FOLLOW US: facebook twitter

Έμφαση στην πρόληψη: Τεστ ΠΑΠ και ομιλία για τον καρκίνο του μαστού στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 19-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”73720″ img_size=”full”][vc_column_text]Διπλή δράση για την πρόληψη του καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό πραγματοποίησε χθες το Γ.Ν – Κ.Υ. Κρεστένων

Στο πλαίσιο της πολιτικής Υγείας, για κάλυψη όλου του πληθυσμού του Ν. Ηλείας με υπηρεσίες Υγείας που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών, πραγματοποιήθηκε Τεστ ΠΑΠ στο Γυναικολογικό Ιατρείο του νοσοκομείου. Η συμμετοχή των γυναικών της περιοχής ήταν σημαντική και ανταποκρίθηκαν στην προσφορά αυτή που έκαναν η διοίκηση του νοσοκομείου και το Δίκτυο Μαιών ν. Ηλείας.

Λίγο αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «Η αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού».

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Άκης Χουζούρης τόνισε πως «… είναι μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία θα πρέπει να στηρίζεται και από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, αλλά και από την κοινωνία της Ηλείας, διότι οι μαίες φεύγουν από την Αμαλιάδα για να έρθουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα στο νοσοκομείο Κρεστένων και έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν οποιοδήποτε πολίτη είναι ασθενής. 24ώρες το 24ωρο είναι στην διάθεση μας οι μαίες αυτές για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει. Από αυτά τα οποία ακούσαμε είναι πολύ σημαντικά για τις γυναίκες που είναι στην επαρχία. Κάθε χρόνο γίνονται τουλάχιστον 30 Τεστ ΠΑΠ και είναι σημαντικός αριθμός για την περιοχή μας».

Εκ μέρους του δικτύου μαιών Ηλείάς, η Ελένη Λιακοπούλου, δήλωσε πως «… εκτός από την μηνιαία παρουσία μας στην δομή των Κρεστένων όπου πραγματοποιούμε τεστ Παπανικολάου και με αφορμή ότι διανύουμε τον μήνα της πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού – αν και δεν σταματάμε ποτέ να κάνουμε ενημέρωση – σήμερα (σ.σ. χθες) εκτός από τις λήψεις παραδώσαμε και κάποια αποτελέσματα από προηγούμενες λήψεις και πραγματοποιήσαμε ομιλία για την αξία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot