FOLLOW US: facebook twitter

Α,Β. Είκοσι τέσσερα ταπεινά γράμματα…

Ημερομηνία: 11-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”6509″ img_size=”full”][vc_column_text]Σήμερα 9 η ώρα το πρωί, πολλοί ευτυχισμένοι αγχωμένοι γονείς θα συνοδεύσουν τα «πρωτάκια» στην πρώτη τους επίσκεψη στο «μεγάλο» σχολείο. Και μετά το «βάπτισμα του πυρός» και τους καθιερωμένους αγιασμούς, θα επισκεφθούν κάποιο βιβλιοπωλείο για να προμηθευτούν τον απαραίτητο «εξοπλισμό» που θα βοηθήσει τα «νεοφώτιστα» στην είσοδό τους στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει το μεγάλο φωτεινό ταξίδι που θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την εφηβεία τους.

Είναι εκπληκτικό αν συνειδητοποιήσει κανείς ότι το υπέροχο αυτό ταξίδι το συνθέτουν τα είκοσι τέσσερα ταπεινά γράμματα της αλφαβήτας, μαζί με την φαντασία των παιδιών. Όπως είναι επίσης εκπληκτικό το γεγονός ότι τα δύο αυτά «δομικά υλικά» είναι εκείνα που καθορίζουν το ίδιο μονοπάτι που ακολουθεί η ανθρώπινη διανόηση στο πέρασμα του χρόνου. Εικοσιτέσσερα γράμματα που ως άλλο DNA, δημιουργούν ζωή, προσφέρουν άπειρες εμπειρίες και συγκινήσεις, διευρύνουν την πολύπλοκη αλυσίδα των λογισμών, συνθέτουν εν τέλει τον μαγικό και ανεξήγητο συνάμα άυλο κόσμο της γνώσης.

Εικοσιτέσσερα γράμματα που μας βοηθούν να ανακαλύψουμε την ελπίδα με την ανυπομονησία, την προσδοκία και την επιμονή, την αλήθεια και το ψέμα, το μίσος μα και την αγάπη, αισθήματα που ο αληθινός κόσμος ίσως δεν μας προσφέρει. Εικοσιτέσσερα ταπεινά γράμματα αραδιασμένα στις στοιχισμένες τους γραμμές που μας προκαλούν να ανακαλύψουμε την χάρτινη ψυχή τους…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot