FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ελπιδοφόρος ο Λάνγκφορντ

Ημερομηνία: 06-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Οι μεγάλες προσδοκίες που είχαμε για μια νίκη του Κοροίβου στο κλειστό της Λεωφόρου Αρτάκης επί του Πανιωνίου, αποδείχτηκαν φρούδες. Οι «μπλε» άντεξαν μόνο για ένα ημίχρονο (33-32). Χρειάστηκε ένα καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο (18-7) για να πάρει το ροζ φύλλο η ομάδα της Ν. Σμύρνης. Ειδικότερα χρειάστηκε ένα 5λεπτο, γιατί στις αρχές του γ΄ δεκαλέπτου οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν σε λάθη και φάνηκαν ισοδύναμες. Εκεί έπαψε να λειτουργεί η επίθεση του Κοροίβου και οι «κυανέρυθροι» πήραν μεγάλο προβάδισμα (50-39) που δεν ήταν δυνατό να ανατραπεί, όπως κι έγινε, παρά την ισοδυναμία των ομάδων και στο τελευταίο δεκάλεπτο (20-20).

*Έτσι η ομάδα της Ν. Σμύρνης ξέφυγε από τον πάτο της βαθμολογίας, ενώ ο Κόροιβος έπεσε στο 6-11. Όπως δήλωσε όμως ο κόουτς Καλαμπάκος «θέλουμε δύο νίκες με Λάρισα και Τρίκαλα ώστε να πετύχουμε την παραμονή μας».

*Ο νεοαποκτηθείς από τον Πανιώνιο Αμερικανός Μπράζελτον (που έπαιξε για πρώτη φορά) και ο Δίπλαρος ήταν οι δήμιοι του Κοροίβου.

*Πολλές ελπίδες άφησε ο Λάνγκφορντ. Αόρατος ο ΝτεΚόζι, πεσμένος ο Πόσλι. Καλύτερος συγκριτικά ο Κάρσον (14 πόντοι).

*Η συνέχεια και πάλι ζόρικη. Έρχεται το Σάββατο στην Ήλιδα η Κυπελλούχος Ελλάδας ΑΕΚ.

 

Με πρωταγωνιστή τον Μαρουκάκη

Για τον Αστέρα η νίκη επί του Πανηλειακού στο μεγάλο ηλειακό ντέρμπι δεν είχε χαρακτήρα ρεβάνς. Οι «βυσσινί» έπρεπε να πάρουν το παιχνίδι, αφού ο στόχος για την πρωτιά απαιτούσε τρίποντο. Και το πήρε η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου με σχετική ευκολία, παρότι οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος είχαν εξαιρετική παρουσία.

*Μέγας πρωταγωνιστής της νίκης ο Ματθαίος Μαρουκάκης, ένας εξαιρετικός στράικερ και άριστος κεφαλοσφαιριστής, αφού με δύο κεφαλιές σκόραρε κι έτσι έφτασε τα δέκα γκολ, έναντι 17 του Κέρι, που αυτή τη φορά έδρασε ως δημιουργός.

 

*Κορυφαίος ο Ενγκουέμ

Ο Αλμπέρτο Ενγκουέμ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Αστέρα. Στο 8΄ όταν ο Αρβανίτης αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο, γύρισε πίσω ως κεντρικός μπακ, παρέα με το Μπανούση. Εκεί ο έγχρωμος παίκτης ήταν ασυναγώνιστος κι έδωσε πολλές λύσεις.

*Εξαιρετικός ο Γιώργος Τσάμης, οσάκις χρειάστηκε, βιρτουόζος ο Γιώργος Μπουντόπουλος, ενώ ευφυής αποδείχτηκε η αλλαγή του Ρόβα στο 46΄, ώστε να ενισχυθεί το κέντρο, όπου υπήρχε πρόβλημα στο α΄ ημίχρονο.

*Ο Σούλης στον πάγκο είχε ακόμη τους Λέτσο, Σταθάτο, Μπουτσικάκη.

 

Κακός χαμός στα Βραχνέικα

Ούτε στο τοπικό δεν γίνονται αυτά που έγιναν στα Βραχνέικα την Κυριακή. Οι γηπεδούχοι που θέλουν να μείνουν στη Γ΄ Εθνική είναι λίαν απείθαρχοι κι επιθετικοί. Έτσι μετέβαλαν το παιχνίδι με τον Παμβουπρασιακό σε ροντέο.

*Χτύπησαν «πράσινους» παίκτες με την άφιξή τους στο γήπεδο! Όταν διαπίστωσαν ότι το σκορ από 1-0 μετετράπη σε 1-2, αγρίεψε το… μάτι τους κι έγινε ο κακός χαμός. Έτσι «γύρισε» το παιχνίδι, είχαμε αντεγκλήσεις και στη 10λεπτη καθυστέρηση έγιναν τέτοια παρατράγουδα που ιλιγγιά ο ανθρώπινος νους.

*Πρωταγωνιστής της «Μπάρτσα» ο Νίκος Ντόμας, με τα δύο γκολ που πέτυχε και την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη, την οποία προφανώς επεδίωξε.

 

Σε απόσταση αναπνοής

Ο Παναρκαδικός έχει πολλές φορές αποδείξει φέτος ότι έχει καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Έχει νικήσει δις τον Πανηλειακό. Έχει φέρει ισοπαλία στην Αμαλιάδα και πετυχαίνει το στόχο της παραμονής. Έτσι πήγε στους Μολάους και κατάφερε να φύγει αλώβητος (0-0) απέναντι στο Βλαχιώτη. Ήδη ο Αστέρας πλησίασε στον πόντο την ομάδα της Λακωνίας που πριν έρθει Αμαλιάδα θα περάσει από τα… Βραχνέικα!

 

Χωρίς Μπουρλάκη, Κρεββατά

Με τα γνωστά του προβλήματα (Μπουρλάκης, Κρεββατάς) πήγε στην Αμαλιάδα ο Πανηλειακός. Ο Γ. Κούτσης κατέβασε την ίδια ακριβώς αρχική 11άδα με Διαγόρα. Άργησε να κάνει αλλαγές. Η πρώτη στο 82΄ (Δαβουρλής) στη θέση του Θανάση Ασημακόπουλου, που ήταν πάλι καλός. Ο Πανηλειακός παρά το γκολ-σοκ στο 4΄ ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια του α΄ ημιχρόνου. Προσπάθησαν οι παίκτες για το καλύτερο κυρίως στο πρώτο μέρος.

*Στον πάγκο ήταν οι Θεοδωρακόπουλος, Κολόκας, Κ. Ασημακόπουλος και ο Γιαννακόπουλος.

*Την ομάδα ακολούθησαν κάπου 150 φίλοι της. Πάντως, οι οργανωμένοι έκλεψαν την παράσταση. Ενίσχυσαν την ομάδα και μπράβο τους, γιατί έκαναν έντονη την παρουσία τους, χωρίς επεισοδιακές συμπεριφορές.

*Πέρα από την κόκκινη του Δαβουρλή, γιατί απώθησε αντίπαλο, είδαν την κίτρινη οι Νιφορόπουλος, Μπουρνέλης, Θ.Ασημακόπουλος.

 

Πάλι νίκη οι γυναίκες

Εξαιρετικά τα κοριτσάκια του Πανηλειακου νίκησαν στην Πάτρα την ομαδούλα του Ίκαρου Πετρωτού με το άνετο 3-0 και προχωρούν, όντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δύο γκολ η νεοαποκτηθείσα Δήμητρα Κόσσοβα κι ένα η ταλαντούχα Χρύσα Βοΐλα, με απευθείας κόρνερ, παρακαλώ! Ήδη η Κόσσοβα έφτασε τα τέσσερα γκολ, ενώ πέντε έχει η Χρύσα.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot