FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Άδοξος αποκλεισμός στην Καλαμάτα

Ημερομηνία: 21-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το τερατούργημα-κλήρωση της ΕΠΟ στο Κύπελλο Ερασιτεχνών οδήγησε τον Πανηλειακό σε τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά στην Καλαμάτα και εκείθεν σε άδοξο αποκλεισμό (2-3).

*Θέλω να ομολογήσω ειλικρινά, πως θεωρούσα κατώτερη την Καλαμάτα από τον Πανηλειακό. Μια ομάδα που στο τοπικό έχει μια ήττα και τέσσερις ισοπαλίες, ήτοι απώλεια 11 βαθμών. Οκτώ βαθμούς απώλειες έχει και ο Πανηλειακός. Αυτοί όμως έχουν τον Καλατζή, έναν παίκτη που φτιάχνει και βάζει γκολ.

*Λόγω έδρας η «Μαύρη» είχε ένα προβάδισμα. Το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, γιατί στο δεύτερο εξαφανίστηκε στο προβάδισμά της. Όμως ο Πανηλειακός έκανε τραγικά αμυντικά λάθη και υποχρεώθηκε να αγωνιστεί χωρίς τον προπονητή του. Άλλο ο Αντωνόπουλος, άλλο ο Μοσχογιάννης. Δεν γνωρίζω αν μίλησαν για την αρχική ενδεκάδα. Πάντως, εκεί είχαμε κάποια προβλήματα που βελτιώθηκαν στο β΄ μέρος.

*Πλήρωσε ο Πανηλειακός τα λάθη και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ. Εκεί που τους κάνεις το 1-1 δεν μπορείς στο καπάκι να δέχεσαι δεύτερο γκολ.

 

Ισορροπία στην επανάληψη

Ο Μοσχογιάννης προχώρησε σε δύο αλλαγές στην επανάληψη. Έβγαλε Μπουρνέλη και Πλαστουργό και πέρασε στον αγώνα δεξί μπακ τον Παπαπέτρου (ο Νιφορόπουλος στο κέντρο) και το Σκοζάι. Ο Πανηλειακός ισορρόπησε πλήρως. Έγινε καλός. Δεν του δόθηκε πέναλτι και μείωσε σε 3-2. Στο 73΄ πέρασε στον αγώνα και ο Παναγόπουλος, ο οποίος θα μπορούσε να μπει νωρίτερα για περισσότερη πίεση. Όμως, δεν απετράπη η ήττα-αποκλεισμός.

*Ο Πανηλειακός παρά την ήττα άφησε καλές εντυπώσεις. Ήταν χαρακτηριστικά τα ευμενή σχόλια του Αντώνη Μαυρέα, στο BEST που μετέδωσε ζωντανά το παιχνίδι, σε περιγραφή του «γραφικού» Σωτήρη Γεωργούντζου.

*Κορυφαίοι για τον Πανηλειακό οι Σωτηρόπουλος, Βλαχόπουλος, όπως και ο Παπαπέτρου. Στον πάγκο ήταν ακόμη και οι Βουργουντζής, Γιαννακόπουλος, Γκουβέρος, Σακελλαρίου.

*Στατιστικά: Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη. Οι τελικές 10-11 και τα κόρνερ 3-1 για τους γηπεδούχους. Τι δείχνουν όλα αυτά; Δείχνουν μια ισορροπία. Στον Πύργο η Καλαμάτα δεν γλίτωνε!

 

Απέτυχε ο Βεργέτης

Δεν δικαιολογούμε κανέναν και με τίποτε. Οι παίκτες του Πανηλειακού έχουν τις δικές τους ευθύνες για την ήττα-αποκλεισμό. Όμως η διαιτησία του Βεργέτη (Αρκαδίας) δεν ήταν καλή.

*Στο 7΄ έδωσε κίτρινη για θέατρο στον Πλαστουργό. Δεν υπάρχει κίτρινη, υπάρχει καθαρό φάουλ εγγύς της περιοχής. Στο 8΄ σε αψιμαχίες των παικτών ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Κωνσταντακόπουλος μπήκε μέσα και απώθησε τον Τσουκαλά. Αυτή είναι κόκκινη και όχι κίτρινη. Ο πρώτος βοηθός (Κύριος) έκοψε τον Σκοζάι για οφσάιντ που δεν υπήρχε. Στο 78΄ ο Μπαστακός ανατρέπει τον Μπεγλεκτσή. Εδώ υπάρχει πέναλτι και ο Αρκάδας διαιτητής το… κατάπιε!

*Τελικά έδωσε 8 κίτρινες: Τσουκαλάς, Νιφορόπουλος, Στούπης, Πλαστουργός, Σωτηρόπουλος (Πανηλειακός) και Μπεγέτης, Καντούτσης, Κωνσταντακόπουλος (Καλαμάτα). Άξιος ο μισθός του.

 

Το έφαγε το άγχος

Ο πάγκος είναι ηλεκτρική καρέκλα, είναι φθοροποιός για την υγεία κάθε προπονητή. Είναι ψυχοφθόρος. Έτσι την «πλήρωσε» ο κόουτς του Πανηλειακού, Σπύρος Αντωνόπουλος, που βρέθηκε μέρες του Πάσχα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και υπέστη επέμβαση λόγω διάτρησης στομάχου. Όμως η υγεία του αποκαθίσταται. Βαίνει βελτιούμενη και σύντομα παίρνει εξιτήριο και θα βρεθεί κοντά στην ομάδα του.

 

Ούτε ένα διπλό

Και στα υπόλοιπα παιχνίδια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών «δούλεψε» η έδρα, βρε αδέρφια! Από Βορρά έως το Νότο νικήσανε (ολοσχερώς επικρατήσανε) οι γηπεδούχοι. Για δείτε: Κερατσίνι-Σούρμενα 4-0, Βλαχιώτης-Ασπρόπυργος 3-1, Φωκικός-Κομπότι 2-0, Ηρόδοτος-Ο.Φ. Ιεράπετρας 1-0. Πουθενά φιλοξενούμενος, ούτε στα λοιπά τέσσερα παιχνίδια.

 

Δεν ξεχνούν οι Καλαματιανοί

Οι Καλαματιανοί δεν ξεχνούν τις παλιές συνήθειές τους! Έτσι, το πούλμαν που μετέφερε τους «Πυρσούς» δέχτηκε κοντά στο γήπεδο επίθεση με πέτρες. Έσπασαν και τζάμια παραθύρων. Αμετανόητοι και δόλιοι…

*Οι οργανωμένοι είχαν κρεμάσει και πανό «25 χρόνια… κότες». Τώρα δεν γνωρίζουμε ποιοι επί τόσα χρόνια ήταν… κότες!

*Είχαμε και τσαμπουκάδες εντός αγωνιστικού χώρου. Σε δύο-τρεις περιπτώσεις και διακοπές του αγώνα. Παλικάρια αληθινά τα παικτάκια της «Μαύρης».

*Μπράβο στους οργανωμένους του Πανηλειακού. Ήταν εκεί. Δώσανε βροντερό «παρών». Δεν σταμάτησαν να τραγουδάνε. Δυστυχώς δεν τους αποζημίωσαν οι παίκτες!

 

Αξιοπερίεργα

Χάθηκαν τα χρήματα που αφορούσαν την αποζημίωση των διαιτητών από την Τρίπολη,  μέσα από τα αποδυτήριά τους. Αυτό διαπίστωσε ο Χρήστος Βεργέτης, ενώ ετοιμαζόταν να ντυθεί. Κάποιος «ποντικός» θα εισήλθε και ξάφρισε τα ευρώ. Αποτέλεσμα να μη κλείνει το φ.α. ο διαιτητής. Προφανώς κάποτε θα βρέθηκαν ως φαίνεται και η αποστολή του Πανηλειακού αναχώρησε στις 8 το βράδυ!

*Μετά τη λήξη, οι οργανωμένοι της Καλαμάτας επιχείρησαν να κάνουν  «ντου» στους οπαδούς του Πανηλειακού και είχαμε συγκρούσεις με την Αστυνομία και φωτιά στη θύρα που φιλοξένησε τους ερυθρόλευκους οπαδούς! Η βεντέτα συνεχίζεται…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος