FOLLOW US: facebook twitter

Ανάμεσα στον Κυριάκο και τον κο Σχοινά προτιμώ τον δεύτερο

Ημερομηνία: 19-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39565″ img_size=”full”][vc_column_text]Προσπάθησα να παρακολουθήσω με προσοχή το σχέδιο διακυβέρνησης που παρουσίασε ο κος Μητσοτάκης από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το αφήγημα του για την επόμενη μέρα της χώρας. Προσπερνώ στα γρήγορα την επιβεβαίωση του ιδεολογικού στίγματος «δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες» -ποιος ασχολείται άλλωστε σήμερα με ιδεολογίες- όπως και τα περί μη ακροδεξιού Άδωνι αφού «ήταν προσωπική του επιλογή» για να μπω στην ουσία των πολιτικών του προτάσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προφανώς γοητευμένος από το Θατσερικό μοντέλο που εξαΰλωσε τον δημόσιο τομέα και το κράτος πρόνοιας, υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις στον ιδιωτικό τομέα, αλλαγές στην περιβαλλοντική νομοθεσία ώστε να προσαρμόζεται στην ανάγκη για επενδύσεις, δεσμεύτηκε για την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, το πέρασμα της πρωτοβάθμιας υγείας στη «φροντίδα» των ιδιωτικών συμφερόντων, ακόμα και την ιδιωτικοποίηση της πιο βασικής λειτουργίας του δημοσίου, του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Η αποθέωση της αγοράς που ως δια μαγείας θα λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας.

Την ίδια ώρα –και για κακή τύχη του κου Μητσοτάκη- επέλεξε να μιλήσει για την «επόμενη μέρα» της Ελλάδας ο κος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο γνωστός για τα «μετρημένα του λόγια» σε όλους εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποστήριξε –χωρίς φόβο αλλά με πάθος- ότι η Ελλάδα «βρίσκεται ντε φάκτο, στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής» και εμφανίστηκε βέβαιος ότι «οι παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια το 2010, θα πάψουν να ορίζουν το μέλλον της από τον Αύγουστο του 2018».

Γνωστοποίησε επίσης ότι η συζήτηση για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα της Ελλάδας έχει ήδη ξεκινήσει και το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έλθει σειρά ερωτημάτων στο προσκήνιο με την όλη συζήτηση να είναι «ευρωελληνική».

Τέλος, παραδέχθηκε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας «έχει συντελεστεί» και αυτό που πρέπει να γίνει ακλόνητη πεποίθηση από δω και μπρος είναι ότι
«μάθαμε και δεν θα ξανακάνουμε τα ίδια λάθη».

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το αφήγημα για την επόμενη μέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέχει παρασάγγας από τις βεβαιότητες για τις οποίες μίλησε ο κος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το αν η ελληνική κοινωνία επιλέξει να ενστερνισθεί την μια ή την άλλη εκδοχή αυτό φυσικά είναι «δική της υπόθεση».

Εγώ πάντως ανάμεσα στο νεφελώδη όραμα του Κυριάκου και τον στοιχειοθετημένο λόγο του κου Σχοινά, προτιμώ τον δεύτερο…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot