FOLLOW US: facebook twitter

Αναβαθμίζονται τα πληροφοριακά συστήματα του Γ.Ν. Πύργου

Ημερομηνία: 23-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2855″ img_size=”full”][vc_column_text]Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις στα πληροφοριακά συστήματα της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, ανακοίνωσε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

Ο διοικητής σχολίασε πως πλέον αυτό το τμήμα του νοσοκομείου νοικοκυρεύεται, με συνέπεια αφενός την καλύτερη εξυπηρέτηση του ιατρικού προσωπικού και αφετέρου την συντόμευση του χρόνου αναμονής ασθενών και συγγενών τους που περιμένουν να πάρουν τις εξετάσεις.

Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι οι εξής:

Διασυνδέεται το πληροφοριακό σύστημα του Μικροβιολογικού με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα της Νοσηλευτικής Μονάδας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο κλινικός γιατρός θα μπορεί να παραγγέλνει και στη συνέχεια να βλέπει τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην οθόνη του υπολογιστή του και δε θα περιμένει πότε και αν φτάσουν με την οβίδα του σωληνωτού ταχυδρομείου.

Αναβαθμίζεται το πληροφοριακό σύστημα του ακτινολογικού από PACS σε RIS- PACS αυξάνοντας τους σταθμούς κλινικής επισκόπησης.

Το νοσοκομείο αποκτά δηλαδή, ένα ολοκληρωμένο πλέγμα εφαρμογών που περιλαμβάνει το αίτημα της εξέτασης, τον προγραμματισμό, τα δεδομένα, το πόρισμα της διάγνωσης, την αρχειοθέτηση και επεξεργασία της εικόνας και την προβολή της σε σταθμούς εργασίας.

Καταχωρούνται ηλεκτρονικά οι φάκελοι του προσωπικού μετά από την εγκατάσταση πληροφοριακού συστήματος διασυνδεόμενου με το αντίστοιχο της μισθοδοσίας.

Όπως σχολίασε ο κ. Διαμαντόπουλος ο επόμενος στόχος θα είναι ο ιατρονοσηλευτικός φάκελος, βάζοντας έτσι στη παλιά λογική των φακέλων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot