FOLLOW US: facebook twitter

Αδιέξοδο στο λιμάνι Κατακόλου: Παραμένουν στον κεντρικό προβλήτα κάτω από τις τέντες  οι 61 παράτυποι μετανάστες

Ημερομηνία: 26-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37149″ img_size=”full”][vc_column_text]Η αδυναμία εξεύρεσης χώρου προσωρινής φιλοξενίας για τους 61 παράτυπους μετανάστες που έφτασαν την Τετάρτη στο λιμάνι Κατακόλου, παραμένει και δημιουργεί προβλήματα. Ο χώρος στον οποίο παρέμειναν από την πρώτη στιγμή που έφτασαν, είναι οι τέντες στον κεντρικό προβλήτα δίπλα στο φυλάκιο του Λιμεναρχείου Κατακόλου, πάντα σε περιφραγμένο και φρουρούμενο χώρο. Φυσικά δεν διαθέτει τουαλέτες ή άλλες παροχές, παρά μόνο τη σκιά από της τέντες.

Χθες στο λιμάνι Κατακόλου κατέπλευσε κρουαζιερόπλοιο και αναμένονται και άλλα τις επόμενες ημέρες. Οι τουρίστες περπατώντας έως τον κεντρικό προβλήτα είδαν τις συνθήκες κράτησης των παράτυπων μεταναστών. Μια εικόνα που δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, αλλά περισσότερο για ένα λιμάνι και μια περιοχή που ποντάρει στον τουρισμό.

Έτσι δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί κατάλληλος χώρος φιλοξενίας ούτε για ανθρωπιστικούς, ούτε για οικονομικούς λόγους με αποτέλεσμα οι 61 ψυχές, μεταξύ αυτών και εφτά παιδιά να παραμένουν σε χώρο που πιθανότατα σήμερα ή αύριο να χρειαστεί να υποδεχθεί χιλιάδες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια.
Μάλιστα οι ναυτιλιακές εταιρίες έχουν ζητήσει επίσημα με έγγραφό τους προς τις αρμόδιες αρχές, επίσημη ενημέρωση με το τι πρόκειται να γίνει με τη χρήση του κεντρικού προβλήτα, ώστε να αποφασίσουν ή όχι την ακύρωση των αφίξεων των επόμενων ημερών.

Από χθες τη φύλαξη των παράτυπων μεταναστών έχει αναλάβει η Αστυνομία στον ίδιο χώρο, καθώς επισήμως παραδόθηκαν οι 61 από το Λιμεναρχείο Κατακόλου στην ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα οι δύο Ουκρανοί που συνελήφθησαν πάνω στο ιστιοπλοϊκό σκάφος ως διακινητές, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πειραιά και θα παραμείνουν εκεί έως ότου απολογηθούν.

Στιγμές αλληλεγγύης από τους τουρίστες

Για κάποιους από τους τουρίστες που αφίχθησαν χθες με κρουαζιερόπλοιο στο Κατάκολο, οι παράτυποι μετανάστες αποτέλεσαν “αξιοθέατο”. Κάποιοι πέρασαν από το σημείο αδιάφορα και κάποιοι άλλοι φωτογραφίζοντας τους. Σε τουλάχιστον μια περίπτωση μια οικογένεια αντέδρασε σε πνεύμα αλληλεγγύης. Ο πατέρας με τις δύο κόρες του, αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία των παράτυπων μεταναστών, επέστρεψαν στο πλοίο, γέμισαν σακούλες με είδη διατροφής και επέστρεψαν για να τους τα δώσουν, με τα δύο κορίτσια μάλιστα να πρωτοστατούν σε αυτή την πράξη και να προσφέρουν χέρι με χέρι τις σακούλες. Δείγμα πως η ανθρωπιά δεν χάνεται ούτε όταν κάποιος θέλει να αφήσει πίσω τις σκοτούρες του για να απολαύσει τις διακοπές του…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και μετά από παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για να λυθεί το θέμα με την κρουαζιέρα οι παράτυποι μετανάστες άρχισαν να μεταφέρονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας όπου και θα παραμείνουν προσωρινά. Τις επόμενες μέρες θα μεταφερθούν σε Μεσολόγγι,  Πάτρα και Αγρίνιο.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1503704392906-9ea003b5-30d6-8″ include=”37150,37151,37152,37153,37154″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot