FOLLOW US: facebook twitter

Ζωντανά θα μεταδίδεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχ. Ολυμπίας

Ημερομηνία: 07-04-2021 | Συντάκτης:
Απόφαση για live stream ελήφθη σε πρόσφατη συνεδρίαση

Τη ζωντανή μετάδοση (Live stream) των συνεδριάσεών του αποφάσισε πριν από μερικές ημέρες κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας,  τόσο κατά το διάστημα που αυτά θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεδιασκέψεων όσο και των διά ζώσης συνεδριάσεων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Σωτήρης Παπαηλιού, για την απόφαση ελήφθησαν υπόψη τα σχετικά αιτήματα των μελών των Τοπικών Συμβουλίων και μεγάλου αριθμού δημοτών, ειδικά τη περίοδο που διανύουμε και χαρακτηρίζεται από τους περιορισμούς της πανδημία, υπό την προϋπόθεση ότι εναρμονίζονται με τη νομοθεσία, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης του αισθήματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

«Με δεδομένη τη δημοκρατική λειτουργία τις διαφανείς διαδικασίες που πρέπει να διέπουν και διέπουν, ειδικά τον δήμο μας, αλλά και το δικαίωμα των πολιτών στην άμεση πληροφόρηση και το τρόπο λήψης αποφάσεων του κυρίαρχου οργάνου του δήμου μας, την αναβάθμιση, τη περαιτέρω βελτίωση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και την ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους δημότες που θα επιφέρει η ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, τις τεχνικές προϋποθέσεις που θα τεθούν για τη παραγωγή και παρουσίαση υψηλής ποιότητος αποτελέσματος αλλά και τα οικονομικά κριτήρια που θα υπολογιστούν επ’ ωφελεία του Δήμου μας, εισηγούμαστε την έγκριση για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαηλιού.

Η Οικονομική Επιτροπή θα προβεί στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών για την εγγραφή ανάλογης πίστωσης στο προϋπολογισμό του Δήμου.

Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί η απόφαση, εξετάστηκαν οι διατάξεις του αρθρ 67 παρ.1 ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε από το αρθρ. 74 ν.4555 / 2018 περί σύγκλησης και δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, οι διατάξεις του αρθρ. 28 ν.4624/2019 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ,επεξεργασίας δεδομένων ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης και ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας περί της διαδικασίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος