FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Petra Slatinsek: «Πιστεύω πως ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη που επιβάλλεται να έχει μια θέση στην εκπαίδευση»

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Συνέντευξη του μέλους της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής στις: Διονυσία Μπερτσάτου & Μαρισόφη Καλομοίρη

Ποια πιστεύετε ότι είναι η αναγκαιότητα του κινηματογράφου στην εκπαίδευση;

Πιστεύω πως ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη που επιβάλλεται, όπως κάθε τέχνη,  να έχει μια θέση στην εκπαίδευση. Αυτή εμπνέει, εδραιώνει την φαντασία μας, βοηθάει τους νέους να γνωρίσουν την γλώσσα του κινηματογράφου και δίνει, με σιγουριά, φτερά για μια καλύτερη ζωή. Οπότε εύχομαι το σινεμά να κατακτήσει ένα μέρος στην παγκόσμια εκπαίδευση.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το βραβευμένο σας πρόγραμμα «Kinobalon»;

Το Kinobalon είναι ένα πρόγραμμα που ιδρύθηκε στα πλαίσια του Kinodvor Cinema, αφιερωμένο στις οικογένειες και στους μαθητές. Υπάρχουν όμως  και διαφορετικά προγράμματα  που απευθύνονται στους εφήβους. Όλα μαζί αποτελούν μία μεγαλύτερη εικόνα η οποία είναι το Kinodvor cinema  το οποίο είναι ένα ίδρυμα για το δημόσιο κοινό στην Λιουμπλιάνα. Με την υποστήριξη της πόλης, προσπαθούμε να ωθήσουμε την κουλτούρα του κινηματογράφου στους κατοίκους της Λιουμπλιάνα, όχι μόνο τους νέους αλλά και τους ενήλικες. Μάλιστα, μετά από 10 χρόνια ύπαρξης αυτού του πρότζεκτ, μόλις τώρα καταφέραμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος