FOLLOW US: facebook twitter

Ζωή Παπαδοπούλου: «Ο στίχος της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου χτυπά κατευθείαν στην καρδιά»!

Ημερομηνία: 30-07-2020 | Συντάκτης:
Η τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου μιλά για την μεγάλη στιχουργό και το αφιέρωμα που θα μας παρουσιάσει σήμερα στην συναυλία της στο πάρκο Ξυστρή

Συνέντευξη στην Ελένη Παπαδοπούλου

Τα ωραιότερα ερωτικά τραγούδια της μεγάλης Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, θα θα ερμηνεύσει απόψε στο πάρκο Ξυστρή, η ταλαντούχα τραγουδίστρια Ζωή Παπαδοπούλου, στο αφιέρωμα που θα μας παρουσιάσει στην αγαπημένη στιχουργό,  με τίτλο ¨΄Εδωσα στην νιότη χρώμα». Η αποψινή συναυλία παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων του ΔΟΠ Πύργου «Νύχτες καλοκαιριού 2020», στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η Ζωή Παπαδοπούλου λίγες ώρες πριν εμφανιστεί στην σκηνή, μιλά στην Πρωινή για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και μας εκμυστηρεύεται γιατί την αγάπησε και την ενέπνευσε  με την δυνατή προσωπικότητά της και στον στίχο της που όπως λέει «χτυπά κατευθείαν στην καρδιά» έτσι ώστε να αποφασίσει αυτό το αφιέρωμα.

ΕΡ: Φέτος  το καλοκαίρι παρουσιάζετε ένα αφιέρωμα στα ερωτικά τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και θα έχουμε την χαρά να σας απολαύσουμε σήμερα και στον Πύργο, στο πάρκο Ξυστρή. Τι είναι αυτό που σας ενέπνευσε  να ασχοληθείτε  με αυτήν την μεγάλη στιχουργό;

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου είναι μία γυναίκα πρότυπο, δυνατή, αποφασιστική, μπροστά από την εποχή της, με πολύπλευρο ταλέντο, με ορμή για ζωή.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της καθώς και το τεράστιο ταλέντο της στον στίχο, ήταν η αφορμή για να την αγαπήσω , να με εμπνεύσει και να αποφασίσω να της κάνω αυτό το αφιέρωμα, με σκοπό να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο ο σπουδαίος λόγος της.

ΕΡ: Υπάρχει κάποιο τραγούδι της που σας συγκινεί ιδιαίτερα και για ποιο λόγο;

Το «Όλα είναι ένα ψέμα», περιγράφει  μία αιώνια αλήθεια, ότι σε αυτόν τον κόσμο είμαστε επισκέπτες και παράλληλα υπάρχει και ο λόγος που γράφτηκε αυτό το τραγούδι, για την κόρη της που έχασε ξαφνικά και ο στίχος έχει μέσα του πολύ πόνο. Είναι λοιπόν, ένα από τα πολύ αγαπημένα μου!

ΕΡ: Που πιστεύετε ότι οφείλετε η διαχρονικότητα  των τραγουδιών της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου;

Στην αλήθεια της, είναι ατόφιος ο στίχος της, δεν έχει φτιασίδωμα, με μία απλότητα, και με σκληράδα,  χτυπάει κατευθείαν στη καρδιά!

ΕΡ: Πρόσφατα παρουσιάσατε και μια διασκευή στην “Φαντασία” των Απόστολου Καλδαρα-Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου με ένας δικό σας διαφορετικό τρόπο.

Ήθελα πολύ να αποτυπωθεί και δισκογραφικά, αυτό που ξεκίνησα από τον Φλεβάρη για την Ευτυχία, και προχωρήσαμε με τον αγαπημένο μου φίλο και ταλαντούχο συνθέτη και μουσικό  Νεοκλή Νεοφυτίδη, σε αυτή τη διασκευή της Φαντασίας.

Είναι η δική μας προσέγγιση σε ένα σπουδαίο τραγούδι, και κατ’εμένα  είναι ωραίο , να αγγίζουμε αυτά τα τραγούδια, προκειμένου να τα γνωρίσει και το νεότερο κοινό. Με το καλό τον  Χειμώνα θα κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι, έκπληξη..

ΕΡ: Πάμε λίγο στο ξεκίνημα σας δίπλα στην Χαρούλα  Αλεξίου. Τι θυμάστε από αυτό και πως εισπράξαμε την πρόσφατη  απόφαση της να αποσυρθεί από το τραγούδι;

Η εμπειρία και η γνώση που αποκόμισα, περιοδεύοντας μαζί της για δύο χρόνια σε όλον τον κόσμο, μετά η δημιουργία του πρώτου μου δίσκου σε παραγωγή της ίδιας, και ένα ντουέτο που έχει αφήσει το αποτύπωμα του μέσα στα χρόνια, είναι για εμένα η προίκα και η δύναμη μου. Την αγαπώ και την θαυμάζω, την ευγνωμονώ πάντα, για το τελειότερο ξεκίνημα που μου χάρισε απλόχερα, με ζεστασιά και αλήθεια.

Η Χάρις Αλεξίου, έχει διαγράψει μία σπουδαία καριέρα στο ελληνικό τραγούδι και όχι μόνο..θεωρώ ότι πρόκειται για ιέρεια παγκόσμιου βεληνεκούς.

Το ότι αποφάσισε να αποσυρθεί από το τραγούδι είναι και αυτό, δείγμα της τεράστιας καλλιτεχνικής της υπόστασης.. βέβαια, είναι τέτοιο το ταλέντο της, το οποίο δεν περιορίστηκε ποτέ μόνο στο τραγούδι, αλλά και στην ερμηνεία, οι συναυλίες της ήταν θεατρικές παραστάσεις, με ένστικτο μεγάλης ηθοποιού!

Πληροφορήθηκα  ότι ξεκινάει θεατρικές παραστάσεις αυτόν τον Χειμώνα, και είμαι απολύτως σίγουρη ότι και το Θέατρο είναι δικός της τόπος!

ΕΡ: Κλείνοντας θέλετε να μας πείτε τι σας κάνει να αισιοδοξείτε και να ελπίζετε για το μέλλον αλλά και ποιες είναι  οι αγωνίες σας μετά από την δύσκολη περίοδο που όλοι περάσαμε και περνάμε.

Πάντα η μουσική ήταν ο φάρος μου, πάντα με έκανε εκεί που ένιωθα ότι όλα είναι μαύρα, να σηκώνομαι πιο δυνατή..οι Τέχνες στην Ελλάδα είναι δρόμος για να μας κάνει να ελπίζουμε, να πιστεύουμε ότι μπορούμε να ζούμε δίνοντας  σημασία στα όνειρα μας!

Τώρα είναι η στιγμή να δώσουμε χώρο στο όνειρο, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, να είμαστε ο εαυτός μας, και να καταλάβουμε, ότι μόνο η αγάπη στον εαυτό, μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά συνολικά..

Έχουμε αφήσει τον εαυτό μας, πολλά χρόνια να πιστεύει ότι είναι έρμαιο των εκάστοτε συνθηκών, και αυτό δεν είναι αλήθεια, ζούμε σε ένα τόπο ευλογημένο, και αυτό και μόνο θα πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε δυνατοί, αισιόδοξοι, να πούμε όχι στον Φόβο , με συνείδηση και ρεαλισμό και όλα θα πάνε καλά!!!

Στις 30 Ιουλίου, δίνουμε ραντεβού στον Πύργο, με την παράσταση μας ‘’ΠΗΡΑ ΑΠ’ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΧΡΩΜΑΤΑ’’, αφιερωμένη στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση, τον Δήμο Πύργου. τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και τον πρόεδρο Χάρη Μικελόπουλο. Είναι για εμάς τους καλλιτέχνες, ιδιαιτέρως βοηθητική η συμβολή των Δήμων, τώρα περισσότερο από ποτέ!

Βεβαίως να ευχαριστήσω και την πολύτιμη συνεργάτιδα μου Αναστασία Παπαγεωργίου για την επιμονή και την υπομονή!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος