FOLLOW US: facebook twitter

Ζωντανεύει η παράδοση απόψε στον Πεζόδρομο της Παλιάς Αγοράς

Ημερομηνία: 23-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

coconut

(The Coconut Trio)

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 στον Πύργο

Ύστερα από την επιτυχημένη χθεσινή συναυλία στην πλατεία Δικαστηρίων, ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 στον Πύργο.

Ο πεζόδρομος της Παλιάς Αγοράς ζωντανεύει από τις 8:30 το βράδυ και γεμίζει με swing, ρεμπέτικους και παραδοσιακούς ήχους από εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Συνάμα, οι μαθητές της σχολής χορού «Χοροκίνηση» της Πόπης Παναγοπούλου θα βρίσκονται καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς στο χώρο για να μας μεταφέρουν τη γνώση τους και να μας παρασύρουν σε ξέφρενο χορό.

Ελάτε σε ένα μεγάλο γλέντι, με αναφορές στη σύγχρονη μουσική και κυρίως στην ελληνική μουσική παράδοση!

Σύντομη γνωριμία με τα μουσικά σχήματα:

«The Coconut Trio»

Το τρίο «Coconut» αποτελείται από τρεις ικανότατους μουσικούς από τον Πύργο που δε χρειάζονται πολλές συστάσεις. Η Αννίτα, ο Κώστας και ο Στέφανος διασκευάζουν γνωστά κομμάτια με το δικό τους ιδιαίτερο στυλ, σε swing και bossa ρυθμούς. Το ρεπερτόριό τους κυμαίνεται από Frank Sinatra έως Μανώλη Χιώτη και είναι βέβαιο ότι απόψε θα τους απολαύσετε!

Φωνή-Κρουστά: Αννίτα Μαυρίκη, κιθάρα: Κώστας Διαμαντόπουλος και πλήκτρα: Στέφανος Κωνσταντόπουλος

kenta«Κέντα»

Οι «Κέντα» είναι μια παρέα φίλων που αγαπά και ασχολείται ερασιτεχνικά με το ρεμπέτικο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι. Είναι όλοι εκπαιδευτικοί (θα μπορούσε να λέγεται και ΚΑΡΕ το σχήμα) ως επί το πλείστον αυτοδίδακτοι, σπάνια εμφανίζονται επαγγελματικά και συμμετέχουν σε γλέντια και εκδηλώσεις. Στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 στον Πύργο θα εμφανιστούν σαν μικρή λαϊκή ορχήστρα ταβέρνας του ‘45-‘55 με κάποια τραγούδια της εποχής (Μητσάκης-Χιώτης-Τσιτσάνης- Τζουανάκος κα).

Μπουζούκι-φωνή: Κωνσταντίνος Μπαφατάκης,  μπουζούκι-φωνή: Νώντας Λύκος, κιθάρα: Τάκης Δόξας και φωνή: Δήμητρα Τσάτσου

«Φλαμά Banda»

Οι «Φλαμά Banda» είναι από την Αμαλιάδα και παίζουν παραδοσιακή μουσική με λύρα, ούτι και μπεντίρ. Για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 στον Πύργο έχουν ετοιμάσει ένα ταξίδι από τη παράδοση και το ρεμπέτικο, με διασκευές σε ήχους από την Πόλη μέχρι την Κρήτη.

Ούτι: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, λύρα: Γιάννης Βελλόπουλος, μπεντίρ: Μαρία Φωτίου και φωνή: Δήμητρα Τσάτσου.

*Ευχαριστούμε τα καταστήματα «Coq au Vin» και «Εδέατρος» για την σημαντική υποστήριξη και βοήθειά τους


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος