FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News – Yohan Manca: “Νιώθω πως έπρεπε να πω την ιστορία στους νέους σαν εσάς”

Ημερομηνία: 14-12-2022 | Συντάκτης:

Συνέντευξη του σκηνοθέτη στους Θωμά Μπίστα, Ειρήνη Μόσχοβου & Ζωή Μπέκιου

Πώς αποφασίσατε από ηθοποιός να γίνετε σκηνοθέτης;

Δεν ξέρω… Στην καριέρα μου σκηνοθετώ περισσότερο στο θέατρο από το να παίζω θέατρο, γιατί έχω παίξει μόνο δύο ρόλους και έχω σκηνοθετήσει πολλές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις και νιώθω περισσότερο σκηνοθέτης, παρά ηθοποιός.

Τι σας ενέπνευσε για την ταινία;

Για την ταινία με ενέπνευσαν πολλές στιγμές από την ζωή μου ως νέος. Όταν ήμουν δεκατεσσάρων χρονών γνώρισα έναν δάσκαλο γαλλικών που άλλαξε την ζωή μου και όταν σκέφτομαι για την πρώτη μου ταινία, νιώθω πως πρέπει να πω αυτήν την ιστορία  στους νέους σαν εσάς και όλο κόσμο.

Γιατί διαλέξατε το τραγούδι “La traviata”;

Επέλεξα αυτό το τραγούδι, επειδή η ηθοποιός Ζουντίτ εκτέλεσε το τραγούδι στην όπερα στο Παρίσι, επιπροσθέτως ήταν σημαντικό να παιχτεί το συγκεκριμένο τραγούδι για την ταινία, καθώς μιλάει για την χειραφέτηση και επιπλέον έχει μια υπέροχη μελωδία.

Γιατί επιλέξατε αυτό το τέλος για την μητέρα; Αντιπροσωπεύει κάποιον φόβο σας;

Ναι, αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερό μου φόβο, το να πεθάνει η μητέρα μου. Επίσης πιστεύω πως για δραματικούς λόγους ήταν σημαντικό για την μητέρα να πεθάνει, για να δείξουμε την αγάπη των αδελφών του, οπότε αυτό το τραγικό γεγονός ήταν σημαντικό να συμβεί.

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο;

Δεν ξέρω, αν ο θεός ή το σύμπαν το επέλεξε. Είμαι τύπος που αισθάνεται τα πράγματα και ένιωσα πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι κατάλληλος να παίξει αυτόν τον χαρακτήρα, ότι ήταν πολύ έξυπνος και μπορούσε να ανταπεξέλθει για τις απαιτήσεις του ρόλου.

Τι πιστεύετε για το φεστιβάλ μας;

Για αυτό το φεστιβάλ; Δεν ξέρω αυτή την στιγμή… μόλις έφτασα, πριν 2 ώρες και δεν ξέρω, αν με ρωτήσεις αύριο θα σου πω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος