FOLLOW US: facebook twitter

Zizanio News: Mario Gajo de Carvalho: «Έμεινα έκπληκτος από τα τσίρκο της Αιθιοπίας»

Ημερομηνία: 04-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Συνέντευξη στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας Μαριντίνα Λυγούρα, Φώτη Σάκκο, Αμαλία-Μαρια Καλογεροπούλου, Ευστάθιο Ματαράγκα & Βενετία Αθανασοπούλου

Πώς εμπνευστήκατε την ιδέα για ένα τέτοιο ντοκιμαντέρ;

Είναι μεγάλη ιστορία! Το 2014 επισκέφτηκα την Σερβία. Ήθελα πάντα να επισκεφτώ τις Γιουγκοσλαβικές χώρες λόγω του πολέμου, αφού είχε επίπτωση στον εαυτό μου καθώς μεγάλωνα. Πήγα και μίλησα με τον κόσμο για να αντλήσω πληροφορίες για τα συμβάντα του πολέμου. Έφτασα εκεί στη μια τα ξημερώματα. Όλα ήταν κλειστά εκτός από ένα μπαρ και σταμάτησα να ρωτήσω οδηγίες για να βρω ένα μέρος για να περάσω το βράδυ. Εκεί γνώρισα έναν φωτογράφο που μου έδειξε κάποιες από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει από τσίρκο όλου του κόσμου και έμεινα έκπληκτος από το περιεχόμενο. Επίσης μου έδειξε και κάποια βίντεο που είχε τραβήξει. Αυτή ήταν η πρώτη επαφή μου με το τσίρκο. Μου άρεσε συγκεκριμένα αυτό που συνέβαινε στην Αιθιοπία. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως τα τοπία ή τα ακροβατικά μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Οπότε αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε εκεί και να γυρίσουμε ένα ντοκιμαντέρ.

Ήταν εύκολη η παραγωγή και πως ήταν η επικοινωνία με τους ανθρώπους της περιοχής;

Η Αιθιοπία είναι μεγάλη χώρα, σχεδόν ενός εκατομμυρίου πληθυσμού, που ζουν σε δύσκολες συνθήκες κυρίως στα βουνά. Για παράδειγμα, δεν έχουν νερό και ηλεκτρισμό, ούτε αυτοκίνητα ούτε ψυγείο. Για να φτάσουμε εκεί ήταν αρκετά δύσκολο και για εμάς. Ήμασταν σε ένα βαν με 20 άτομα, και πηγαίναμε σε μέρη όπου δεν υπήρχαν δρόμοι και κάποιες φορές χρειαζόταν να βγούμε έξω από το βαν για να μπορεί να περάσει ορισμένα σημεία. Παρόλο που θέλαμε να δημιουργήσουμε μία απλή ταινία, η παραγωγή δεν ήταν τόσο εύκολη εκεί. Ακόμα και ένα μέρος για να κοιμηθούμε ήταν δύσκολο να βρεθεί. Ο κόσμος εκεί ήταν αρκετά ευγενικός, είναι μία ευτυχισμένη χώρα παρόλο όπου έχουν δυσκολίες, και είναι πολύ φιλόξενη.

Ποιο ήταν το νόημα αυτού το ντοκιμαντέρ και τι μήνυμα θέλατε να περάσετε;

Θέλαμε να φτιάξουμε μια ταινία που και οι ίδιοι οι ακροβάτες θα ήταν χαρούμενοι, δεν θέλαμε να φτιάξουμε μια ταινία για αυτούς, αλλα μια ταινία με αυτούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος