FOLLOW US: facebook twitter

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Ενισχύουμε την ασφάλεια, συνεχίζουμε την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας»

Ημερομηνία: 30-07-2024 | Συντάκτης:

Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, όπου στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, συζήτησαν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τις πολιτικές Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και ασφάλειας των συνόρων που ήδη εφαρμόζονται με επιτυχία από την Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, τα τελευταία χρόνια.

Μείωση παράνομων μεταναστευτικών ροών, εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών

Ο κ. Νικολακόπουλος χαρακτήρισε τα σύνορα της Ελλάδας ως Ευρωπαϊκά και στάθηκε στις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της ασφάλειας και διαρκούς και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων, με την ταυτόχρονη μείωση παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων και τη σύλληψη δεκάδων Τούρκων διακινητών.

«Οι δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού, συνεχίζουν να επιτελούν το καθήκον τους με ευσυνειδησία, με στόχο την ασφάλεια, την αποτελεσματική φύλαξη των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων μας, την αντιμετώπιση και μείωση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, αλλά και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών. Για την Κυβέρνηση το ζήτημα αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα, γι’ αυτό και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε μία σύγχρονη, Ευρωπαϊκή Μεταναστατευτική Πολιτική, αλλά και μία ανθρωποκεντρική πολιτική όσον αφορά το Άσυλο, σύμφωνη με τους Διεθνείς κανόνες και τις Ευρωπαϊκές συμβάσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου», ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Αναφορά Νικολακόπουλου στις δομές φιλοξενίας της Ηλείας

Επιπλέον, ο κ. Υφυπουργός προσκάλεσε τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Ηλεία, όπου ήδη λειτουργούν δύο κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, ένα στον Πύργο και ένα στη Μυρσίνη, ενώ όπως ανέφερε, είναι μεγάλη ανάγκη να εφαρμοστούν από το Υπουργείο ακόμη πιο δραστικά, οι πολιτικές εκείνες που θα συνδράμουν στην καλύτερη διασύνδεση και ενσωμάτωση, μεταναστών και προσφύγων στις τοπικές κοινωνίες.

«Όλοι θυμόμαστε σε τι κατάσταση ήταν οι δομές φιλοξενίας στην Ηλεία το 2019 και ποιες είναι οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα, τόσο αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούνται σε αυτές, όσο και με τις συνθήκες διαβίωσης. Ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου τα τελευταία χρόνια από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα πάντα με τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις, ήταν το πρώτο καθοριστικό βήμα. Οφείλουμε επιπλέον να εφαρμόσουμε ακόμη πιο στοχευμένες πολιτικές, ούτως ώστε να καταφέρουμε την πλέον ωφέλιμη και αποδοτικότερη διασύνδεση και ενσωμάτωση των ανθρώπων αυτών στις τοπικές κοινωνίες» υποστήριξε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot