FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Άξια στην Α΄ τοπική, Λαμπέτι, Ζαχάρω

Ημερομηνία: 19-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η διαδικασία των πλέι-οφ στην Α2 Κατηγορία ήταν προχτές θριαμβευτική για τον Ολυμπιακό Λαμπέτι και το συνώνυμό του, της Ζαχάρως. Με νίκες αμφότεροι κέρδισαν την προαγωγή τους, μία αγωνιστική πριν τη λήξη αυτής της διαδικασίας. Ήδη έχει αναδειχτεί πρωταθλητής ο Α.Ο. Μακρισίων, ενώ εκτός νυμφώνος έμειναν η Α.Ε. Πηνείας και ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου.

*Η ομάδα του Κώστα Ντάβαρη επανέρχεται, μετά από απουσία τεσσάρων ετών. Πέρυσι ανέβηκε στην Α2 και φέτος, μετά από καλή πορεία, επανήλθε στην ανώτερη κατηγορία της Ηλείας και θα εκπροσωπεί το  δήμο Πύργου μαζί με τη Θύελλα.

*Η ιστορική ομάδα της Ζαχάρως υποβιβάστηκε πέρυσι από την Α1 και επανέρχεται , μετά από απουσία ενός χρόνου, φανταζόμαστε πιο κραταιά και δυναμική! Ήδη η επαρχία Ολυμπίας θα έχει στη μεγάλη κατηγορία: Α.Ο. Ξενοφών, Αλφειό, Μακρίσια, Ζαχάρω, σημαντική παρουσία.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Παρασκευή σήμερα κι όπως πάντα είμαστε παρόντες με διαιτητικά θέματα.

*Ήδη έληξαν και οι φετινές επιμορφωτικές, κατά Δευτέρα, συγκεντρώσεις των διαιτητών. Τα μαθήματα της… ταλαιπωρίας στο Ενωσιακό γήπεδο, πέντε χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο, γιατί έτσι γουστάρει η διοργανώτρια να ταλαιπωρεί το διαιτητόκοσμο. Εμείς δεν πρόκειται εδώ να κάνουμε απολογισμό. Τον απολογισμό, αν δεν τον έχουν κάνει, ας τον κάνουν οι λεγόμενοι εκπαιδευτές (κι όχι καθηγητές όπως παλιότερα). Το σημαντικό είναι ότι ήταν απόντας ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας και οι διαιτητές έμειναν παραπονούμενοι, γιατί δεν τους… αποχαιρέτησε!

 

Αλλαγές προσώπων;

Στους διαιτητές που ήταν ολιγάριθμοι, μίλησε ο υπεύθυνος ορισμών, Σάκης Γιαννόπουλος, ο οποίος είναι το μακροβιότερο μέλος της Επιτροπής, κυρίαρχος επί διοικήσεων του προέδρου Άρη, αλλά και επί διοίκησης αείμνηστου Γ. Παπαγεωργίου και φυσικά και παλιότερα, όταν έκανε τα κουμάντα ο Σύνδεσμος.

*Ήταν απολογιστικός, αλλά και απολογητικός, δείγμα, πως οι φήμες που κυκλοφορούν στις τάξεις των διαιτητών, αλλά κυρίως των διαιτητοπαραγόντων, πως επίκεινται αλλαγές σε πρόσωπα της Επιτροπής Διαιτησίας που προέρχονται από το χώρο της διαιτησίας. Γνωρίζουμε ότι κυκλοφορούν και ονόματα, αλλά δεν είναι του παρόντος. Ο Σάκης εξήρε το διαιτητικό ήθος των σφυριχτροφόρων, ενώ άφησε αιχμές για συγκεκριμένο, μη εν ενεργεία διαιτητή και τόνισε, πως υπήρχαν διάφορα προβλήματα με τους ορισμούς.

 

Κώλυμα ο Παυλόπουλος

Επειδή εδώ και καιρό ο έμπειρος διαιτητής, Παναγιώτης Παυλόπουλος, είναι απών από τους ορισμούς, ώστε να διερωτάται κανείς τι συμβαίνει… Δε συμβαίνει τίποτε ούτε είναι τάχα τιμωρημένος. Ο εκ Γουμέρου διαιτητής έχει δηλώσει κώλυμα εδώ και καιρό, χολωμένος για κάποιο ζήτημα. Μας το εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος.

*Πήρε τον τέταρτο ορισμό του ο μόνιμος βοηθός Β΄ Εθνικής, Γιάννης Καραλής. Θα βοηθήσει το γνωστό μας παιδί, τον Άγγελο Αδαμόπουλο στο παιχνίδι, Σπάρτη-Αχαρναϊκός. Ο Γιάννης είναι πολύ καλός , έμπειρος, έχει οριστεί φέτος και σε αξιολογημένα παιχνίδια Γ΄ Εθνικής και πρόσφατα επιτέλεσε άριστα τα καθήκοντά του στον ιστορικό αγώνα Πανηλειακός-Ξενοφών (2-2).

*Ορισμό πήρε και ο Νίκος Σταυρόπουλος στον τελευταίο αγώνα Γ΄ Εθνικής, Λουτράκι-Χαλκίδα, με βοηθούς τους Κορδάτο, Λιάπη. Είναι ο τέταρτος φετινός. Είναι αδιάφορο το παιχνιδάκι, αλλά θα πρέπει να αφήσει καλές εντυπώσεις στην παρατηρητή διαιτησίας Γιούλη Ρώσση από την Αθήνα.

 

Νέα ήθη

Νέα ήθη στο τοπικό ποδόσφαιρο. Αντί η Διοργανώτρια να αθλοθετεί κύπελλο και μετάλλια για τους πρωταθλητές, αθλοθετούν εκείνοι για τις ομάδες τους. Έτσι, μετά τον  Α.Ο. Αμπελώνα προχτές έπραξε το ίδιο και ο Α.Ο. Μακρισίων. Όμως η Διοργανώτρια  στέλνει αντιπρόσωπο στις εκδηλώσεις, ώστε να μη χάνεται η… μαγιά!

 

Ατρόμητος ο… Αστερής

Δε φοβάται δικηγόρους και δικαστές ο Αστερής. Το απέδειξε και στη δευτεριάτικη εκπομπή του στην ΟΡΤ πρόσφατα. Προκαλούσε κιόλας ως μου είπαν, διότι ο γράφων δεν παρακολουθεί, λόγω έλλειψης χρόνου, τις εκπομπές Αστερή. Έθιξε και το θέμα των τιμητικών διακρίσεων των πρωταθλητών ο Γιωργάκης. Λόγω οικονομικής κρίσης! Σιγά τον  πολυέλαιο. Για λίγα ευρώ ολόκληρη Διοργανώτρια απεμπολεί τις υποχρεώσεις της, που προβλέπονται από το Καταστατικό και τις προκηρύξεις. Εσύ, Αστερή μου, δε διερωτάσαι και τους χορηγούς των πρωταθλημάτων, γιατί τους έχουν;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot