FOLLOW US: facebook twitter

Έκαψαν τον Αράπη στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 11-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57328″ img_size=”full”][vc_column_text]Με λαμπρότητα τελέστηκαν το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, οι εκδηλώσεις εορτασμού στην Παναγία Καθολική στη Γαστούνη. Εκεί όπου αναβίωσε το έθιμο για το «κάψιμο του Αράπη», η προέλευση του οποίου χάνεται στα βάθη των χρόνων. Στη πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ.  Γερμανός και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.

Από το ψηλό καμπαναριό κρεμασμένες ήταν τρεις φιγούρες, όπου η μεγαλύτερη απεικόνιζε τον γνωστό σε όλους «Αράπη». Δεξιά και αριστερά ήταν κρεμασμένα  αρκετά ψεύτικα χαρτονομίσματα του ευρώ σημείο των καιρών που θέλει πολλούς να αποζητούν την επιστροφή στη δραχμή. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο ήχος των πρώτων κροτίδων και τα βεγγαλικά πλημμύρισαν την ατμόσφαιρα. Ο φετινός “Αράπης” μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα εκρηκτικός, ήταν όμως εξίσου εντυπωσιακός, κάνοντας το πλήθος να εκφραστεί με επιφωνήματα θαυμασμού…
Αμέσως μετά την καύση του Αράπη, ξεκίνησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στους δρόμους της Γαστούνης, συνοδεία της φιλαρμονικής της πόλης.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός και σύσσωμη η δημοτική αρχή, οι αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος, οι πρώην βουλευτές Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Μαρίνος, ο πρώην Γ.Γ. Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός,  ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, η δημ. σύμβουλος Ήλιδας Νίκη Κοκκαλιάρη, αιρετοί του δήμου Πηνειού κ.α.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot