηρητής αγώνα. Αυτά για να ξέρουμε πώς ενεργούν οι άλλοι και πώς οι… αντιγραφείς.

 

Η συνάντηση στη Πάτρα

Στην Πάτρα την Τετάρτη και στο Αγρίνιο την Πέμπτη έγιναν οι ενημερωτικές ανά την Ελλάδα συναντήσεις του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Βίτορ Περέιρα, με τις Επιτροπές Διαιτησίας όμορων Ενώσεων. Στην Πάτρα ήταν εκπρόσωποι όλων των ΕΠΣ Πελοποννήσου, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας. Οι συναντήσεις εντάσσονται στα πλαίσια των ενεργειών για την αναδιοργάνωση και επανεκκίνηση της ελληνικής διαιτησίας σε συνδυασμό με την εθνική έρευνα για την πραγματική εικόνα της διαιτησίας στην Ελλάδα, ενώ αναλύεται το στρατηγικό πλάνο για την επόμενη τετραετία.

*Την ΕΠΣ Ηλείας εκπροσώπησε ο πρόεδρος Άρης, όπως πληροφορηθήκαμε από το σάιτ της Ένωσης, όπου υπάρχει και η σχετική φωτό με Τσαχειλίδη, Καλύβα και Περέιρα παρεούλα με τον Κουλούρη. Καμία αναφορά δεν γίνεται ποιοι ακολούθησαν στην Πάτρα τον πρόεδρο. Μάθαμε ωστόσο πως ήταν μαζί του οι Γιαννόπουλος, Μάνθος.

*Σύμφωνα με το σάιτ ευλογούνται τα γένια του προέδρου, όπου μαθαίνουμε πως η συμμετοχή είχε επιτυχή παρουσία. Ο πρόεδρος τοποθετήθηκε με ουσιαστικές προτάσεις  και θέσεις(!), ενώ βγήκαν επιτυχή συμπεράσματα από τη συνάντηση που είχαν με τον Περέιρα!

*Να περιμένουμε κάτι θεαματικό στο άμεσο μέλλον; Ο χρόνος θα δείξει. Προσωπικά καμία ελπίδα δεν έχουμε… Προσωπικά νιώσαμε άβολα βλέποντας τη φωτό του προέδρου με τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην καρατόμηση του Μάριου Λαμπρόπουλου…

 

Προχώρησαν με τριάρα!

Του χεριού τους αποδείχτηκαν οι Καρυάτιδες της Σπάρτης και τα κοριτσάκια του Πανηλειακού πήραν μεγάλη νίκη στο στάδιο (3-0), παρουσία 100 περίπου φιλάθλων. Κορυφαία του αγώνα η 15χρονη Χρύσα Βοΐλα, μέλος της Εθνικής Κορασίδων,  που… έκανε παπάδες! Πολύ καλή η διαιτησία του Τζαγκαράκη και των βοηθών του, από την Αχαΐα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος