FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Παιχνίδι με την «Πάροδο»

Ημερομηνία: 02-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Συνέντευξη στις: Ναταλία Μπέκου, Ειρήνη Ζέζα & Βάσια Καλύκα

Για ακόμη μία χρονιά η Ομάδα Τέχνης «Πάροδος» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Φεστιβάλ. Καθ’ όλη την διάρκεια της προφεστιβαλικής εβδομάδας γέμισαν με δράσεις τα σχολεία της Ηλείας. Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, το Zizanio News τρύπωσε στο Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου για να ανακαλύψει τι συμβαίνει τελικά με την Πάροδο όλη αυτή την εβδομάδα. Ε, καταλαβαίνετε βέβαια ότι σαν πολυάσχολοι ρεπόρτερς για άλλη μια φορά φτάσαμε..  αργοπορημένοι. Ο Γκάρης είχε ήδη αρχίσει. Τώρα θα αναρωτιέστε ποιος είναι ο Γκάρης. Ο Γκάρης είναι ένας ιπτάμενος γάιδαρος από το ομώνυμο βιβλίο της Τασούλας Επτακοίλη που αυτή την χρονιά παρουσιάζει στα σχολεία η Ομάδα Τέχνης Πάροδος. Έπειτα, μας έμαθαν το τραγούδι «Σκηνή 22», για τα 22 χρόνια Φεστιβάλ, που τους στίχους έγραψαν μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Λυκείου Πύργου και την μουσική ο Γιάννης Σφυρής. Παίξαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε και όταν έπεσε ησυχία… κλικ! Εμφανίστηκε η ταινία! Μια ταινία από τους κατασκηνωτές του Χαρούμενου Χωριού που είχαν μείνει το καλοκαίρι στο Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου.

Εκτός από τον Γκάρη, δραματοποίησαν αυτή την εβδομάδα και το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη «Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια». Επιπλέον, από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 30 πραγματοποίησαν ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στην Αμαλιάδα. Στις δράσεις όλη αυτή την εβδομάδα συντονιστής ήταν ο κ. Ηλίας Πίτσικας και συμμετείχαν σε ρόλο εμψύχωσης οι: Ελένη Καλογιάννη, Φαίη Κουφάκη, Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, Μοχάμετ Ραμπίε, Άννα Μπίζα, Γιάννης Σφυρής, Κατερίνα Ζωγραφοπούλου και Λεωνίδας Τσαγανός.

Μερικές δηλώσεις των Γιάννη Μπρουκλόγιαννη, Ελένη Καλογιάννη, Φαίη Κουφάκη στα ζιζάνια:

Ζιζάνια: Πώς σας φαίνεται το Φεστιβάλ μας;

Γιάννης: Έρχομαι για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ και πιστεύω ότι έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η κινητικότητα και η ενέργεια που βλέπουμε από νέα παιδιά και νέους ανθρώπους. Έχουν πάρα πολύ όρεξη. Είναι μια πάρα πολύ ωραία εικόνα το ότι νέοι άνθρωποι είναι ζωντανοί και κάνουν πράγματα. Αυτό μου αρέσει πάρα πολύ.

Ελένη: Εγώ έρχομαι εδώ για 5 χρόνια και μου αρέσει πάρα πολύ πως με έναν απλό τρόπο, γρήγορα, επικοινωνείτε μεταξύ σας και φτάνετε σε όμορφα αποτελέσματα. Κάνετε τόσες δράσεις, εργαστήρια και ο κόσμος που το τρέχει είναι νέο, είναι παιδιά. Είναι φοβερό!

Φαίη: Εμένα είναι 3η μου χρονιά και νομίζω αυτό που αξίζει να πούμε είναι ότι το Φεστιβάλ έχει έναν διεθνή χαρακτήρα. Έρχονται αυτή την εβδομάδα άνθρωποι και νέοι από όλο τον κόσμο. Και αυτό που έχω εισπράξει εγώ είναι ότι ενώ το Φεστιβάλ είναι κάτι πολύ μεγάλο, στη βάση του, υπάρχει ένας πολύ ήπιος χαρακτήρας.

Ελένη: Να προσθέσω ότι μου αρέσει πάρα πολύ που τα ζιζάνια μπορεί να δραστηριοποιούνται και να τρέχουν μέσα στο Φεστιβάλ αλλά και μεγαλώνοντας, φεύγοντας από τον τόπο τους, πάλι επιστρέφουν αυτές τις μέρες για να συνδράμουν στο Φεστιβάλ.

Ανυπομονούμε για την επόμενη φορά!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος