FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Reinhold T. Schoffel: «Μία ταινία είναι ένας διάλογος μεταξύ οθόνης και θεατή, ο οποίος με κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικός»

Ημερομηνία: 05-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Συνέντευξη του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του Κids & Docs στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του Zizanio Radio: Aμαλία-Μαρία Καλογεροπούλου, Φώτη Σάκκο, Mαρία Μεϊδάνη & Θέτις Δούρου

Έχετε συμμετέχει σε κάποιο Φεστιβάλ για παιδιά στο παρελθόν και  αν είναι η πρώτη σας φορά τι περιμένετε από αυτό;

Πρώτη φορά ήρθα στο Φεστιβάλ Ολυμπίας πριν από 17 χρόνια και από όσα έχω πάει μέχρι στιγμής, το δικό σας είναι αυτό που θα ήθελα να ξαναπάω και γι αυτό  ήρθα πάλι με μεγάλη χαρά. Αυτό που προσδοκώ από το Φεστιβάλ, είναι να γνωρίσω ενδιαφέρουσες παρουσίες και να δω καλές ταινίες. Επίσης θα ήθελα να συνεργαστώ με μία ομάδα κριτών, με διαφορετικές απόψεις και εμπειρίες, διότι έτσι μαθαίνεις. Είμαι ένας άνθρωπος που αναζητώ καινούριες εμπειρίες και έχω μάθει αρκετά αυτή την εβδομάδα του φεστιβάλ.

Ποια είναι η σχέση σας με τα παιδιά, σας αρέσει να συνεργάζεστε μαζί τους;  Απολαμβάνετε να είστε με τα παιδιά;

Βεβαίως απολαμβάνω να περιτριγυρίζομαι με παιδιά, να ακούω τις απόψεις και τις ιδέες τους. Δυστυχώς δεν είχα την δυνατότητα να αποκτήσω δικά μου αλλά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά παιδιά μέσα από την δουλειά μου.

Πώς αξιολογείτε μια ταινία;

Είναι μια καλή και ταυτόχρονα πολύ δύσκολη ερώτηση. Όλα τα μέλη αξιολογούν διαφορετικά μια ταινία και έχουμε διαφορετικά κριτήρια, αλλά στο τέλος καταλήγουμε σε ένα κοινό συμπέρασμα και προσπαθούμε να αξιολογήσουμε αν μια ταινία είναι καλύτερη από κάποια άλλη, σεβόμενοι  τη γνώμη των άλλων. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο τρόπο για το πώς να αξιολογήσεις μια ταινία, καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει μία διαφορετική οπτική γωνία. Μία ταινία είναι ένας διάλογος μεταξύ της οθόνης και του θεατή. Αυτός ο διάλογος με κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος