FOLLOW US: facebook twitter

Έρχεται η 83η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 12-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”30974″ img_size=”full”][vc_column_text]Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Σοφίας από 15-17 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο η μεγάλη φαντασμαγορική εκδήλωση στο Ιππικό Κέντρο

 

83 χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας όπου εκατοντάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την φαντασμαγορική εκδήλωση του Σαββάτου με την συμμετοχή πολλών Φιλίππων από όλη την Ελλάδα,  καλλιτεχνικών και ακροβατικών ασκήσεων με υπέροχα άλογα διαφόρων φυλών αλλά και όλων των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση της 23ης Ιππικής Έκθεσης που διοργανώνεται από τις 15 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, είναι πυρετώδεις και η ημερομηνία διεξαγωγής της συμπίπτει με τους εορτασμούς της Αγίας Σοφίας, γιορτή, όπως και το μεγάλο πανηγύρι που γινόταν τα παλαιότερα χρόνια, άρρηκτα συνδεδεμένη όλες αυτές τις δεκαετίες με την Ιππική Έκθεση.

Τη φετινή, 83η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, η Δημοτική Κοινότητα Ανδραβίδας, ο Ιππικός Σύλλογος Ανδραβίδας «Κένταυροι» και ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών και των φίλων των αλόγων είναι ήδη μεγάλο σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τις συμμετοχές αλλά και τις επισκέψεις, να αναμένεται και φέτος να «χτυπήσουν» νέο ρεκόρ. Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης με ανακοίνωση του δημάρχου καλεί τους ιπποπαραγωγούς να δηλώσουν συμμετοχή  έως και την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη από τις 9 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι για να γίνει η εγγραφή των ίππων στο μητρώο της Ιππικής Έκθεσης.

Για την εγγραφή απαιτείται οι ιπποπαραγωγοί να προσκομίσουν ατομικό Δελτίο Αναγνώρισης και Μετακίνησης Ιπποειδούς (ΑΔΑΜΙ), το οποίο εκδίδεται από τις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες. Οι ίπποι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι 20 ημέρες πριν την έκθεση, για ΓΡΙΠΗ-ΤΕΤΑΝΟ, πιστοποιητικό ιδιοκτησίας του αλόγου τους ή βεβαίωση ιδιοκτησίας από τον Δήμο τους.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ θα γίνει η εξέταση των ίππων από την Ελλανόδικο Επιτροπή και επιλογή των καλύτερων ίππων. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ θα γίνει η απονομή επάθλων, επίδειξη βραβευθέντων κλπ..

Το πρόγραμμα της 83ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας

Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη

Οι εκδηλώσεις της  83ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας, ξεκινούν την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα με την διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Το άλογο μας ενώνει» από τις ΙΠΠΟΔΟΡΜΙΕΣ Α.Ε και εισηγητή τον κ. Άγγελο Αλιφέρη και ομιλητή τον κ. Βύρωνα Κουκλόπουλο. Η ομιλία θα γίνει στο Δημοτικό Μέγαρο Ανδραβίδας. Στις 8.30 το βράδυ θα ακολουθήσουν χορευτικές και μουσικές εκδηλώσεις «Σε στιγμές πανηγυριού» με την συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «Η ΕΣΤΙΑ», στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Το Σάββατο παραμονή και Κυριακή ανήμερα του εορτασμού της Αγίας Σοφίας ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει ανοιχτός από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα υπό την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Καθόλη τη βδομάδα- αρχής γενομένης από χθες- ο Λαογραφικός Σύλλογος ΜΩΡΙΑΣ θα πραγματοποιεί ξεναγήσεις στο λαογραφικό του μουσείο παρέχοντας κεράσματα παραδοσιακών εδεσμάτων. Χώρος ξενάγησης δημοτικός χώρος ΕΣΤΙΑΣ.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει η έναρξη των διαδικασιών της Ιππικής έκθεσης με την εξέταση των αλόγων από την Ελλανόιδικο Επιτροπή. Στις 7.30 το απόγευμα θα ψαλλεί ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και θα ακολουθήσει η περιφορά της Εικόνας. Η νυχτερινή φαντασμαγορική εκδήλωση με τις επιδείξεις Φιλίππων και ίππων θα γίνει στος 9.30 το βράδυ στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας με πολλά ακροβατικά και καλιτεχνικά και διοργανώνεται από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ και τους ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ. Η εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει εκατοντάδες κόσμου θα λήξει μετά τις 11 το βράδυ.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Στις 11 το πρωί θα γίνει η βράβευση των συμμετεχόντων και θα ακολουθήσει η επίδειξη των βραβευθέντων , ενώ το βράδυ στις 8 οι εκδηλώσεις της 83ης Ιππικής Έκθεσης θα κλείσουν με συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών στην πλατεία της Αγίας Σοφίας και στις 9.30 μουσική βραδιά.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot