FOLLOW US: facebook twitter

Αγωνία από τους μαθητές για τα βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου

Ημερομηνία: 31-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Και το «Σχολείο για κλόοουν» στην υπέροχη παράσταση του από την Θ.Ο του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Ολοκληρώνεται σήμερα στ Λαζαράκειο της Αμαλιάδας ο «Μαθητικός διαγωνισμός θεάτρου» με την συμμετοχή 5 σχολικών θεατρικών ομάδων

Ολοκληρώνεται σήμερα με την τελευταία παράσταση και με την απονομή των βραβείων, ο Μαθητικός Διαγωνισμός θεάτρου που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία και θερμή ανταπόκριση από το κοινό  από την Δευτέρα στο Λαζαράκειο της Αμαλιάδας με συνδιοργανωτές τον δήμο Ήλιδας και την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στον Μαθητικό Διαγωνισμό θεάτρου συμμετέχουν πέντε θεατρικές ομάδες αντίστοιχων σχολείων της Ηλείας, ενώ την Κριτική Επιτροπή που παρακολουθεί τις παραστάσεις, απαρτίζουν  μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής είναι ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος και συμμετέχουν ως μέλη οι  Κώστας Καζάκος,  Κατερίνα Διδασκάλου, Άρτεμις Ιγναντίου, Άννα Μαχαιριανάκη και Γιώργος Βούκανος.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει σήμερα στις 1 το μεσημέρι, λίγο μετά την τελευταία παράσταση στο Λαζαράκειο και γι αυτό είναι ευνόητο ότι τα μέλη των θεατρικών ομάδων έχουν μεγάλη αγωνία. Στην διάρκεια της τελετής απονομής  θα παρουσιάσουν και ένα θεατρικό δρώμενο παρουσία της Κριτικής Επιτροπής και οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου.

Το ΓΕΛ Ζαχάρως στο Λαζαράκειο μετά το πέρας της καταπληκτικής τους παράστασης «Ξύπνα Βασίλη» σε μια αναμνηστική φωτογραφία στο Λαζαράκειο με τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής πλην του Κώστα Καζάκου- Άγγελο Αντωνόπουλο, Κατερίνα Διδασκάλου, Άρτεμις Ιγναντίου, Γιώργο Βούκανο και Άννα Μαχαιριανάκη

Τις παραστάσεις έχουν ως τώρα παρακολουθήσει πολλοί μαθητές σχολείων για να καμαρώσουν τους συμμαθητές τους, αλλά και πολύς κόσμος, γονείς, φίλοι, εκπαιδευτικοί και θεατρόφιλοι. Τα σχολεία που παρουσίασαν ήδη τις δικές τους παραστάσεις ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής και καταχειροκροτήθηκαν ήταν το  2ο Γυμνάσιο Πύργου με την παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο», το ΓΕΛ Ζαχάρως με το «Ξύπνα Βασίλη», το 1ο Γυμνάσιο Πύργου με την θεατρική παράσταση «Σχολείο για κλόουν» και το Γυμνάσιο Βουνάργου με το έργο «Η τελευταία μαύρη γάτα». Το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας θα κλείσει σήμερα τον διαγωνισμό στις 10.30 το πρωί, με την παράσταση   «Ορέστεια- Αγαμέμνων» του Αισχύλου.

Σήμερα τα βραβεία

Τα βραβεία που θα απονείμει σήμερα η Κριτική Επιτροπή είναι:Καλύτερης παράστασης, διασκευασμένου ή πρωτότυπου έργου, σκηνικών, κοστουμιών, μουσικής, χρήσης οπτικοακουστικών μέσων και των πρωταγωνιστικών ρόλων για τις καλύτερες ερμηνείες.

Τα ομαδικά βραβεία αντιστοιχούν σε δωρεάν μαθήματα για τις θεατρικές ομάδες στην Δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για το σχολικό έτος 2017-2018, το ατομικό βραβείο μουσικής θα είναι μια υποτροφία στο Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας.

Το βραβείο της καλύτερης παράστασης θα είναι το «διαβατήριο» για να παρουσιαστεί η βραβευμένη παράσταση στο θέατρο Ήλιδας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ήλιδας.


Σχόλιο για "Αγωνία από τους μαθητές για τα βραβεία του Μαθητικού Διαγωνισμού Θεάτρου"

  1. Πως μπορούμε να πάρουμε μέρος κι εμείς;Μας ενδιαφέρει η τόσο σημαντική δουλειά σας.
    Υπάρχει κάποια προκύρηξη για συμμετοχές; Κάποια αίτηση;Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας!
    Το mail επικοινωνίας το προσωπικά δικό μου που ασχολούμαι πολλά χρόνια με το μαθητικό θέατρο και φέτος θέλουμε να ανεβάσουμε την ”Αυλή των θαυμάτων”του Ιάκωβου Καμπανέλλη είναι:balafaevgenia@gmail.com…….το τηλέφωνο μου 2492300913 και 6995779410 και του σχολείου μου είναι:2492022517
    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος