FOLLOW US: facebook twitter

Ζωντανοί στη μνήμη…: Τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες της Ηλείας

Ημερομηνία: 13-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Ημέρα μνήμης ήταν η χθεσινή για το Πυροσβεστικό Σώμα. Στον Πύργο σε μια λιτή τελετή στην πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών δίπλα στο παλιό νοσοκομείο, οι πυροσβέστες και οι τοπικοί φορείς, τίμησαν τους αδικοχαμένους Πυροσβέστες της Ηλείας. Ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των ηρωικών πυροσβεστών, Επιπυραγού Φώτιου Αναγνώπουλου, του Εποχικού Πυροσβέστη Ιωάννη Δρακόπουλου, του Εποχικού Πυροσβέστη Αθανάσιου Νιάρχου, του Εποχικού Πυροσβέστη Ανδρέα Τζούμα, την Εποχικής Πυροσβέστριας Ιωάννας Τασοπούλου και των Δασοπυροσβεστών Γεώργιου Διονυσόπουλου και Κωνσταντίνου Φωτακόπουλου που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου σε δηλώσεις του τόνισε πως «… το Σώμα μας τιμά τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Θεωρούμε ότι είναι ύψιστη τιμή για εμάς να τους τιμούμε και να τους θυμόμαστε γιατί έτσι μας δίνει δύναμη και κουράγιο να μπορέσουμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές τους και να μην έχουμε άλλα νέα θύματα στον βωμό του καθήκοντος»

Ο πρόεδρος της ΕΥΠΣ Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου, σημείωσε πως «… στις 12 Νοεμβρίου του 1942 χάθηκε ο πρώτος πυροσβέστης σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Θεσσαλονίκη. Την ημέρα αυτή τιμούμε τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας και ο θλιβερός αυτός κατάλογος που άνοιξε το 1942 συνεχώς μεγαλώνει και περιλαμβάνει συναδέλφους και από την Ηλεία. Οι ευχές δεν αρκούν και παρά τη σχετική βελτίωση στα μέσα και τις συνθήκες εργασίας, η αγάπη, η εκτίμηση και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών είναι αυτή που καλύπτει κενά και αδυναμίες της πολιτείας. Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση είναι στη φύση της δουλειάς μας. Θα θυμόμαστε και θα τιμούμε πάντα τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας».

Η μητέρα του θανόντα εποχικού πυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου, Θεοδώρα Δρακοπούλου δήλωσε ότι «… θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Πύραρχο Ιωάννη Καραμαλίκη για την ξεχωριστή ημέρα μνήμης που διοργάνωσε φέτος και τις τιμές πραγματικών ηρώων που απέδωσε στους πεσόντες πυροσβέστες. Θεωρώ ότι αυτό εκφράζει όλους όσους βρίσκονταν εκεί».

Στεφάνια κατέθεσαν ο Διοκητής της Π.Υ. Πύργου Πύραρχος Γιάννης Καραμαλίκης εκ μέρους του Αρχηγού του Σώματος, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστικών Υπαλλήλων 5ετούς υποχρέωσης Παναγιώτης Γκουλής, ο πρόεδρος του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πελοποννήσου Παναγιώτης Τζούβαλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Χαρίλαος Αλεξανδρόπουλος, ο πατέρας του πεσόντα πυροσβέστη Φώτη Αναγνώπουλου, η αδελφή του πεσόντα πυροσβέστη Γιάννη Δρακόπουλου, ο επιπυραγός Γιώργος Κωνσταντακόπουλου για την οικογένεια του πεσόντα πυροσβέστη Θανάση Νιάρχου, ο ανθυποπυραγός Παρασκευάς Κοτονόπουλος για την οικογένεια του πεσόντα πυροσβέστη Ανδρέα Τζούμα, ο επιπυραγός Νίκος Σμαρνάκης για την οικογένεια της αδικοχαμένης πυροσβέστη Ιωάννης Τασσοπούλου, για την οικογένεια του πεσόντα πυροσβέστη Γιώργου Διονυσόπουλου, ο επιπυραγός Τάσος Κοτσώνης.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπαξεβανάκης, ο δήμαρχος Πύργου, κ. Λιατσής, ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Κωσταριάς, οι αντιδήμαρχοι Πύργου, κ.κ. Σκαρτσιάρης και Μπόμπορης, ο δασάρχης Πύργου, κ. Λάττας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος