FOLLOW US: facebook twitter

Άρση… αναστολής του ΚΕΑ για 16.838 πολίτες

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των οποίων οι αιτήσεις είχαν τεθεί σε κατάσταση αναστολής στις 13 Νοεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να επανενεργοποιήσουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017, μεταβαίνοντας στους δήμους του τόπου κατοικίας τους και δηλώνοντας ορθά τα ελλιπή στοιχεία στις αιτήσεις τους.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, αποφάσισε την ανάκληση συνολικά 23.502 αιτήσεων προκειμένου να ελεγχθεί αν οι αιτούντες πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την είσπραξη της οικονομικής βοήθειας του ΚΕΑ.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι 16.838 δικαιούχοι μπορούν να επανενεργοποιήσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και οι οποίοι θα λάβουν αναδρομικά την οικονομική ενίσχυση του ΚΕΑ, τον Ιανουάριο.

Με γραπτό ή ηλεκτρονικό μήνυμα θα ενημερωθούν οι 6.664 αιτούντες των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, με το υπουργείο να τονίζει ότι εφόσον επιστρέψουν τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το πρόγραμμα μετά από έναν χρόνο, από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής του βοηθήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος