FOLLOW US: facebook twitter

«Ζωντανεύει» ξανά το λιμάνι της Κυλλήνης: Με αρκετό κόσμο η χθεσινή επανεκκίνηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Ημερομηνία: 26-05-2020 | Συντάκτης:

-Θερμομέτρηση, αυξημένα  μέτρα προστασίας και περιορισμοί για το 50% της χωρητικότητας των πλοίων

Με αρκετούς ταξιδιώτες άνοιξε και πάλι χθες από το λιμάνι της Κυλλήνης η πορθμιακή σύνδεση με τα νησιά του Ιονίου, την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς ήταν η πρώτη μέρα της απελευθέρωσης του ταξιδιού προς τα νησιά όλης της χώρας που βρίσκονταν απομονωμένα και σε καραντίνα εδώ και δύο περίπου μήνες. Εκτός από τους ταξιδιώτες, θα διευκολυνθεί πλέον και ο ανεφοδιασμός των νησιών με τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα που προέρχονται και από τον νομό μας και θα βοηθήσουν και την τοπική αγροτική οικονομία της Ηλείας.

Το λιμάνι της Κυλλήνης την καρδιά του Ηλειακού κάμπου «ξαναζωντανεύει», η  εκκίνηση έγινε με δύο ακτοπλοϊκά δρομολόγια για την Ζάκυνθο στις 6 το πρωι και στις 15.30 το απόγευμα και η κίνηση ήταν αρκετά μεγάλη αφού ακόμα και για το πρωινό δρομολόγιο σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων αλλά και νταλίκες που περίμεναν να μπουν στο καράβι, ενώ έπονται τα δρομολόγια για Κεφαλονιά- Ιθάκη από την Levante Ferries. Σίγουρα οι πρώτοι ταξιδιώτες που αναμένεται να μετακινηθούν προς το Ιόνιο  είναι κυρίως ιδιοκτήτες εξοχικών που ετοιμάζονται να αποδράσουν για το καλοκαίρι και ιδιοκτήτες – εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης τα οποία άνοιξαν και αυτά χθες. Οι επιβάτες στα πλοία της ακτοπλοΐας πριν από την επιβίβασή τους, στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο ενώ θα διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. . Παράλληλα στην ακτοπλοΐα ισχύουν οι περιορισμοί του 50%  της χωρητικότητας των πλοίων αλλά και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ  οι μισές θέσεις πρέπει να είναι άδειες, και το γεγονός αυτό θα ανοίξει σοβαρά θέματα.

Οι εταιρείες της ακτοπλοΐας ανακοίνωσαν ειδικά μέτρα όπως συχνό καθαρισμό και απολύμανση όλων των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά στα πλοία (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες) με αντισηπτικά διαλύματα.

Εκπρόσωποι τους ανέφεραν ότι για την πρώτη ημέρα των ελεύθερων μετακινήσεων προς τα νησιά οι κρατήσεις επιβατών είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς πολύ κόσμος με εξοχικές κατοικίες σε αυτά περίμενε τη συγκεκριμένη ημερομηνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος