FOLLOW US: facebook twitter

Παναγιώτης Ζώντος: «Στα όρια της εξάντλησης οι αστυνομικοί της Ηλείας»

Ημερομηνία: 31-07-2020 | Συντάκτης:

Στα όρια της σωματικής και πνευματικής κόπωσης είναι οι αστυνομικοί της Ηλείας, καθώς η ελλιπής στελέχωση σε συνδυασμό με τις διαρκείς μετακινήσεις σε παραμεθόριες περιοχές λόγω των προσφυγικών ροών, τους έχουν προκαλέσει πρόσθετη επιβάρυνση. Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, ειδικά τους θερινούς μήνες η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της αύξησης του πληθυσμού στην Ηλεία και των αδειών.

«Οι διαρκείς μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού στα νησιά και τον Έβρο, για να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, μας δυσκολεύουν αρκετά, διότι είμαστε διαρκώς από 35 έως και 50 αστυνομικοί λιγότεροι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι αρκετοί συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται ή μετακινούνται σε άλλες διευθύνσεις, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση» τόνισε και αναφέρθηκε στο πρόβλημα της Τροχαίας Ήλιδας.

«Είναι μια υπηρεσία εποφορτισμένη με τον έλεγχο ενός οδικού δικτύου 40 χλμ και λόγω της υποστελέχωσης αναγκάζεται συχνά πυκνά ο Αξιωματικός Υπηρεσίας να ασκεί διπλά καθήκοντα, και προανακριτικά και αστικής φύσης», ανέφερε ο κ. Ζώντος και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί επιβαρύνονται και από διοικητικές αυθαιρεσίες αξιωματικών.

«Διατυπώνονται παράπονα από το προσωπικό για αυθαιρεσίες από διοικήσεις αξιωματικών και ότι δεν βγαίνει εβδομαδιαίο πρόγραμμα, με συνέπεις να διαταράσσεται η οικογενειακή τους γαλήνη και η προσωπική τους ζωή.

Τη δεδομένη στιγμή, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας υπηρετούν περίπου 330 αστυνομικοί, περίπου 40 λιγότεροι με βάση την αναδιάρθρωση του 2014, που εντέλει δεν εφαρμόστηκε, και 160 λιγότεροι αν υπολογιστεί το παλιό οργανόγραμμα. Παράλληλα, δεν έχουν έρθει νέα περιπολικά, ενώ και τα μέσα προστασίας από την πανδημία τα προμηθεύτηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

«Υπηρετούμε λιγότεροι αστυνομικοί με βάση το οργανόγραμμα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο μας. Επίσης, η Ηλεία εξαιρέθηκε από την ενίσχυση με περιπολικά, με συνέπεια οι αστυνομικοί να επιβαίνουν σε οχήματα που έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα και να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα. Κατά τη διάρκειας της πανδημίας υπερβάλαμε εαυτούς παρότι άργησαν πολύ να μας προμηθεύσουν με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό. Όσον αφορά τα κτίρια, είναι στην ίδια κατάσταση, με εξαίρεση της Δ.Α. Ηλείας, όπου σε συνεργασία με τον Γενικό Περ/κό Αστυνομικό Διευθυντή Απόστολο Μαρτζάκλη έγινε μια παρέμβαση. Μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει με τον δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γ. Λέντζα, για τη μεταστέγαση του τμήματος, ενώ συζήτηση έχει γίνει και για τη μεταστέγαση του ΑΤ Κρεστένων στο παλιό ειρηνοδικείο», τόνισε ο κ. Ζώντος.

Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας αναφέρθηκε στο βαθμολόγιο-μισθολογιο, λέγοντας ότι περιμένει την υλοποίηση της υπόσχεσης από την πολιτεία για την ικανοποίηση των αιτημάτων και την ένταξη του επαγγέλματος του αστυνομικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Οι αστυνομικοί της Ηλείας εξακολουθούν να υπηρετούν καθημερινά τον πολίτη και να συμβάλλουν στην εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο και παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό», δήλωσε ο κ. Ζώντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος