FOLLOW US: facebook twitter

Έως 65% η ενίσχυση για το πρόγραμμα των οινοποιείων

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37975″ img_size=”full”][vc_column_text]Υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου η απόφαση για την προκήρυξη του επιχειρηματικού προγράμματος επενδύσεων, συνολικού ύψους 4,563 εκατ. ευρώ για την  αμπελοοινική περίοδο 2017-2018 στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος στήριξης 2014-2018.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, δηλαδή οινοποιητικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί και οργανώσεις παραγωγών μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, θα διατεθούν συνολικά 4,563 εκατ. ευρώ, με το ποσοστό της ενίσχυσης να κυμαίνεται, ανάλογα με την περιφέρεια, από 40% έως 65%.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρέπει να καταθέσουν εγγράφως και ψηφιακά στη Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΥΠΑΑΤ φάκελο στον οποίο περιλαμβάνεται η αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την 20η Φεβρουαρίου. Συγχρόνως, πρέπει να αποστέλλουν αντίγραφο φακέλου (σε έγγραφη και σε ψηφιακή μορφή) και στη Δ.Α.Ο.Κ. στην περιοχή αρμοδιότητας της οποίας θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις.

Επιλέξιμες για στήριξη, όπως σημείωνε στο σχετικό ρεπορτάζ η «Ύπαιθρος Χώρα», είναι οι εξής δαπάνες:

– Παραγωγής αμπελοοινικών προϊόντων – βελτίωσης προϊόντος

– Ποιοτικού ελέγχου

– Εμπορίας αμπελοοινικών προϊόντων

– Επενδύσεων που συνδέονται με την εκμετάλλευση εν γένει

Χρηματοδότηση

Το ποσοστό χρηματοδότησης διαμορφώνεται σε:

  • – 50% των δαπανών για τις περιφέρειες που έχουν οριστεί ως λιγότερο ανεπτυγμένες. Δηλαδή, οι περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
  • – 40% των δαπανών για τις άλλες περιφέρειες, δηλαδή για τις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης.
  • – 65% των δαπανών για τα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 1 παράγραφος 2 του Καν. (ΕΕ) 229/2013.

Το υπόλοιπο ποσοστό των πραγματικών δαπανών καλύπτεται με ιδία συμμετοχή των δικαιούχων ανάλογα με την περιοχή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot