FOLLOW US: facebook twitter

Άκης Χουζούρης, αν. Διοικητης ΓΝ.-Κ.Υ. Κρεστένων: «Θα υπερασπιστώ το Νοσοκομείο»

Ημερομηνία: 11-04-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57338″ img_size=”full”][vc_column_text]

«Η επιστροφή σε παλιές καλές εποχές του ΕΣΥ, είναι δύσκολη εν μέσω μνημονίων» δήλωσε

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο νέος διοικητής του Γ.Ν. Κρεστένων Άκης Χουζούρης, όπου μίλησε για τη νέα αρχή που επιχειρείται στη νοσηλευτική μονάδα. Αναγνωρίζει το σημαντικό της ρόλο, γνωρίζει τις ελλείψεις και τα προβλήματα και θα παλέψει για αυτά, αντιλαμβάνεται την ανησυχία που υπάρχει στην τοπική κοινωνία για την υποβάθμιση της μονάδας, όμως τη χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη.

Ο κ. Χουζούρης στάθηκε στο πρώτο βήμα που έγινε με την προκήρυξη παθολόγου, για πρώτο φορά μετά από δέκα χρόνια στο νοσοκομείο, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται για την στήριξή του. Η προκήρυξη αναμένεται μέσα στο μήνα και αυτό είναι μια κίνηση αναβάθμισής του. “Είναι και μία δικαίωση προς τους αγώνες που έκαναν οι εργαζόμενοι, οι πολίτες, οι θεσμοί αλλά και η πολιτική ηγεσία, να κρατήσουν το νοσοκομείο. Είδα τον αγώνα και μαζί με άλλα σχέδια που είχαμε, ήρθε και αυτό το νέο που ακούστηκε θετικά στα αυτιά όλων μας” σχολίασε.

Μιλώντας για τις ελλείψεις ανέφερε πως σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα με την επίσκεψη ιατρών από τα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, για παιδίατρο, καρδιολόγο, γυναικολόγο. Ευχαρίστησε δε και το δίκτυο Μαιών Ηλείας που συμβάλουν με την διενέργεια Τεστ ΠΑΠ, αρκετά συχνά. Απαιτούνται ακόμα ουρολόγος ενώ μέσω συνεργασιών θα γίνει προσπάθεια κάλυψης και για άλλες εννέα ειδικότητες. Όμως γίνεται προσπάθεια για να καλυφθούν κενές θέσεις σε ειδικότητες όπως ακτινολόγος, οδοντίατρος, που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου. Πρόσληψη επικουρικών δεν μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα, ωστόσο μέσα από την εξοικονόμηση κονδυλίων θα επιχειρήσει να καλύψει θέσεις η διοίκηση και με αυτό τον τρόπο.

Ο κ. Χουζούρης ξεκαθάρισε πως το βασικό εφημεριακό κέντρο του νομού είναι ο Πύργος, ενώ η Κρέστενα που ποτέ δεν έχει κλείσει σε εφημερία, θα συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο λειτουργίας. Αυτό επετεύχθη από τους προηγούμενους διοικητές και θα συνεχιστεί και τώρα. “Η Ηλεία έχει πολλές ανάγκες και όσο αφορά τις εφημερίες και τα εφημεριακά κέντρα θα πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι. Εμείς παλεύουμε όσο γίνονται οι λειτουργίες του νοσοκομείου, να είναι περισσότερο προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες που υπάρχουν όσο αφορά την Κρέστενα, την Ανδρίτσαινα αλλά και την ευρύτερη περιοχή και γι’ αυτό παλεύουμε” σχολίασε λέγοντας πως η επιστροφή σε παλιές καλές εποχές του ΕΣΥ, είναι δύσκολη εν μέσω μνημονίων. “Είναι θανάσιμα τα πλήγματα όταν φεύγουν τόσοι πολλοί γιατροί στο εξωτερικό, όταν αφήνεις για πάρα πολλά χρόνια τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό ή βλέπουμε τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις σε τι κατάσταση είναι. Είναι πολύ δύσκολο να κτίσεις και πολύ εύκολο να γκρεμίσεις. Εμείς έχουμε ταχθεί στην υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και η θητεία η δική μου, είναι να υπερασπιστώ αυτό το ίδρυμα και να παλέψω για την ανάπτυξη του” επισήμανε και συμπλήρωσε πως δεν θα υποσχεθεί “λαγούς με πετραχήλια” αλλά θα γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση για το νοσοκομείο.

Τόνισε πως οι πολίτες της περιοχής έχουν ζήσει με ένα “ζωντανό” νοσοκομείο και αυτό θα επιχειρήσει η διοίκηση να παραμείνει. “Ιδρύσαμε γραφείο δικαιωμάτων ασθενών – ληπτών υγείας, έτσι όποια παράπονα όσον αφορά τη λειτουργία, εάν υπάρχει παρατράγουδο όσον αφορά τους εργαζόμενους, μπορούν να το δηλώσουν εκεί και εμείς οφείλουμε να το εξετάσουμε. Προγραμματίζουμε στα τέλη Απριλίου να ανακοινώσουμε το στρατηγικό σχεδιασμό του Νοσοκομείου. Εκτός από την ίδρυση της μονάδας ψυχοκινητικής φροντίδας για ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια, θα αναπτύξουμε το πώς φανταζόμαστε την λειτουργία του Νοσοκομείου Κρεστένων τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και για την πληροφόρηση των πολιτών της Κρέστενας, αλλά και της Ηλείας. Εμείς σχεδιάζουμε αυτό και θέλουμε και τον κοινωνικό έλεγχο” είπε ο κ. Χουζούρης που προανήγγειλε τη λειτουργία της νέας ιστοσελίδας του νοσοκομείου Κρεστένων.

Τέλος αναφερόμενος στις ανησυχίες που υπάρχουν στην περιοχή σχετικά με το μέλλον του νοσοκομείου χαρακτήρισε το φόβο αδικαιολόγητο. “Ξέχωρα ότι κρύβει κάποιες «ρατσιστικές» ιδέες και αντιλήψεις, είναι στο χέρι μας να φτιάξουμε μία μονάδα ανοιχτού τύπου, που θα φιλοξενεί ανθρώπους που θα χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας. Δεν θα κάνουμε ένα κλειστό άσυλο, όπως είναι άλλοι τύπου ψυχιατρικών μονάδων. Να φτιάξουμε ένα κέντρο που να υποστηρίζει και εκπαιδευτικές δράσεις. Θα είναι ένα κέντρο στην Δυτική Ελλάδα που θα το γνωρίζει όλος ο κόσμος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θα έρχονται να ειδικεύονται, να γίνονται έρευνες και ξέχωρα από τις δράσεις ή την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ή τον κόσμο που θα φιλοξενείται εδώ, από τους φροντιστές ή τις οικογένειες, θα είναι ένα κέντρο ιατρικής εκπαίδευσης σε αυτές τις ασθένειες που αυξάνουν ραγδαία. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται. Πρέπει να ελέγχει…” κατέληξε ο νέος διοικητής του Γ.Ν. Κρεστένων…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot