FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έχει «σφυγμό» ο Κόροιβος πλέον

Ημερομηνία: 13-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”45498″ img_size=”full”][vc_column_text]Συγκλονιστική η τελευταία αγωνιστική της Basket League που έγινε Τρίτη και Τετάρτη. Ενδιαφέρουσα και λίαν ευνοϊκή για τον Κόροιβο που όχι μόνο νίκησε τη Λάρισα-Φάρο, αλλά είδε και τον Άρη να χάνει στη Θεσσαλονίκη από την Κύμη. Βέβαια νίκησε ο Πανιώνιος στα Τρίκαλα και αυτό περιέπλεξε την κατάσταση. Μιλάμε πλέον ότι είναι οριστικός ο υποβιβασμός των Τρικάλων και πλέον οι εννέα νίκες δίνουν ασφάλεια. Απομένουν τέσσερις αγωνιστικές και σε αυτές θα κριθούν τα πάντα. Ενδεχομένως κάποια ομάδα να σωθεί με 8 νίκες, αλλά αυτή τη στιγμή σίγουρος θεωρείται μόνον όποιος πιάσει τις 9 νίκες!

*Αυτή τη στιγμή ο Φάρος έχει 8 νίκες και Άρης, Πανιώνιος, Κόροιβος από επτά. Οι «μπλε» θα κάνουν άλλη μια νίκη την τελευταία αγωνιστική με τα Τρίκαλα. Όμως το ζητούμενο είναι αν θα κάνει άλλη μία με Προμηθέα ή Κύμη (εκτός και οι δύο), γιατί ο Παναθηναϊκός δεν «παίζεται».

*Ο Πανιώνιος, τέλος, είναι δύσκολο να νικήσει πάλι εντός (με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ) αφού έχει ποινή  έδρας χωρίς θεατές.

 

«Μάχη» με Προμηθέα

Ο αγώνας επιβίωσης του Κοροίβου συνεχίζεται την Κυριακή στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα, ο οποίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός. Όμως, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έχει πάρει τον αέρα της πατρινής ομάδας, την οποία κέρδισε στον πρώτο γύρο στην  Ήλιδα (78-71). Να θυμίσουμε, πως η προϊστορία των ομάδων είναι μικρή, καθώς στην Πάτρα έχουν συναντηθεί για το πρωτάθλημα μία φορά πέρυσι και ο Κόροιβος είχε επικρατήσει (79-81).

*Όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ώστε να πάρει η ομάδα το ροζ φύλλο αγώνα. Πολύ ενδιαφέρον και σημαντικό το παιχνίδι!

 

Οι τέσσερις των μπαράζ ανόδου

Την κλήρωση των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Β΄ Εθνική (αν τελικά γίνει) θα τη διαβάσετε σε άλλη σελίδα. Εδώ θα κάνουμε μια αναφορά για τις ομάδες του ομίλου στον οποίο θα παίξει ο Αστέρας. Οι όμιλοι 5ος, 6ος, 7ος  και 8ος ήταν περίπου ισοδύναμοι. Ο δικός μας όμιλος είχε δώδεκα ομάδες και οι άλλοι τρεις έντεκα.

*Ο Αστέρας που άλλαξε προπονητή  στα μέσα του πρωταθλήματος (Παπαδόπουλος αντί Καβακά) έκανε 15 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες (γκολ 47-14).

*Ο Εθνικός που άλλαξε τρεις προπονητές, τελευταίος ο Κουρμπανάς, αντί Νεντίδη, έκανε 13 νίκες, έφερε 4 ισοπαλίες κι έχασε τρεις φορές (γκολ 30-9).

*Ο Αήττητος Σπάτων με προπονητή τον Κωνσταντακόπουλο, νίκησε 13 φορές, έφερε 4 ισοπαλίες κι έκανε 3 ήττες (γκολ 35-10).

*Ο Ηρόδοτος με προπονητή τον Παπαματθαιάκη (13 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες) και γκολ 30-12.

*Αυτά είναι τα αγωνιστικά δεδομένα και κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει απόλυτο φαβορί στο τουρνουά. Απλώς καθένας εκφράζει την άποψή του και τους μύχιους πόθους του για κάθε μια ομάδα. Οι αγώνες θα δείξουν!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Αλήθεια, πώς και πότε φτάσαμε στην προτελευταία αγωνιστική του άγριου κόσμου. Περνάει ο χρόνος και ο καιρός. Αφού τσουγκρίσαμε τα κόκκινα αυγά, αφού γευτήκαμε ψητό στη σούβλα, ιδού φτάσαμε στο Σάββατο του Πάσχα με την 29η αγωνιστική.

*Ήδη το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομάδες που διεκδικούν τετράδα. Άρα το μοναδικό αδιάφορο παιχνίδι είναι στο Χάβαρι. Ακόμη και το παιχνίδι στα Σαβάλια, παρά τη διαφορά δυναμικότητας Ολυμπιακού-Α.Ε. Πηνείας έχει ενδιαφέρον, αφού οι γηπεδούχοι το θέλουν εξάπαντος!

*Τα φαβορί δεν θα έχουν πρόβλημα. Αναμένονται τέσσερα σίγουρα διπλά και δύο άσοι. Μπορεί να έρθει άλλο ένα διπλό στο αδιάφορο παιχνίδι (Α.Ο.Χ.-Ηλειακός).

*Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ ο Πάρης Κωνσταντόπουλος (Α.Ο. Ξενοφών).

 

Εξάρα οι πρωταθλητές

Οι πρωταθλητές Γ΄ Κατηγορίας παίκτες του Άρη Λανθίου συνέτριψαν κατά την προτελευταία αγωνιστική με 6-0 την Αμαλιάδα 2008 και πάνε αήττητοι στην κατάκτηση του τίτλου. Εύκολη υπόθεση για τους παίκτες του Τάση Τσαντίλη, που σκόραραν με τον πρώτο γκολεαδόρ του πρωταθλήματος, Δημήτρη Δημητρόπουλο που πέτυχε δύο γκολ κι έφτασε τα 21, με τον αδερφό του Χρύσανθο, που έχει πετύχει φέτος επτά γκολ, με το Γιάννη Καραγκούνη (2), που έφτασε τα επτά γκολ κι ένα γκολ από το Γκιολένα.

 

Αμείβεται ή όχι;

Για την παρουσία του κ. Χρυσόστομου Μάνθου ως επικεφαλής της εκπαίδευσης των διαιτητών της Ηλείας (μιας και οι εδώ εκπαιδευτές ήταν προφανώς «λίγοι») τα σχόλια του προέδρου στον απολογισμό της ΕΠΣΗ, ήταν ελάχιστα. Δεν διευκρίνισε αν ο κ. Μάνθος αμείβεται ή όχι. Αν αμείβεται, έπρεπε να γίνει αναφορά. Αυτό δεν φαίνεται ούτε στον αναλυτικό πίνακα (Λειτουργικά έξοδα της Επιτροπής Διαιτησίας). Οι φήμες λένε ότι είναι αμειβόμενος. Αν όντως συμβαίνει αυτό, γιατί δεν αναφέρθηκε; Απλώς έχουμε αναφορά για τα κινητά των διαιτητών της Επιτροπής, την αμοιβή του γυμναστή των διαιτητών, τις μετακινήσεις για ΚΕΔ, το σεμινάριο και ενίσχυση τραυματισθέντων διαιτητών.

*Τίποτε για αμοιβή Μάνθου, για αμοιβή μελών της Επιτροπής Διαιτησίας, που άλλωστε προβλέπονται από τον Κανονισμό Διαιτησίας!

*Όλα στο σκοτάδι κατά τη Γενική Συνέλευση.

Π.Κ.Τ.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot