FOLLOW US: facebook twitter

Έγγραφο Χρ. Χριστοδουλόπουλου σε Υπ. Εσωτερικών: Ζητά παράταση και για την αποπληρωμή χρεών προς το Δήμο

Ημερομηνία: 05-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

xristodoulopoulosΠαράταση για την αποπληρωμή των χρεών των δημοτών προς τον Δήμο Ήλιδας, ζήτησε με έγγραφό που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών και προσωπικά στο Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Αφορμή έδωσαν οι δεκάδες επισκέψεις στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, από πολίτες που ζητούσαν να ισχύσει ότι και για τα χρέη προς το δημόσιο, για τα οποία έχει δώσει παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2017 ο αρμόδιος Αναπ. Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. στους δήμους που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πλημμυρών από τις 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2016.

zimies-pyrosvestiko

Συγκεκριμένα το έγγραφο του Δημάρχου Ήλιδας έχει ως εξής:

«Με απόφαση (ΠΟΛ. 1132/16-09-2016) που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 3021/21-9-2016, παρατάθηκαν μέχρι και την 06/03/2017 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στον Δήμο Ήλιδας της Π.Ε. Ηλείας,  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας έως και 06/03/2017.

Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Επίσης αναστέλλεται μέχρι και την 06/03/2017 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων, από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης, οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.

Η παράταση δόθηκε με αφορμή τις πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμος μας από τις 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2016, με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να κηρύξει τον Δήμο Ήλιδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Αρ. Πρωτ. 6417/09/09/2016).

Κατόπιν της ανακοίνωσης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, δεκάδες είναι καθημερινά οι συμπολίτες μας που προσέρχονται στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου μας και μας ρωτούν για τους λόγους που οι ίδιες διατάξεις δεν ισχύουν και για τα χρέη απέναντι στους δήμους.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμεθα εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να μας ενημερώσετε, αν προτίθεστε και για τα χρέη απέναντι στους πληγέντες δήμους να δώσετε την ίδια παράταση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος