FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Το παραμύθι της καραντίνας

Ημερομηνία: 08-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Γράφει η γιαγιά με το ένα δόντι

Η αράχνη-Υφάντρα μαντάριζε με επιμέλεια τα πέπλα που σκίαζαν το δεντρόσπιτο που είχε απομονωθεί η γιαγιά τις ημέρες της πανδημίας, μέχρι που ένα φτερούγισμα τη διέκοψε. Ήταν η πεταλούδα, ταραγμένη με την τρέχουσα κατάσταση, που προβληματιζόταν για τους φεστιβαλικούς της συνοδοιπόρους -τα ατίθασα ζιζάνια και το πώς θα ανταποκρίνονταν στις συνθήκες τους περιορισμού.  Η αράχνη τη συμβούλεψε να πάει στο περιβόλι με τις ταινίες, στην ανατολική άκρη του δάσους και να συναντήσει τον Σοφό επιμελητή του αρχείου.

Έτσι η πεταλούδα πέταξε μέχρι το περιβόλι, όπου στην πύλη το κορίτσι των υακίνθων που έπαιζε με τη μέλισσα-Εργάτρια, την καλωσόρισε και της πρόσφερε δροσερό νερό και γύρη από τα λουλούδια της και ανάπαυση στις κόκκινες μπούκλες της και μετά όλες πορεύθηκαν μέχρι τη σκιά του κόκκινου βράχου όπου είχε το γραφείο του ο Σοφός. Τον ρώτησαν λοιπόν τι σκεφτόταν για να βοηθήσουν τα παιδιά και τους εφήβους και εκείνος- αφού συμβουλεύτηκε τους παπύρους του, με μειλίχιο ύφος τους είπε:«Στις εκβολές του Αλφειού ποταμού, στο σημείο που σχηματίζεται το ρεύμα που τρέχει να συναντήσει την Αρέθουσα, ζει η αρχέγονη λιβελούλα που γνωρίζει πολλά και θα μπορέσει να σας βοηθήσει.»

Η πεταλούδα- αφού είχε ανακτήσει δυνάμεις και η μέλισσα που προσφέρθηκε να την συνοδέψειπέταξαν πάνω από κάμπους και βουνά και λαγκάδια και βρέθηκαν στο σημείο που συναντιόνταν  τα τρία ποτάμια. Εκεί αναπαύθηκαν για λίγο στο ψάθινο καπέλο του ποιητή, που έσπαζε καρύδια και τα έτρωγε στην όχθη και τους πρόσφερε το πιο καλοσχηματισμένο και γερό καρυδότσουφλο για να πλεύσουν μέχρι τις εκβολές και έτσι το ταξίδι συνεχίστηκε ξεκούραστα για την πεταλούδα και τη μέλισσα με τραγούδια, γέλια και ιστορίες.

Όταν έφθασαν στον τόπο της λιβελούλας εκείνη τις υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και αφού άκουσε το πρόβλημα, χτυπώντας τα φτερά τους αναφώνησε: «Μα είναι απλούστατο! Θα πάμε να βρούμε τον ψύλλο, που έχει φωλιάσει στο μανδύα του φιλόσοφου Γαλαξία- να! εκεί στο απέναντι βουνό είναι η σπηλιά του, και νομίζω ότι γνωρίζω τι θα μας πει, αλλά ας πάμε να το επιβεβαιώσουμε».

Η πεταλούδα, η μέλισσα και η λιβελούλα έφτασαν στο βουνό και βρήκαν τον ψύλλο να ξεσκονίζει μια παλιά μηχανή προβολής και τον Γαλαξία να βροντοφωνάζει: «Το σινεμά είναι η λύση… Ταινίες στα παιδιά και τους εφήβους….»

Και έτσι ξεκίνησαν οι διαδικτυακές προβολές για τις μέρες της καραντίνας.

Τέλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος