FOLLOW US: facebook twitter

Ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι, μόλις ξεκίνησε!: Οι πρώτοι της Ηλείας μιλούν στην “Πρωινή”

Ημερομηνία: 28-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με ανάμεικτα συναισθήματα, μετά τον αιφνιδιασμό που τους επεφύλασσε το Υπουργείο Παιδείας, υποδέχτηκαν την ανακοίνωση των βάσεων οι  υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Ηλείας. Κάποιοι με πλατιά χαμόγελα, κάποιοι πιο συγκρατημένα και άλλοι με απογοήτευση. Οι διακυμάνσεις που σημειώθηκαν στις βάσεις, η μεγάλη άνοδος σε περιζήτητες σχολές αλλά και η πτώση σε άλλες, αιφνιδίασαν την πλειοψηφία των υποψηφίων. Όποια και αν ήταν τα αποτελέσματα, ένας δύσκολος και ανηφορικός δρόμος, έφτασε στο τέλος του και μια νέα ζωή με νέες εμπειρίες, ανοίγεται διάπλατα για όλους τους.

Η αναζήτηση των «πρώτων» όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί παρελθόν. Και αυτό γιατί, από φέτος μπήκε τέλος στην ανάρτηση των ονομάτων των επιτυχόντων, λόγω του νέου κανονισμού περί Προσωπικών Δεδομένων. Έτσι, η ΠΡΩΙΝΗ, ακολουθώντας όσα επιτάσσει ο Νόμος, σας παρουσιάζει σήμερα, μόνο τους «πρώτους», με τη σύμφωνη γνώμη τους, που τα κατάφεραν, άγγιξαν το όνειρο τους και το έκαναν πραγματικότητα!

«Πέταξε» στο όνειρο η Σοφία Πατσού: Πρώτη των πρώτων στη Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας

Κατέγραψε την υψηλότερη βαθμολογία στην Ηλεία και όχι μόνο πέτυχε τον στόχο της, που ήταν η Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας στην Αθήνα, αλλά είναι και η πρώτη των πρώτων που εισήχθη στη ΣΜΑ!!!

Ο λόγος για την Σοφία Πατσού, από το Βαρθολομιό που έχει κάθε λόγο να περηφανεύεται για τη μεγάλη της αυτή επιτυχία, το ίδιο και οι γονείς και η αδελφή της, τα στηρίγματα της όλα αυτά τα χρόνια, όπως η ίδια μας εκμυστηρεύεται.

«Αισθάνομαι υπέροχα, μοναδικά! Πέτυχα αυτό που ήθελα. Πέρασα στην Ικάρων, στην Σχολή Μηχανικών Αεροπορίας και αισθάνομαι τρισευτυχισμένη. Το γεγονός ότι πέρασα πρώτη στη σχολή μου, έχει και αυτό τη σημασία του για μένα, αλλά πρωτίστως εκείνο που με ικανοποιεί είναι ότι κατάφερα το στόχο μου. Για κάθε φοιτητή αυτό που θα ζήσει από εδώ και πέρα είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και ευελπιστώ να πάνε όλα καλά. Η τελευταία χρονιά ήταν η πιο δύσκολη απ’ όλες για όλους τους υποψηφίους αλλά το αποτέλεσμα όταν σε δικαιώνει σε κάνει να τα ξεχνάς όλα».

Η Σοφία, χαρακτηρίζει το σύστημα των πανελλαδικών αξιοκρατικό τονίζοντας ότι προοδεύουν και προχωρούν μπροστά όσοι το αξίζουν, όσοι πάλεψαν και δούλεψαν, επισημαίνει όμως πως η προετοιμασία ετών και το σχολείο δεν βοηθούν όσο θα έπρεπε τους μαθητές να τα καταφέρουν χωρίς την εξωσχολική στήριξη. «Θα ήταν ιδανικό να μη χρειάζονταν φροντιστήρια κατά κάποιο τρόπο…» είπε και ευχαρίστησε την οικογένεια της για όλα όσα της προσέφεραν. «Οι γονείς μου και η αδελφή μου, ήταν το στήριγμα μου όλο αυτό το διάστημα της προσπάθειας και νιώθουμε όλοι μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που τα κατάφερα. Ο πρώτος μεγάλος μου στόχος, επετεύχθη και βάζουμε πλώρη για τους επόμενους! Καλή αρχή σε όλους!!».

Καλή αρχή και σε σένα Σοφία απ’ όλους μας!

Κωνσταντίνα Γκιάφη, ΓΕΛ Ανδραβίδας: Δεύτερη στη ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης!

Με το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό να έχει ζωγραφιστεί στο πρόσωπο της, η Κωνσταντίνα Γκιάφη, από το ΓΕΛ Ανδραβίδας, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενη και ευτυχισμένη, καθώς κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη της προτίμηση, ως Στρατιωτικός Νομικός Σύμβουλος στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων ΣΣΑΣ Θεσσαλονίκης των Ενόπλων Δυνάμεων!

Η Κωνσταντίνα, όχι μόνο συγκέντρωσε τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στην Ηλεία, εισήχθη 2η στη Σχολή της σε όλη την Ελλάδα.

Όπως μας είπε, περίμενε με ενθουσιασμό την ανακοίνωση των βάσεων και με πολύ αγωνία καθώς το να περάσει Στρατιωτικός Νομικός Σύμβουλος αποτελούσε το στόχο της και το όνειρο της, από την Α’ Λυκείου όταν και αποφάσισε για κατεύθυνση.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την επίτευξη του στόχου μου. Αισθάνομαι δικαιωμένοι και ότι οι κόποι μου, τριών και πλέον ετών, ανταμείφθηκαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους γονείς μου πρώτιστα που είναι και καθηγητές μου και παράλληλα όλους τους δασκάλους και καθηγητές μου, από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο για τις βάσεις που μου έδωσαν. Ανυπομονώ, δε βλέπω την ώρα, να πάω στη Σχολή μου και να κάνω επιτέλους το όνειρο μου πραγματικότητα!».

Η Κωνσταντίνα, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και όπως μας λέει, θα προσπαθήσει να εξελίξει αυτό που επέλεξε να ακολουθήσει και εύχεται και ελπίζει να έχει μια λαμπρή πορεία και καριέρα! Της το ευχόμαστε και εμείς με όλη μας την καρδιά!!!

Δήμητρα Φωτεινού, ΓΕΛ Πελοπίου: Στόχος επετεύχθη! Ιατρική Αθηνών

Η Δήμητρα Φωτεινού από το ΓΕΛ Πελοπίου έβαλε στόχο την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τα κατάφερε! Αν και γνώριζε ότι η υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε της έδιναν το πολυπόθητο εισιτήριο, χθες το επιβεβαίωσε και η χαρά της είναι απερίγραπτη. «Είμαι παραπάνω από χαρούμενη και σίγουρα ανακουφισμένη, γιατί πέτυχα τον στόχο μου που ήταν η Ιατρική Σχολή Αθηνών. Νιώθω βέβαια την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν σε όλη την προσπάθεια μου, που δεν είναι άλλοι από την οικογένεια μου, όλους τους καθηγητές μου, τους φίλους μου. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή καινούρια αρχή και καλή δύναμη σε αυτούς που τώρα ξεκινούν την προσπάθεια τους» είπε ενώ ερωτηθείσα για το μέλλον τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να μιλήσει με βεβαιότητα για το πώς το φαντάζεται, ξέρει όμως πως θα είναι μια καινούρια αρχή, με ευκαιρίες τις οποίες θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει στο έπακρο!. Της το ευχόμαστε!

Αντώνης Αλεξόπουλος: Από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου πρώτος στα ΤΕΦΑΑ!

Ο Αντώνης Αλεξόπουλος, από το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, ονειρευόταν χρόνια τώρα τη Γυμναστική Ακαδημία. Με πείσμα και προσπάθεια, κατάφερε να συγκεντρώσει ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία, να πετύχει το στόχο του και μάλιστα να εισαχθεί πρώτος στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων!

«Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εισαγωγή μου στα ΤΕΦΑΑ. Ήταν άλλωστε η πρώτη μου προτίμηση και το όνειρο μου από παιδί. Το είχα βάλει στόχο. Χρειαζόμουν υψηλή βαθμολογία για να εισαχθώ και τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω άλλη μια φορά τους γονείς μου και τους φροντιστές μου που με βοήθησαν στην προσπάθεια μου αυτή. Τώρα, η σκέψη μου είναι στην πραγματοποίηση των ονείρων μου και στην δυνατόν καλύτερη κατάρτιση στον τομέα μου».

Ο Αντώνης, ευχήθηκε σε όλους τους νέους φοιτητές καλή αρχή αλλά και στα παιδιά που θα δώσουν την επόμενη χρονιά πανελλαδικές, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία. «Με προσπάθεια, όλα μπορούν να γίνουν!» δήλωσε με νόημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος