FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Βασιλόπουλου στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους της πυρόπληκτης ορεινής ζώνης Λασιώνος  

Ημερομηνία: 01-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Την στήριξη των πυρόπληκτων κτηνοτρόφων της ορεινής ζώνης Λασιώνος για την προμήθεια ζωοτροφών ζήτησε με επιστολή του στον  υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Θεόδωρος Βασιλόπουλος. Εκείνο το οποίο επισημαίνει στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης είναι το υπουργείο να δώσει την δυνατότητα στους κτηνοτρόφους( όπως έκανε σε ανάλογες περιπτώσεις σε νομούς όπως Μεσσηνία, Λακωνία κα) να εξασφαλίσουν  ζωοτροφές για τα κοπάδια τους μιας και οι φωτιές στα μέσα Αυγούστου κατέκαψαν 3.500 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης αλλά γεωργικής γής προκαλώντας πέρα από την περιβαλλοντική καταστροφή σοβαρά προβλήματα στην τοπική οικονομία που στηρίζεται στον αγροκτηνοτροφικό τομέα.

Ο  κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής έχει εγκλωβιστεί πλέον στους σταβλισμένους και απόλυτα ελεγχόμενους χώρους σε μια περίοδο όπου κανονικά η βόσκηση απλώνεται σε μεγαλύτερες εκτάσεις γιατί δεν υπάρχει επαρκής τροφή για τα ζώα και οι κτηνοτρόφοι αναζητούν λύση και στήριξη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  με αποζημιώσεις για την αγορά των απαιτούμενων ζωοτροφών. Υπάρχει ζήτημα ενισχύσεων  που τίθεται από τους κτηνοτρόφους της περιοχής διότι πρόκειται για ένα θέμα αρκετά σοβαρό για την συντήρηση των κοπαδιών τους.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος