FOLLOW US: facebook twitter

Αιμοδοσία με διπλό στόχο από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Δημήτριος» στο Καράτουλα

Ημερομηνία: 31-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67391″ img_size=”full”][vc_column_text]Την κάλυψη των αναγκών στην καθημερινότητά αλλά και των έκτακτων που προέκυψαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, είχαν ως στόχο οι διοργανωτές της 29ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Συλλόγου Αιμοδοτών “Αγ. Δημήτριος” στο Καράτουλα. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη γεμίζοντας με αισιοδοξία τόσο τον πρόεδρο του συλλόγου π. Αθανάσιο Στεργιόπουλο, όσο και το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου και τη συντονίστρια – διευθύντρια Κωσνταντίνα Πανέτα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 25 μονάδες αίματος.

Όπως τόνισε ο π. Αθανάσιος η 29η εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου έγινε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. “Προχωράμε πολύ καλά σε ένα έργο και σωματικό και πνευματικό. Η αιμοδοσία αυτή έχει και μια ιδιαιτερότητα. Ένα μέρος της θα διατεθεί για τους πυρόπληκτους της Αττικής. Αυτό είναι το νοήμα της αιμοδοσίας ου πάντα εμείς εδώ προσπαθουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ανθρωπιά μας. Η Ελλάδα διακρίνεται για το φιλότιμό της. Και ότι άλλο χρειαστεί θα βρεθούμε έμπρακτα δίπλα τους. Πρέπει όλοι οι αιμοδοτικοί σύλλογοι να είναι σε επαγρύπνηση και να ασχολούνται με τον άνθρωπο που έχει ανάγκη τη στήριξη…” ανέφερε και δήλωσε ευχαριστημένος με την ανταπόκριση των μελών του συλλόγου, που προστρέχουν και βοηθούν σε κάθε περίσταση.

Από την πλευρά της η κα Πανέτα στάθηκε στο πρόβλημα που παρουσιάζεται οξυμένο σε όλη τη χώρα με τα αποθέματα αίματος. “Μετά την τραγωδία στην Αττική οι αιμοδότες έρχονται να προσφέρουν αίμα για την στήριξη των πυρόπληκτων. Το νόημα της αιμοδοσίας πρέπει να περάσει όχι μόνο στις δύσκολες καταστάσεις, αλλά και στην καθημερινότητά μας. Μια ημέρα πριν την τραγωδία δεν υπήρχε πουθενά στην Ελλάδα διαθέσιμες μονάδες αίματος, όσο κι αν ψάξαμε” σχολίασε. .”

Δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να καίγεται η Ελλάδα για να προσφέρουν αίμα οι αιμοδότες. Πρέπει δύο φορές το χρόνο να δίνουν αίμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να κάνει δωρεάν εξετάσει μια φορά το χρόνο, ώστε να παρακολουθεί και την υγεία του” σημείωσε η κα Πανέτα…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot