FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Ν. Αναγνωστόπουλος: «Τα παιδιά είναι οι πιο καθαρές ψυχές και έχουν καθαρή προαίρεση»

Ημερομηνία: 03-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Συνέντευξη στις μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας Βενετία Αθανασοπούλου & Μαριντίνα Λυγούρα

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αμαλιάδας δημιούργησαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαλιάδας υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Νίκου Αναγνωστόπουλου στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους. Το ντοκιμαντέρ μας γύρισε πίσω πολλά χρόνια τότε που ο αμαλιαδίτης ραδιοπειρατής  Σπύρος Μπεράτης εξέπεμψε για πρώτη φορά στα ραδιοκύματα. Στα γραφεία του Zizanio News στην Αμαλιάδα βρέθηκε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις μας σχετικά με το ντοκιμαντέρ, ενώ τη δική τους ματιά έδωσαν και κάποια από τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό.

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε αν η ιδέα για το ντοκιμαντέρ αυτό ήταν δική σας ιδέα ή αν  συνέλαβαν και οι συμμετέχοντες.

Η ιδέα του ντοκιμαντέρ δεν ήταν δική μου, ήταν του φεστιβάλ. Το αντικείμενο της συνάντησής μου με τα παιδιά ήταν ο κινηματογράφος και έπειτα το ντοκιμαντέρ. Μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ δηλαδή μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε ένα βίντεο/ντοκιμαντέρ για τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ήταν εύκολη η συνεργασία με τα παιδιά αφού τους έλειπε η κατάλληλη εμπειρία;

Η συνεργασία με τα παιδιά πάντα είναι εύκολη, γιατί τα παιδιά είναι οι πιο καθαρές ψυχές που υπάρχουν και έχουν καθαρή προαίρεση. Η δυσκολία είναι το ρίσκο ότι δεν θα σε συμπαθήσουν, οπότε μετά υπάρχουν δυσκολίες. Τα παιδιά είναι καθαρά, ό,τι νιώθουν το εκφράζουν, αν τους φερθείς σωστά και τους λες πράγματα όπου τα ενδιαφέρουν, είναι θετικά. Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα, είναι όλα καταπληκτικά παιδιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος