FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Δίκαια πρώτος στους Παίδες

Ημερομηνία: 29-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έπειτα από δύο χρόνια «αναβροχιάς» η ομάδα Παίδων του Πανηλειακού επανήλθε στην κορυφή του πρωταθλητή. Διαδέχτηκε τον Αστέρα, ο οποίος την περίοδο 2015-2016 είχε επικρατήσει στο γήπεδο Μυρτιάς επί των «ερυθρολεύκων» και την περίοδο 2016-2017 επί του Αιόλου στο γηπ. «Χαρ. Βιλαέτης».

*Η φετινή επικράτηση του Πανηλειακού ήταν δικαιότατη και αποτέλεσμα μακροχρόνιας δουλειάς από τους Βαγγόπουλο-Μπακάλη στη Συντριάδα. Μάλιστα, τη διετία 2009-2011 ο υπογράφων είχε συνεργαστεί με τους παραπάνω ως γενικός αρχηγός. Αυτά τα φετινά παιδιά, τότε ήταν 7-8 ετών.

*Ο Πανηλειακός φέτος κατέβασε δύο ομάδες στο παιδικό πρωτάθλημα και η ηλικιακά μεγαλύτερη πήρε το πρωτάθλημα, όντας αήττητη, τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα πλέι-οφ.

*Νίκησε διαδοχικά τον Αστέρα 4-3, 5-1, τη Βάρδα 6-1, 3-1, τη Νίκη 5-0, 3-1, τον Πανηλειακό Β΄ 3-0, 5-2, τον Ηλειακό Λεχαινών 6-0, 3-0 και τον Ηλειακό Βαρθολομιού 3-0, 2-1.

 

Σε καλό δρόμο

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Θύελλα Πύργου, όσον αφορά τη συγκρότηση του νέου συμβουλίου. Ήδη, κατά την προχτεσινή συνέλευση υπήρξε σύμπνοια και πνεύμα συνεργασίας και βρέθηκε ο παράγοντας που με τη συνεργασία κι άλλων προσώπων θα αναλάβει την προεδρία. Είναι ο Πανάγος Χριστακόπουλος, παλιός και καλός Θυελλιώτης.

 

Κατάργησαν τη Γ΄ Κατηγορία

Η ΕΠΣ Λάρισας στη Γενική Συνέλευσή της αποφάσισε να καταργήσει τη Γ΄ Κατηγορία σχεδόν ομόφωνα. Έτσι η μεγάλη αυτή Ένωση θα έχει τρεις κατηγορίες στο τοπικό: Α΄, Α1΄ και Β΄.

*Από το καλοκαίρι του 2009 στην τότε συνέλευση επί προεδρίας Κουλούρη, ο υπογράφων όντας μέλος του Δ.Σ. είχα προτείνει την κατάργηση της Γ΄ Κατηγορίας, έχοντας ένα σκεπτικό. Βέβαια δεν εισακούστηκα και φτάσαμε στο σημείο φέτος η Γ΄ Κατηγορία να έχει μόνον 11 σωματεία κι αυτά σ’ έναν όμιλο, από την Ανδρίτσαινα ως τη Βάρδα!

 

Νέες ηλικιακές κατηγορίες

Η ΕΠΟ της… εξυγίανσης καθόρισε υποχρεωτικά για όλη την Ελλάδα ενιαίες ηλικιακές κατηγορίες και ονομασίες στα πρωταθλήματα υποδομής που διοργανώνουν οι ΕΠΣ όλης της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι ονομασίες των πρωταθλημάτων καθορίστηκαν ως εξής: Κ16 (κάτω των 16 ετών), Κ14, Κ12. Η κατηγοριοποίηση είναι σύμφωνη μ’ εκείνη των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων. Θα είναι δε κοινές για όλες τις Ενώσεις…

 

Τα παράβολα

Παρατηρήσαμε πως το παράβολο συμμετοχής της Α1 και Α2 Κατηγορίας από το έτος 2014 αυξήθηκε από 150 σε 200 ευρώ. Δηλαδή εν μέσω μνημονίου η ΕΠΣ του προέδρου κ. Άρη Κουλούρη, αντί να κρατήσει στα ίδια επίπεδα το παράβολο συμμετοχής των ομάδων το αύξησε. Μάλιστα τόσο η Α1 όσο και η Α2 έχουν το ίδιο παράβολο (200 ευρώ) λες και είναι ίδιες κατηγορίες!

*Σας παραθέτουμε, έτσι για τη σύγκριση, πως την ίδια αγωνιστική περίοδο στην Α΄ Κατηγορία η Αχαΐα είχε παράβολο 130 ευρώ, η Μεσσηνία το ίδιο και η Κορινθία 100. Ξέρουν στην ΕΠΣΗ οι σύμβουλοι πως ο νομός Ηλείας απέχει παρασάγγας σε ανάπτυξη από τους παραπάνω νόμους;

*Αυτά ενόψει της νέας προκήρυξης!

 

Επανήλθε σε μια ένσταση!

Πέρυσι τέτοια εποχή ο ΠΑΟ Κακοβάτου υποβιβάστηκε από την Α2 Κατηγορία στη Β΄. Φέτος πέτυχε να επανέλθει, έπειτα από μεγάλη πορεία στα πλέι-οφ, στα οποία μπήκε ως τρίτος χωρίς μπόνους!

*Η ομάδα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στον πρώτο όμιλο. Είχε προπονητή τον Τάση Λαμπρόπουλο και τερμάτισε καθαρά τρίτη, πίσω από Βρίνα και Χειμαδιό, από το οποίο τους χώρισε μόνον ένας βαθμός! Διέθετε την καλύτερη άμυνα του ομίλου και χάρη σε αυτήν την άμυνα κέρδισε την κατηγορία.

*Στα πλέι-οφ ο ΠΑΟΚ πέτυχε 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Προφανώς δεν έφταναν οι 14 βαθμοί. Χρειάστηκε να κάνει ένσταση-καταγγελία κατά του Κεραυνού Χειμαδιού. Την κέρδισε και του πήρε τη θέση. Γίνονται και αυτά σε ένα πρωτάθλημα. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ο Ραφαήλ Χαλμεράιερ (7 γκολ) ενώ στη συμμετοχή πρώτος ήταν ο Κωνσταντόπουλος. Σημαντική βοήθεια παρείχε ο Κουρούβανης, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι το Γενάρη ο ΠΑΟΚ έχασε το σημαντικό παίκτη Μάριο Παναγόπουλο που πήγε στον Ξενοφώντα. Παρά ταύτα κέρδισε την άνοδο, με μια ένσταση!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος