FOLLOW US: facebook twitter

Αιτήσεις ως 26 Οκτώβρη μέσω ΠΣΕΑ για τις ζημιές του 2016 – Ξεκίνησε από χθες η υποβολή τους στον ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις

Ημερομηνία: 28-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56030″ img_size=”full”][vc_column_text]Μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι αγρότες που υπέστησαν ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, φυτική παραγωγή, πάγιο κεφάλαιο και αποθηκευμένα προϊόντα από θεομηνίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες το έτος 2016 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για χορήγηση ενίσχυσης μέσω ΕΛΓΑ. Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε από χθες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, «ο ΕΛΓΑ, κατόπιν σχετικής ανάθεσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2016»: «Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλους, κατολίσθηση, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, χαλάζι, χιονοπτώσεις) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος-Δεκέμβριος 2016».

Το πρόγραμμα αφορά ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, φυτική παραγωγή, πάγιο κεφάλαιο και αποθηκευμένα προϊόντα από αναγγελίες ζημιάς που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ως επιλέξιμες ενίσχυσης (επιλέξιμες αναγγελίες).

Οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες παραγωγοί καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στους Δήμους που ανήκουν οι ζημιωθείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, μέσω των εξουσιοδοτημένων ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, τις  σχετικές αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης από Πέμπτη 27-9-2018 έως και Παρασκευή 26-10-2018.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot